directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI anuncia almenys una concentració davant de la Diputació si no entrega la documentació del cas dels sobresous

López Tena afirma que l'obligació de SI és evitar que es 'robin' els diners públics i no 'mirar cap a una altra banda'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

SI ha denunciat aquest dilluns el 'secretisme' de la Diputació de Barcelona en relació al cas dels sobresous cobrats per càrrecs de confiança des de l'any 2000. Els diputats Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell han explicat que, passats nou dies des que es va sol·licitar la documentació relativa al cas, la Diputació encara no els l'ha facilitat. El termini fixat pel Parlament venç aquest divendres i Bertran ha anunciat que si aleshores no tenen la documentació convocaran una concentració l'11 de novembre davant la Diputació sota el lema 'Corrupció no, volem saber'. Serà la primera de les mobilitzacions que SI vol convocar atenent a 'l'obligació d'evitar que es robin diners públics'.
Els tres diputats de Solidaritat Catalana per la Independència han anunciat a les portes de la seu de la Diputació de Barcelona una primera mobilització per 11 de novembre, si aquest divendres no reben tota la documentació sol·licitada a la institució pel cas dels sobresous atorgats a part del personal des de l'any 2010. 

El partit va demanar fa nou dies la informació referent a les actuacions dutes a terme a la Diputació de Barcelona des de l'any 2000, mitjançant les quals s'atorgaven uns complements salarials a personal funcionari i laboral de la institució que, per motius organitzatius o aliens a la seva voluntat, havien estat cessats del seu lloc de treball. SI fins i tot va assegurar tenir constància que aquests complements havien estat atorgats 'a dit'.

Divendres, data límit

El termini que fixa el Parlament perquè la Diputació faciliti la documentació sol·licitada per un grup parlamentari és de 15 dies. Avui, a quatre dies perquè venci aquest termini, el gruix dels diputats de SI ja han avançat que si divendres no s'ha facilitat la documentació començaran una sèrie de mobilitzacions per denunciar el que consideren 'secretisme' de la Diputació.

Serà el proper 11 de novembre -sempre que la institució no lliuri la documentació a temps-, quan SI convocarà una concentració davant la Diputació sota el lema 'Corrupció no, volem saber'. Uriel Bertran ha cridat a tota la ciutadania a manifestar-se contra la 'corrupció establerta en el sistema institucional català'.

De la seva banda, el diputat Alfons López Tena ha apuntat que 'podria haver-hi un vincle' entre aquest cas i el cas Pretòria, ja que segons ha explicat l'ex alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz -condemnat pel segon cas- va firmar molts dels decrets que autoritzaven els complements salarials en lloc de l'aleshores president de la Diputació, José Montilla. En aquell temps Muñoz era vicepresident d'aquesta institució. 

La 'deriva' de l'oasi català

D'altra banda, López Tena ha abundat sobre la corrupció a Catalunya, transcendint el cas concret que avui denunciava el seu partit. El diputat independentista s'ha fet ressò de la informació publicada avui per un rotatiu segons la qual la Generalitat hauria venut bens immobles a través de societats vinculades a CiU, i ha firmat que 'l'oasi català està vivint una deriva' cap a un ''fangar' davant la qual 'la seva obligació és drenar i netejar'. 'Per això ens han escollit els ciutadans, per evitar que es robi i que hi hagi nepotisme. Es tracta de mirar cap una altra banda com si no passés res? Doncs, passa', ha conclòs el diputat. 

SI té previst denunciar davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya als presidents de la Diputació de Barcelona des de l'any 2000, els socialistes Manuel Royes, José Montilla, Celestino Corbacho i Antoni Fogué, si finalment obtenen la informació sol·licitada a aquesta institució.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
2 de novembre de 2011, 01.13 h

tot i que fa uns dies un membre del grup va negar el motiu de les acusacions, seria MOLT ÈTIC que s'entregués la documentació del "cas dels sobresous de la Diputació de Barcelona" i els ciutadans poguéssim saber-ne la realitat abans de la jornada electoral


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
1 de novembre de 2011, 21.24 h

#1 va molt bé que hagis indicat aquest llistat d'indecències. Segurament s'en podríen afegir moltes més, com p.ex. ÉS INDECENT l''ESPOLI FISCAL de CATALUNYA. Però déu n'hi dó les que has posat!. Personalment puc afegir que després de 43 anys de treballar/cotitzar ja em van assignar una jubilació retallada perquè es veu que la gent "normal" no podem posar d'un límit encara que ens correspongui. Per als que tu menciones, que pel que es veu NO SÖN "gent normal", queda cobrar 2 any... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Palamós
1 de novembre de 2011, 15.54 h

Tot molt correcta i cert. Jo pregunto doncs: que fan els nostres polítics ? Oi que a ells ja els va bé tot tal com està ja que sinó deixarian de mamar de la vaca ? Aleshores i prenent-nos el pèl d'aquesta manera, com és que encara voleu anar a votar si sabeu que cap d'ells treballarà per arreglar aquesta ruina que ens està fent desaparèixer en tots sentits ? Per quan una revolta clara i democràtica i sense concessions estèrils ?
Visca Catalunya Independent !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JEN fletxa TERRA LLIURE!!!!!!
1 de novembre de 2011, 13.56 h

Totalmen d'acord, però tu creus que aquesta documentació serà publica? Jo ho dubto molt!!!!
Però em sumo a la vostra demanda.


VISCA TERRA LLIURE!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
RAC fletxa BCN
1 de novembre de 2011, 09.09 h

#1 SI SENYOR111
Jo hi estic totalment d'acord. Hi hem de fer alguna cosa, no ens podem quedem quedar aturats badant la boca, mentres banquers i politics s'enriqueixen descaradament.
Es una vergonya indecent tal com está muntat tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
31 d'octubre de 2011, 19.50 h

Per que els bancs, quan es queden amb el teu habitatge la poden vendre sense posar-al seu nom i així no pagar el 7% de transmissions patrimonials ...? Calculant que hi hagi un milió d'habitatges que els bancs han arrabassat als hipotecats i posant un valor mitjà a l'habitatge de 200.000 euros, ... serien:

1.000.000 x 200.000 = 200.000.000.000 mill. x 7% = 14000000000 milions ... i ningú diu ni mu ... per que?

El govern: ha baixat el sou als funcionaris, suprimit el xec-nadó, congelat l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.