directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

'República del Sí', lema d'ERC pel 20N

Els republicans confronten el binomi autonomisme-republicanisme amb la bandera de ser l'única opció independentista a les eleccions a les Corts espanyoles

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

La coalició independentista encapçalada per ERC ha presentat aquest dimecres el lema i l'estratègia de la campanya electoral que començarà el proper 4 de novembre. 'República del Sí' és el missatge central que han escollit per convèncer els electors més propers al sobiranisme. 'El binomi consisteix en si volem seguir sent una comunitat autònoma o volem un estat independent', ha anunciat el vicesecretari de comunicació d'ERC, Oriol Amorós. Durant la campanya, la coalició presentarà diferents recursos gràfics per comparar 'les idees i els valors de la República Catalana' amb els d'aquells que volen mantenir la situació actual. 'Trieu entre la gent del sí i del no', ha destacat el candidat, Alfred Bosch.

Comparteix
   


Etiquetes
La presentació dels diferents eslògans que formaran part de la campanya s'ha fet al pati de la seu d'Esquerra a Barcelona. Allà, dos taxis, un de la ciutat comtal i un altre de Madrid representaven la república catalana i l'estat de les autonomies respectivament. 'Els cartells no simbolitzen la ciutat de Madrid, sinó la sortida de qualsevol poble o ciutat de l'Estat. Nosaltres volem deixar enrera l'autonomia per esdevenir un estat', ha explicat el director de campanya, Lluís Salvadó en referència al color blanc amb una franja diagonal vermella dels cartells que simbolitzen l'autonomia. 'El tema dels taxis és un simple recurs gràfic', ha afegit.
 
'Podríem ser un país rescatador, amb superàvit fiscal i, en canvi, estem sumits en la crisi', ha afirmat Oriol Amorós. Durant la campanya, la coalició anirà presentant diferents binomis, dels quals aquest dimecres n'han presentat alguns. ERC-Rcat-Catalunya Sí vol dir no a la 'Comunitat autònoma on ells decideixen' i 'sí' a la 'República on nosaltres decidim'. No a la 'Comunitat autònoma de la crisi', i sí a la 'República del benestar'. No a la 'Comunitat autònoma del no' i sí a la 'República del Sí'. 
 
Alfred Bosch ha simplificat el missatge en l'elecció entre 'aquells que van a buscar un ministeri i aquells que volen perdre de vista els ministeris'. Pel cap de llista per Barcelona, la intenció de la coalició és anar a Madrid a 'construir', perquè en el futur, Catalunya 'recapti els seus impostos' que permetran 'crear llocs de treball, tenir la sanitat que pertoca, garantir una educació d'èxit o assegurar les pensions de la gent gran'. Segons Bosch, ERC posa èmfasi en els valors republicans que la caracteritzen i que se centren en la recerca de la 'justícia social' i, a més, la paraula república ja inclou el concepte d'estat independent. 'Aspirem a la República Catalana Independent', ha assegurat.
 
La coalició explotarà durant la campanya el binomi República-Autonomia amb la bandera de ser 'la única opció clarament independentista', ha comentat Amorós. El vicesecretari general d'ERC ha lamentat, un cop més, que hi hagi una part de l'independentisme que no estigui representat, en referència a Solidaritat Catalana per la Independència, però ha insistit que tot l'independentisme que es presenta a les eleccions generals està dins la candidatura unitària liderada per Esquerra.
 
Bosch no està preocupat pel grau de coneixement que té d'ell la ciutadania 
 
El cap de llista de la coalició independentista no s'ha mostrat preocupat perquè només el 32,6% dels catalans el conegui, ni tampoc perquè el coneixement entre els votants d'ERC no arribi al 50%. 'Aquest grau de coneixement pujarà', ha assegurat. Alfred Bosch ha citat el procés de renovació interna d'Esquerra com una de les claus per entendre el canvi de tendència que semblen donar les enquestes als republicans. 'Que ningú es preocupi perquè la línia és molt ascendent', ha indicat.
 
En la mateixa línia, Amorós ha reivindicat el procés de renovació interna d'ERC i l'ha definit com a clau perquè en aquesta campanya s'hagi posat èmfasi en el 'republicanisme' inherent al partit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
27 d'octubre de 2011, 15.48 h

Sincerament , algú pot donar la cara en aquest forums i no parlar en l'anonimat , de qui o de què té por la gent ? si us plau una mica més de generositat i parlem de la noticia , tret d'algun comentari sobre els colors dels taxis ningú més en diu res , si algú creu que no està comode amb aquesta nova ERC doncs molt bé a respectar-ho , però amb arguments i si algú no es vol presentar doncs molt bé a respectar-ho , però prou de linxaments publics a cada cantonada mediatica digital , ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
27 d'octubre de 2011, 15.06 h

Visca catalunya lliure!!!


INDEPENDÈNCI, JA!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
atlasac fletxa Vila-real
27 d'octubre de 2011, 11.27 h

Doncs mira, jo encara tinc més ràbia als milers de BOTIFLERS, de TIRANS INVASORS de totes classes que els primers s´omplen la boca a favor dels segons, i voràs que no son QUATRE....sino milers i milers seran conquistats per els PRINCIPALS CULPABLES avui ja NO poden resguardar-s´hi en la IGNORANCIA----això SIIIIII alguns diuen i diuen que son MES INDEPENDENTISTES que ningú, i no els cauen les dents de les GRANS MENTIDES QUE DIUEN (avui tenia previst descansar...ja m´has fet REBOTAR.....)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
pivotpetit fletxa Alcover
27 d'octubre de 2011, 10.59 h

Ja fa molts anya que sabem que ERC, siguin quins siguin els que la representen, contamina l'acció política a Catalunya i confon a la ciutadania. Ara ho acaba de fer volent-se erigir com els únics que a casa nostra lluiten per la independència, en un moment en que tothom ha pogut adonar-se que han bandejat a una part sustantiva dels independentistes catalans a l'hora de crear la seva plataforma electoral. Encara més, em sembla una manca absoluta d'ética instrumentalitzar la figura del Dr. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
27 d'octubre de 2011, 10.49 h

#6 Et quedaràs així, sense tallar res noi, ets tan monolític, tan ferrocolat que només et sens important quan entres en aquest forum i sempre dient està clar el mateix perquè no saps dir res més , ja és prou trist, au! per l' autoestima xicot, pensa una mica!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Tallaferro fletxa Catalunya
27 d'octubre de 2011, 09.58 h

#2 Si voteu ERC així acabaran amb Catalunya a canvi de diners i ppoder com han fet sempre. Catalans llegeiu la història d'ERC i veuereu que sempre han estat gent que no sap governar i segons els ùltims tripartits en teniu un model. No feu volar colomsi toqueu de peus a terra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 d'octubre de 2011, 07.30 h

Visca la República (ESPANYOLA)

http://senseunitatnovoto.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 d'octubre de 2011, 01.24 h

Molt bona idea, la campanya! Endavant Bosch&Broggi i també tots els number one de Tarragona, Lleida i Girona. Teniu el meu vot, teniu el meu suport i intentaré convèncer tanta gent com pugui que cal votar ERC-RCat-CatSí (o com sigui que s'escriu la coalició) si volem una Catalunya lliure i justa. Estic feliç de veure que ens en sortirem!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Toni fletxa Barcelona
26 d'octubre de 2011, 18.37 h

Això dels colors dels taxis és bastant original.

ÀNIMS I SORT !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ARNAU fletxa Catalunya
26 d'octubre de 2011, 17.44 h

Tothom que vol la llibertat del nostre pais ha de votar esquerrra. Ara bé si hi ha ha gent que vol que Catalunya sigui Espanya doncs que voti Duran i LLeida.
pd: i si hi ha algu que vol que la llengua catalana desapareixi que voti mari / ano rajoy.
es evident que la 1a opció es la bona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.