directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Otegi considera que l'anunci d'ETA 'acredita l'honestedat de la nostra aposta política per les vies democràtiques'

El líder abertzale ha fet pública una carta des de la presó on adverteix que 'correspon ara a l'Estat fer desaparèixer totes les conculacions de drets'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'exdirigent de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha fet pública aquest dimecres una carta des de la presó en què celebra 'la valenta decisió' d'ETA d'abandonar l'activitat armada i adverteix que 'hem complert la nostra paraula', de manera que 'correspon ara a l'Estat fer desaparèixer totes les conculacions de drets'. Otegi assegura que l'anunci d'ETA 'acredita de manera indiscutible la sinceritat i honestedat de la nostra aposta política per les vies exclusivament democràtiques i satsifà plenament els nostres compromisos tant amb el poble basc com amb la comunitat internacional'. En aquest sentit, assenyala que 'ara toca resoldre les conseqüències del conflidcte i construir un marc de pau i llibertat just i durador'.
arnaldo otegi
Comparteix
   


Etiquetes
Otegi s'ha manifestat aquest dimecres per primer cop d'ençà de l'anunci d'ETA. De la presó de Logroño estant, on Otegi compleix condemna, el líder abertzale ha celebrat a través d'una carta que publica la pàgina web 'eskerabertzalea.info' el nou panorama polític que s'obre al País Basc amb el gest de l'organització d'abandonar definitivament l'activitat armada. A més, ha assegurat que això constata que l'estratègia de l'esquerra independentista basca d'apostar per les vies exclusivament pacífiques 'satisfà plenament els nostres compromisos tant amb el poble basc com amb la comunitat internacional'.
 
'Hem complert, ara toca a l'Estat'
 
L'esquerra abertzale, diu Otegi, es va comprometre 'a portar la part de la pau que ens corresponia i hem complert, però perquè la pau sigui completa correspon ara a l'Estat fer desaparèixer del nostre poble totes les conculacions dels drets civils, polítics i humans que encarar segueixen vigents'. 'Serà llavors quan gaudirem d'una pau plena', conclou.
 
A la carta, Otegi constata que 'ara toca resoldre les conseqüències del conflicte i construir un marc de pau i llibertat just i durador'. És per això que felicita el lehendakari, Patxi López, per haver plantejat 'la necessitat de Memòria, Justícia i Veritat tal com l'esquerra abertzale ve manifestant des de sempre'. 
 
'A l'Estat no li interessa el canvi d'escenari'
 
Otegi se sent 'absolutament orgullós' de la fita assolida, tot i admetre que ha estat una tasca 'tenaç, difícil i plena de dificultats'. Dificultats perquè 'hem hagut d'adoptar mesures necessàries per 'blindar' el nostre procés de canvi de les envestides d'un Estat al que ni interessava ni interessa el canvi d'escenari'. Amb tot, assegura que 'la responsabilitat de l'esquerra abertzale s'ha imposat per sobre de qualsevol altre consideració'.
 
Otegi denuncia que 'per intentar que no arribéssim fins aquí ens van detenir, empresonar i condemnar, a més de desenvolupar noves ràtzies policíaco-judicials i mantenir la retallada de llibertats fonamentals'. I ara, amb la retirada d'ETA, Otegi lamenta que l'Estat segueix ancorat en 'una actitud certament immadura que reflecteix l'autèntica por que existeix al nou escenari'. 'Però senzillament s'acabaran les excuses', manifesta.
 
De la seva banda, remarca que la proposta de l'esquerra independentista es basa en 'l'acceptació i respecte per part de tots els protagonistes polítics, social i sindicals del que decideixi la ciutadania basca sobre el seu futur'. 
 
Otegi dedica unes paraules també a 'tots els que han patit i pateixen les conseqüències de la violència'. 'Per a ells el meu respecte', subratlla. També recorda 'tots els companys que no podran gaudir d'aquest moment, per a ells el meu agraïment i la promesa que seguirem lluitant i treballant fins a assolir els nostres objectius polítics'. 'Somriure, ara... a guanyar!', acaba.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Joan fletxa Palamós
27 d'octubre de 2011, 18.33 h

No l'he pogut llegir però m'agrada que escriguin amb mala llet. A banda de que demostren de què està composat el seu cervell, els pobres veuen que la pedregada cada vegada està més aprop.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 d'octubre de 2011, 13.09 h

#3 T'has deixat en Pedro Harinós!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
27 d'octubre de 2011, 13.05 h

#2 Quin inmigrant espanyol ha escrit el missatge eliminat?l'nlgulo,el pedro colina,la rosario fuerte,el roger de gava-mar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 d'octubre de 2011, 12.40 h

#1 Et respondré abans de què se t'esborri el missatge, per ofensiu: la sobirania de la nació catalana resideix al poble de Catalunya, i la de la Vall d'Aran, com que també és una realitat nacional, a la seva ciutadania.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.