directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

El cap de llista de Compromís per València pot esdevenir el primer diputat nacionalista del País Valencià al parlament espanyol des de la II República

Joan Baldoví: 'Volem deixar de ser el 'Levante' i la platja de Madrid, tenim reivindicacions pendents'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Joan Baldoví i Roda (Sueca, Ribera Baixa, 1958) pot esdevenir el pròxim 20N el primer diputat d'una formació valencianista d'esquerres en accedir al Congrés dels Diputats des de la II República. Cap de llista per València, on Compromís té més possibilitats segons les enquestes, Baldoví analitza per a l'ACN les claus d'aquestes bones perspectives i quina serà la tasca que la coalició farà a Madrid. El candidat remarca la necessitat de 'fer visibles' problemes valencians com el finançament i les infraestructures, acabar amb la imatge de 'platja de Madrid i 'Levante' i lamenta que fins ara els diputats valencians 'només s'han preocupat de prémer el botó com els ho manaven i no dels problemes reals'.

Comparteix
   


Etiquetes
- Les enquestes assenyalen que Compromís entrarà per primera vegada Congrés dels Diputats, quines podrien ser les claus d'aquest èxit electoral? 
Jo crec que l'èxit no s'improvisa, es treballa. És un treball continuat de molts anys, per primera vegada visible al parlament valencià, amb un excel·lents diputats, la gent ha vist que eixe vot ha estat productiu, s'han sentit orgullosos i els hem fidelitzat. Hem tingut una major presència mediàtica, major penetració en les xarxes socials i també perquè no dir-ho, una figura mediàtica com Mònica Oltra que ha rendibilitzat molt el seu treball a les Corts Valencianes. Si això li afegim eixe esclat d'indignació a l'Estat on la gent no se sent representada pels partits tradicionals ha configurat ací al País Valencià l'èxit que ha tingut Compromís i esperem repetir al Congrés del Diputats.

- Vostè com a militant del Bloc Nacionalista Valencià seria el primer diputat valencianista d'arrel fusteriana al Congrés dels Diputats des de la II República, quina responsabilitat li suposa?
És una grandíssima responsabilitat, som una formació que recull diverses sensibilitats, la taronja del valencianisme polític, la roja dels valors tradicionals de l'esquerra i la verda d'aquells que ens estimem el país. Ser diputat després que en el meu poble ho hagen estat l'escriptot Bernat i Baldoví, i un homenot del país i patriota com Francesc de Paula Burguera és una responsabilitat com a suecà i com a valencià. Voldria que quan arribem a Madrid, la gent se sentira orgullosa del seu vot, un vot de qualitat, que ha treballat per ells i no els ha decebut.

-Quina serà la tasca de Compromís al Congrés? Quin tipus de reivindicacions valencianes troba a faltar?
Els polítics que hem enviat a Madrid els valencians només s'han preocupat de prémer el botó com els ho manaven i no dels problemes reals. Ara mateix el nostre govern pateix per solucionar problemes socials, degut a un problema de finançament, els valencians tenim un mal finançament Moltes de les despeses socials no es poden mantenir perquè enviem molts més diners que no ens retornen. També haurem d'estar pendents de les retallades i els atacs contra sanitat i educació, si guanya el PP s'hauran de vigilar les retallades socials. Hem de fer palesos els problemes dels valencianes, com infraestructures, fins ara el Corredor Mediterrani se'l creia poca gent, a mi m'ha alegrat molt veure el president de la Generalitat Valenciana reunir-se amb el de Catalunya, Múrcia o Andalusia per reivindicar una cosa òbvia. Mirarem que no es reòbriga la guerra de l'aigua. En aquest temps ha hagut moltes coses en les quals els valencians hem estat absolutament invisibles per a Madrid i haurem de portar eixes reivindicacions. 

- Una vegada al Congrés dels Diputats, quina relació mantindrà Compromís amb les formacions catalanes allà representades? 
Som la força valencianista d'este país i amb qui primer ens hem d'entendre és amb la gent que tinga una visió semblant, gent que entenga que l'Estat espanyol és un estat plural on s'han de respectar les diverses nacionalitats i les diverses llengües. Per tant en eixe sentit, ens podrem entendre des de gent de Convergència i Unió, gent d'Iniciativa, i d'Esquerra Republicana... i també amb aquelles forces que tinguen una sensibilitat pels temes socials i mediambientals perquè també anem en coalició amb Equo.

- Què aporta aquesta coalició amb Equo?
 Compromís ja érem els Verds del País Valencià, sumar una nova força verda que té molt a veure amb les persones que estaven dins de la coalició sumarà. La gent està cansada d'eixe bipartidisme i aposta per partits nous i Equo lluny de veure's com una confusió ens aportarà una part de l'electorat en algunes comarques on Compromís no tenia la presència que tenim a les comarques centrals valencianes o a Castelló. 

- Com preveu una possible legislatura amb majoria parlamentària del PP al Congrés dels Diputats? 
El PP haurà de pagar totes les indefinicions i eixes promeses que fa de que tot canviaria només perquè entren ells. El panorama social serà conflictiu, la gent no té feina, no pot pagar la hipoteca, si no hi ha un miracle continuarà eixe panorama conflictiu amb la gent eixint al carrer. El que nosaltres volem és ser dur eixa veu al parlament, intentar que el centre siga la gent i no els mercats. Hem de rescatar a la gent, hem rescatat els bancs però no a la gent. L'oposició de Compromís tindrà sempre present a les persones i a la gent que no pot arribar, treballar per una fiscalitat justa, no pot ser que tot recaiga sobre les espatlles de la gent i hi hagen escàndols a les caixes com els que han passat. 

- Després de totes les expectatives, què passaria si Compromís no entra al Congrés dels Diputats? 
Si no fora així, tindríem un gran disgust, però la gent de Compromís som gent bregada que ve de molt lluny, que estem acostumats a no treure representació i tanmateix a seguir treballant. Si no eixirem seguiríem treballant perquè la gent que estem a Compromís entenem la política no per ocupar càrrecs sinó perquè creiem que ser polític és noble i serveix per servir el teus. De tota manera, no esperem un escenari negatiu perquè la gent ha vist el treball que fem als pobles i a les Corts Valencianes, sent oposició ferma al PP, i el que esperem és ser molt útils. Som un moviment que donàrem la sorpresa en les passades eleccions i volem tornar a ser sorpresa assolint diputats que representen d'una vegada per totes el que pensem els valencians, els problemes que tenim. Que deixem de ser només el 'Levante' i la platja de Madrid i comencen a pensar en els valencians com un poble que té problemes i té reivindicacions pendents. En definitiva, fer-nos sentir a Madrid, fer-nos visibles.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Rabosot fletxa Llocnou de sant Jeroni
2 de novembre de 2011, 19.57 h

Som 4 gats, però a vore si els 4 fem força per a ser-ne 4000, i després 400.000 i després 4 milions...
Som 4 que han de donar-los pel sac als putos espanyols, enlloc d'ironitzar amb els que escriuen a un bloc.
Comentant l'article he de dir que no conec a Baldoví, però si a Compromís, i pense que és un grup massa heterogeni com per a ser nacionalista i independentista, i realment no passa d'autonomista, pel fet de que fins ara només han aconsseguit uns resultats ben discrets a les elecc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Cesc fletxa València
2 de novembre de 2011, 01.49 h

#6 Amb els poquets valencians q han escrit ací ja pots fer-te una idea...
4 gats, sempre renyint entre nosaltres, frikis (per no dir bojos) i una societat inculta. El resultat: PP majoria absoluta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 de novembre de 2011, 21.49 h

Ah, mira, si aquí hi ha valencians.

Companys catalans de València, per què voteu al pp si es pot saber?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
atlasac fletxa Vila-real
1 de novembre de 2011, 10.27 h

Sóc jo ATLASAC i m´he enterat d´aquests fà dos dies.....volen lograr-ho com sempre desde lo més fondo del BAUL? VINGA JA! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa Barcelona
1 de novembre de 2011, 09.12 h

#3 Cert ,com també és cert que els treballs del Camps els van recompensar amb la majòria absoluta , coses inexplicables,


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicent fletxa Castelló
31 d'octubre de 2011, 16.56 h

A l'Agustí Cerdà, que jo sàpiga, no el vam votar cap valencià ni valenciana. Per cert, el seu treball a Madrid va estar recompensat amb 15000 vots per a ERPV a les passades autoomiques. TOT UN ÈXIT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Barcelona
31 d'octubre de 2011, 13.36 h

L'Agustí Cerdà, president d'ERPV ja ho va ser per Esquerra Republicana la legislatura 2004-2008. Com ara ho pot arribar ser Joan Lladó, d'Esquerra Republicana de Mallorca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Suc_de_Taronja fletxa La Ribera (País Valencià)
31 d'octubre de 2011, 13.28 h

Baldoví d'arrel fusteriana?
Mireu com em descollone... jajajajajaajajajajj! jajajajajajaj!

Però si aquest tio és un autonomista disfressat!
Quines bromes són aquestes DIRECTE.CAT? O ara resulta que per haver nascut a Sueca, ja ets fusterià?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.