directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

ERC té 'pressa' per aconseguir el concert econòmic i no vol que la recerca del consens dilati el debat 'sine die'

'No tornarem a caure en el parany en què vam caure al debat estatutari', ha assegurat el president del grup parlamentari republicà

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ERC ha posat com a condició del seu suport al nou model de finançament que no s'allargui la negociació 'sine die' perquè al país 'hi ha pressa'. El president del grup parlamentari, Joan Puigcercós, ha explicat aquest dilluns en una reunió conjunta entre els diputats republicans i l'executiva del partit, que la recerca del consens entre les diferents forces polítiques no pot ni allargar sense límit el debat, 'ni aigualir el contingut i buscar resolucions ambigües'. 'No tornarem a caure en el parany en què vam caure amb el debat estatutari, en el qual per buscar la unitat ara hi ha diferents interpretacions del text', ha destacat.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós ha explicat que la voluntat d'ERC era que les conclusions de la comissió que ha treballat en l'àmbit del pacte fiscal fossin debatudes en el ple d'aquesta setmana. Una qüestió que CiU va rebutjar argumentant la necessitat d'intentar sumar a l'acord a la resta de forces polítiques catalanes. 'Consens i acord el que sigui necessari però no a costa d'aigualir el text' ha reivindicat.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afegit que el país necessita el concert econòmic 'urgentment' perquè hi té 'tot el dret del món'. Junqueras ha indicat que el pacte al qual han arribat CiU, ERC, i ICV-EUiA en les conclusions de la comissió parlamentària, és com un 'tripartit a la basca', en referència a l'aliança entre el PNB, EA i IU-EB que, entre d'altres, va aprovar el conegut 'pla Ibarretxe', que va fracassar al Congrés dels Diputats. 

El líder republicà ha recordat que ERC no renunciarà a un pacte fiscal que inclogui 'la gestió, liquidació i inspecció dels impostos; el càlcul de la quota de retorn; la bilateralitat de l'acord amb una llei específica fora de la LOFCA; la cessió de tots els tributs propis de Catalunya; la possibilitat de tutelar les hisendes locals; i la possibilitat de fer una consulta perquè els ciutadans es posicionin.

De la seva banda, el cap de llista de la coalició independentista liderada per ERC, Alfred Bosch, ha apuntat la importància que després del 20 de novembre l'independentisme estigui representat a Madrid. 'Si nosaltres no hi fóssim, el PP ens ofegaria amb una marea blava fiscal que taparia la nostra reivindicació', ha indicat. Segons Bosch, els republicans van al Congrés dels Diputats a defensar 'la llibertat política i econòmica' del Principat. 

'El programa del PP ens espanta'

Alfred Bosch ha reconegut que està 'esverat i espantat' pel contingut del programa del Partit Popular. 'Planteja coses com la recentralització de l'administració, va en contra de la immersió lingüística o inclou propostes gairebé estratosfèriques com la introducció de la cadena perpetua al sistema penal o la recuperació del pla hidrològic nacional', ha afirmat Bosch. Qüestions que 'espanten' el líder independentista però que no impedeixen que ERC-Rcat-Catalunya Sí vagi a Madrid a 'aturar aquesta sèrie de mesures que ens fan retrocedir molt a prop de la caverna'.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pere fletxa Barcelona
1 de novembre de 2011, 11.54 h

Carretero:""A Catalunya hem passat de la fase d'il·lusió òptica a la de l'al·lucinació. El concert econòmic és una al·lucinació". Per què ara que s'ha integrat a la llista d'ERC el defensa?. Estem tips de polítics poc seriosos que enganyen.
http://www.reagrupament.cat/noticies/joan_carretero_si_guanya_qualsevol_dels_que_hi_ha_ara_la_generalitat_la_tancaran_en_2_o_3_anys


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
1 de novembre de 2011, 11.27 h

Evidentment, tot el que diu Esquerra té sentit i responsabilitat, a madrit s'hi ha d'anar a donar visibilitat al poble català de veritat, aquell que veu clarament on és l'engany per no poder ser el propi beneficiari del deu esforç i solidaritat, aquell que vol la seva llibertat per expressar-se i dir les coses pel seu nom.
Som-hi tots companys, cap a madrit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ull fletxa cat
1 de novembre de 2011, 10.45 h

D'acord Puigcercós. Però ERC ha de vigilar de no caure en el parany d'investir un president que no es comprometi a declarar la independència, o com a mínim convocar un referèndum per la independència; És igual que es digui Pujol, Maragall, Montilla o Mas...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
1 de novembre de 2011, 10.22 h

MADRID, MADRID, MADRID, MADRID.....ESCOLLIU D´ UNA PUNYETERA VEGADA MADRID o CATALUNYA!!!! els VOTANTS TAMBE!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.