directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera també defensa la dimissió en bloc dels membres del TC

Considera, com Saura, que haurien de plegar perquè no tenen autoritat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha defensat aquest dissabte el seu president, Joan Saura, i ha considerat que el Tribunal Constitucional (TC) hauria de plegar perquè 'no té autoritat per dictar sentència' sobre l'Estatut. D'aquesta manera, Herrera s'ha posat al costat de Saura, que divendres va demanar la dimissió en bloc dels membres del Constitucional pel seu retard en la sentència del text català. Hores més tard, el president de la Generalitat, José Montilla, va desautoritzar Saura, en aclarir que el Govern no comparteix la reflexió del conseller Saura, afegint que aquestes declaracions cal considerar-les com el punt de vista del president d'ICV.
joan herrera
Comparteix
   

'El que deia ahir Joan Saura, aquest Constitucional que avui no té autoritat per dictar sentència segurament el que hauria de fer és plegar', ha indicat Herrera en la seva intervenció al Consell Nacional d'ICV que l'ha proclamat candidat a la Generalitat. Ha argumentat que això 'és el que pensa la gent i és de sentit comú', defensant així Saura davant la desautorització de Montilla. El secretari general ecosocialista ha apostat per garantir que Catalunya continuï sent un sol poble i ha reivindicat l'Estatut per aconseguir-ho.

El candidat d'ICV a les eleccions catalanes ha començat el seu discurs amb un agraïment dirigit a Saura, qui va agafar el projecte ecosocialista a finals dels 90 'quan hi havia molta gent que el donava per mort'. 'És ell qui ha fet que aquest projecte estigui al país, ben present al país i a totes les institucions', ha recordat. Però a més, ha destacat que Saura 'ha fet el gest, l'esforç perquè aquesta formació ara obri una nova etapa'. 'Sense el Joan no es que jo no estigués aquí, es que no estaríem aquí', ha subratllat.

Herrera ha demanat que el conjunt del partit li doni les gràcies per 'com ha fet les coses, per com fa les coses i per com continuarà fent les coses'. En definitiva, segons el nou candidat d'ICV, Saura és 'un dels principals capitals polítics' que té el partit. D'aquesta manera, Herrera no ha desvetllat si Saura estarà a les llistes al Parlament ni quin paper tindrà a partir d'ara.

Precisament, Saura ha estat l'encarregat de presentar la intervenció d'Herrera, i ha destacat la seva trajectòria al partit tot i la seva joventut. 'Jove no vol dir ni nou ni inexpert', ha indicat el conseller, que ha recordat la seva experiència al Congrés i el seu paper en la recuperació de la memòria històrica. Ha indicat, a més, que es tracta d'un candidat 'de present i futur'. De fet, ha afegit que a les properes eleccions hi ha candidats 'del segle XIX, del segle XX però només un del segle XXI'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
22 de novembre de 2009, 10.11 h

El tribunal cosntitucional és un frau i totalment parcial i una proba més de que els catalans necessitem un estat propi que vetlli pels nostres interesos, la nostra cultura, patrimoni,salut,comunicacions, relacions internacionals, infraestructures etc etc.Mentre siguem al l´estat dels veïns que sempre escombren cap a casa d´ells no podem anar bé de cap manera.VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.