directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Un centenar de treballadors de l'aeroport de Reus es queden sense feina a partir d'aquest dilluns per la falta de vols

Els empleats tanquen la temporada resignats amb la situació que ha provocat Ryanair i sense garanties de recuperar la feina a l'abril

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'aeroport de Reus viu el seu particular dol de Tot Sants contant les hores per començar aquest dilluns amb la temporada d'hivern més difícil. Ryanair marxa i queda clausurada la línia de vols comercials fins a l'abril. Aquesta setmana s'enlairaran els tres últims vols de la companyia irlandesa destí Dublín. L'aeroport era gairebé un desert aquest diumenge. Ni passatgers, ni sorolls, ni anuncis. Només els pocs treballadors que viuen amb resignació els seus últims dies de treball. Tot i que està previst la represa de la línia comercial a l'abril, el més d'un centenar de treballadors que es queden sense feina per la falta de vols veuen amb incertesa el seu futur de cara a la temporada d'estiu.
 
aeroports, avions
Comparteix
   


Etiquetes
La temporada d'estiu a l'aeroport de Reus acaba amb els dos últims vols a Manchester que s'enlairen aquest diumenge. El primer ho ha fet a les nou del matí i el segon ho farà a les 11 d'aquest diumenge a la nit. Ryanair té previstos els seus últims tres vols destí Dublín per als dies 3, 5 i 6 de novembre, un marge d'una setmana perquè l'aeroport vagi tancant les portes dels serveis de la línia comercial que deixa de funcionar fins a l'abril. 

L'aeroport de Reus ha estat aquest diumenge molt buit, gairebé com un desert. Ni s'hi ha trobaven passatgers i la major part de les finestres de les empreses de lloguer de vehicles o d'informació turística (també la de Portaventura) no han funcionat, i ni tan sols es podia comprar la premsa o un souvenir a la botiga de l'aeroport. Només els locals de restauració han passat la jornada amb certa normalitat però sense clients. Un d'aquests locals quedarà obert aquest hivern per donar servis als treballadors que continuaran a l'aeroport.

La Renata regeix la única empresa de lloguer de vehicles que ha estat oberta aquest diumenge. El dia 10 de novembre, ella i dos companys més estaran a l'atur però aquest vespre baixaran la persiana. Tant ella com un altre grup de treballadores han assenyalat la incertesa amb què esperen la tornada dels vols a Reus per a l'estiu. 'No ens han dit res ni promès res però dependrà del moviment que hi hagi l'estiu vinent', ha explicat la Renata. 'Jo no ho tinc clar, els charters funcionaran igual però ningú ens ha dit res de si tornarà Ryanair o altres companyies. Seran mesos molts durs i amb la incertesa si tornaràs l'any que ve perquè no sabem la propera temporada el que passarà', explicava una empleada.

Aquest serà el pitjor hivern de l'aeroport de Reus i de rebot tindrà un impacte en el sector turístic de la Costa Daurada ja que es preveu la pèrdua de 75.000 passatgers, bona part d'ells turistes. 'Influirà en els serveis de la zona de la costa inclús a Portaventura, però ara ja no hi ha marxa enrere', ha dit la treballadora. 

Fent una comparació de les xifres de l'últim hivern, l'aeroport de Reus perdrà 9 destinacions, 28 rutes i 54 operacions setmanals. Mentrestant Aena negocia amb tretze companyies d'onze països per retornar l'activitat comercial a Reus tot i que els treballadors han considerat que la situació és fruit d'una mala gestió. 'Ens sembla fatal que se'n vagi tanta gent a l'atur, i que no s'hagi intentat salvar la situació perquè es mantingués l'aeroport obert però això ja són gestions que estan a altres nivells', han dit.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
1 de novembre de 2011, 17.36 h

yo creo que!
"gcfyujklkiu fy 2003 fjhji 1991 tyh de la lo li hvhbnkj yugffhj kl david khbhhn de da mort cxyhgk ventura tcfuh hj g nois rtf klghfyuh boixos hutyhg ukjhiog 2345 tfy aparicio de lo li la le els espanyol vtyf iuh español gvj drtghg hik ert yuitrer tyui uytr tyuioi uyr tyui ur tyukj hf gnhjmlkjg bh barça hvbj jh ugjuhj muertekgygfgh violencia 6yfgujhjugftc6uiuiooin 13 uk carcel thfgj jg tdfjj iuryu u t u y gf jkui tgfbgjki tfgjk boixos tfyujhj tyhjghj kdctgh njhnmdfc vhjf... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.