directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat comença a instal·lar punts de càrrega de vehicles elèctrics a la xarxa viària i ferroviària

De moment s'instal·laran quinze sortidors elèctrics en els propers tres anys

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Generalitat instal·larà una quinzena de punts de càrrega de vehicles elèctrics en espais públics de la xarxa viària i ferroviària catalana en els propers tres anys, en una aposta pel transport ecològic. Ho ha anunciat el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, durant la inauguració del primer sortidor elèctric que s'ubica en una autopista catalana i que s'ha col·locat a l'estació de servei de Vallvidrera de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Nadal ha assegurat que aquestes iniciatives responen a la voluntat del Govern d'apostar per un transport verd, i es duu a terme també pensant en ajudar al sector automobilístic perquè 'evolucionar' cap als vehicles 'ambientalment sostenibles'.
manel nadal
Comparteix
   

En els proper tres anys la Generalitat, a través de la empresa pública Tabasa, instal·larà una desena de sortidors elèctrics a diverses estacions de servei d'autopistes i autovies catalanes. Segons el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, aquesta iniciativa respon a la voluntat del Govern de potenciar la implantació dels vehicles elèctrics i alhora impulsar la creació d'aquesta tipologia de transports per part de les companyies automobilístiques.

Nadal ha indicat que un dels sectors que més han 'patit' amb la crisi econòmica ha estat el de l'automoció: 'El Govern ha hagut de dissenyar mecanismes per donar ajuts a al renovació de la flota de vehicles i reactivar la indústria automobilística' ha dit el secretari per a la mobilitat que ha assenyalat que ha arribat el moment de deixar d'ajudar a la 'indutria automobilistica tradicional' per fomentar la que promou els vehciles amb valor afegit i medioambientalment sostenibles.

El president de Tabasa, Josep Mir, ha explicat que l'empresa preveu construir deu benzineres més on 'com més properes siguin a nuclis de proximitat territorial més immediat tindrà sentit instal·lar endolls'. En aquest sentit ha dit que tot i que ara per ara no 'te sentit' col·locar sortidors a l'estació del Túnel del Cadí, és probable que millori l'autonomia de les bateries dels vechicles i que en un parell d'anys aquesta sigui una opció a considerar: 'No tant per als usuaris de Barcelona, sinó per a la població del Berguedà i la Cerdanya que són la meitat dels nostres usuaris'.

Mir ha puntualitzat que es tracta de benzineres que es troben en 'vies segregades' i que estan ubicades en zones com el túnel de Parpers, Gurb, a l'eix transversal, al Túnel de Bracons i a l'eix del Llobregat.

A banda dels punts de càrrega que es col·locaran a les autovies i autopistes catalanes, el projecte de la Generalitat i Tabasa també inclou la instal·lació d'almenys cincs punt de càrrega a estacions de la línea del vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Aquestes estacions són les de Volpelleres, Les Planes, Valldoreix i el Baixador de Vallvidrera.
D'aquesta forma, ha dit Mir, entre eixos viàris i estacions ferroviàries, en un termini màxim de tres anys, Tabasa gestionarà una quinzena de punts de càrrega que comptaran amb una cinquantena d'endolls.

El punt de càrrega de Vallvidrera

El nou punt de càrrega de vehicles elèctrics de l'estació de servei de Vallvidrera és el primer que s'instal·la en una autopista catalana. Es tracta d'un punt que disposa de quatre preses de corrent que aporten autonomia de fins a 30 quilòmetres, amb un temps de càrrega de 30 minuts. A més, també s'ha creat una sala d'espera per a usuaris que compta amb un punt d'informació sobre el vehicle elèctric. Nadal ha assenyalat que el servei serà gratuït durant el primer any i que després funcionarà amb una targeta de prepagament que tindrà un cost aproximat d'un euro per càrrega.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Toni fletxa Barcelona
20 de novembre de 2009, 12.28 h

Una quinzena en tres anys no em sembla pas una aposta gaire decidida pel vehicle elèctric. D'altra banda, benvinguts siguin, encara que pocs i amb retard!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.