directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Una exposició de fotografies inèdites retrata la Patum de la postguerra

Dins dels actes commemoratius del quart aniversari de la Patum com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Berga acull una exposició de fotografies inèdites de la Patum dels anys de la postguerra. La mostra recull les diferents comparses en el seu marc natural, la plaça de Sant Pere, a punt de ser fotografiades. La col·lecció correspon al fons de Joan Amades del qual l'exposició també recorda la seva trajectòria en homenatge al 50è aniversari de la mort d'un costumista que va 'posar al dia' les tradicions folklòriques catalanes com la Patum, ha recordat Jaume Vima, regidor de Patum de l'Ajuntament de Berga. La mostra s'inclou en el programa d'actes que serveix per commemorar el quart aniversari de la Patum com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
fotografies, antigues, patum, postguerra
Comparteix
   

L'exposició retrata a través d'una trentena d'imatges com era la Patum dels anys 40. El regidor Jaume Vima explica que s'hi poden veure gairebé totes les comparses 'tal com eren en aquella època'. S'hi recullen els cavallets, les maces, l'àliga, els nans. Vima destaca que són fotos d'estudi ja que les comparses estan ben posades, preparades per ser fotografiades just davant de la barana de la plaça de Sant Pere després de la Patum de lluïment.

El regidor de Patum ha explicat que esperen trobar més documents d'aquesta mateixa col·lecció, de la qual ara es disposa d'una vuitantena de fotografies. D'aquesta manera es vol descobrir qui va ser l'autor perquè són d'una 'gran qualitat', ha dit Vima. La col·lecció és del fons de Joan Amades, al qual l'exposició també dedica un apartat, i ha estat cedida pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. La mostra es pot visitar fins a final de mes al Cau d'Art de Berga.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.