directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Penedès vol ser un lobby davant les administracions superiors

Els alcaldes de la capital del Garraf, de l'Alt Penedès i de l'Anoia s'uneixen per reclamar junts infraestructures, la millora del finançament i accions contra la crisi

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El número quatre de la candidatura de CiU per Barcelona al Congrés dels Diputats per les properes eleccions, Carles Campuzano, ha assegurat que les comarques de la vegueria del Penedès han de ser un lobby davant les institucions superiors a Barcelona, Madrid i Brusel·les. Campuzano, que s'ha reunit amb els alcaldes de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada i Sitges, ha destacat la importància de 'lluitar junts' per les necessitats del territori, sobretot en matèria econòmica, com ara en infraestructures, en la millora del finançament local o en accions per reactivar l'economia i l'ocupació. El candidat al Congrés ha deixat clar que vol ser el canalitzador d'aquestes demandes.

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha assegurat que les comarques de la Vegueria Penedès 'són un país, dins del país' i ha cridat a 'explotar-lo junts'. D'aquesta forma ha expressat la seva satisfacció per compartir 'idiosincràsies', tot i els 'interessos diferents' que 'ens complementen'. El batlle vilafranquí ha afegit que 'junts podem influenciar i fer veure que no s'ha de ser tan centralista'. 

Aquesta declaració les ha fet després d'un esmorzar amb alguns alcaldes de Convergència i Unió del territori i amb el número quatre de la candidatura de CiU per Barcelona al Congrés dels Diputats per a les properes eleccions, Carles Campuzano. En aquesta reunió han valorat les necessitats del territori i s'han compromès ha treballar junts per 'tenir veu pròpia', segons Campuzano.

El candidat vilanoví al Congrés ha deixat clar que la lluita contra la crisi i la creació d'ocupació serà una prioritat pels representats dels municipis del territori. I també ha manifestat la seva intenció de portar aquestes demandes a qui correspongui en els pròxims quatre anys.

El pacte fiscal és una eina 'prioritària' per millorar la situació econòmica, segons Campuzano, qui també ha fet referència als problemes de liquiditat dels ajuntaments, que afecten directament a les empreses privades que són proveïdores. La solució d'aquesta liquiditat, ha dit, 'és essencial en la lluita contra la crisi'.

A més, Campuzano ha manifestat la necessitat d'ampliar les infraestructures que uneix el territori entre sí i també amb altres punts de Catalunya.

Per la seva part, els alcaldes convergents que s'han reunit amb el candidat al Congrés dels Diputats han vist molt positiva la unió de les principals ciutats per trobar solucions conjuntes.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha explicat que 'els municipis ens sentim molt sols' i per això 'és important parlar amb persones que ens representin a Madrid'. Lloveras ha assegurat que els municipis 'ja estem fent una feina interior molt important', però ha cridat a la recerca de 'sinèrgies' per 'aprofitar al màxim el potencial que té el territori per sortir d'aquesta situació econòmica'. L'alcaldessa de Vilanova també ha recordat que 'és la primera vegada en la història que Vilanova i Sitges pensen accions conjuntes'.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha destacat que 'tenim una actitud positiva pel treball en comú i els valors de coratge i valentia per tirar endavant els nostres municipis'. Castells ha relacionat aquesta forma de fer amb l'àmbit de planificació funcional que és 'una eina molt positiva de cara al futur'.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha destacat que és 'molt positiva la generositat i l'amabilitat entre municipis' per treballar juntament en atraure inversors i facilitar l'atracció econòmica més enllà de les fronteres del propi municipi.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Josep fletxa Llorenç del Penedès
2 de novembre de 2011, 12.01 h

Estic d'acord amb els dos primers comentaris, el nou Govern Mas ha abandonat la Llei de Vegueries, i ha col·locat a un baixpenedesenc al capdavant de la Delegació territorial del Govern al Camp de Tarragona. També ha retornat a la política "desarrollista" del territori, tal com feia Q.Nadal, és a dir, rebutjant la planificació territorial en 8 vegueries i sense cercar el consens en temes com les infraestructures públiques (al Penedès consideren prioritari el LOGIS, infraestructura logí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
2 de novembre de 2011, 02.34 h

#3 Vols callar troll dels collons!! Els merdols com tú sobren per aquí!! Ja li está bé al desgraciat del ventura per barrallar-se amb els boixos.... Anti-merdols 4ever!!
A cagar, la teva merda equip merdós!! ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
apendrepelsac fletxa UNIONISTES SOCIATES i CONVERGENTS AMB ESPANYA.
1 de novembre de 2011, 19.33 h

#3 tens tota la raó.al menys pel que va passar a Catalunya entre els anys 2003 i el 1991. Pel que fa als boixos nois no. Tal com tu dius la violència es dels espanyols i la "muerte" es de tots., en català "mort". El que no entenc prou be es si la aparició de lo la li es espanyol-español i si la cel.la es la número 13 i si i varen tancar un español boix. apa salut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de novembre de 2011, 16.20 h

gcfyujklkiu fy 2003 fjhji 1991 tyh de la lo li hvhbnkj yugffhj kl david khbhhn de da mort cxyhgk ventura tcfuh hj g nois rtf klghfyuh boixos hutyhg ukjhiog 2345 tfy aparicio de lo li la le els espanyol vtyf iuh español gvj drtghg hik ert yuitrer tyui uytr tyuioi uyr tyui ur tyukj hf gnhjmlkjg bh barça hvbj jh ugjuhj muertekgygfgh violencia 6yfgujhjugftc6uiuiooin 13 uk carcel thfgj jg tdfjj iuryu u t u y gf jkui tgfbgjki tfgjk boixos tfyujhj tyhjghj kdctgh njhnmdfc vhjfg hnbn barcelo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
31 d'octubre de 2011, 17.07 h

en comptes de tanta foto aproveu anomenar un delegat de l'àmbit com demanen les mocions presentades ja en alguns municipis per ERC. Un detall: la puja de sou de tots els delegats territorials, dels diversos àmbits, equival al del possible delegat de l'àmbit del Penedès. Recordeu senyors de CiU que s'ha de desenvolupar l'àmbit i encara no heu fet rés. Pel Penedès només està treballant de veritat ERC, que no es fa fotos i de moment ja va aconseguir fer aprovar l'àmbit que ara cal desenv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Sitges
31 d'octubre de 2011, 17.01 h

i on heu ficat la Llei de Vegueries? al territori parleu molt pero ho atureu tot al Parlament= HIPOCRESIA. I la gent del Baix Penedès on és? o es que com voten a Tarragona no cal que surtin en aquesta foto que us feu per tornar a enganyar a la gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.