directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

ERC rebutja la llei d'estabilitat pressupostària perquè 'impedirà que Catalunya es recuperi de les retallades'

Els republicans, que han presentat una esmena a la totalitat, proposen que el límit d'endeutament sigui del 0,4% el 2020

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El grup parlamentari d'ERC ha presentat aquest dilluns una esmena a la totalitat contra la llei d'estabilitat pressupostària que es debatrà aquesta setmana al ple del Parlament. Segons la portaveu republicana, Anna Simó, acceptar aquest projecte 'impedirà que Catalunya es recuperi de les retallades'. L'alternativa que proposa Esquerra és fixar un límit d'endeutament de la Generalitat del 0,4% del PIB el 2020; que la meitat (i no tots) els recursos que s'obtinguin en anys de superàvit es destinin a un fons de contingència per reduir el dèficit públic i l'altra meitat a recuperar serveis que s'hagin 'retallat'; i que es reforci 'l'equitat' del sistema fiscal a través d'una reforma legislativa.

Comparteix
   


Etiquetes
Esquerra ha presentat un text alternatiu al projecte de llei perquè considera que la proposta, que sorgeix d'un acord entre CiU i PP, 'no només accepta que s'intervingui des de l'Estat la política pressupostària de la Generalitat, sinó que dóna per bona una xifra que encara no ha estat acceptada per llei orgànica'. Simó es refereix al 0,14% que fixa el projecte de llei com a sostre de dèficit per a Catalunya. Una xifra coincident amb la que s'ha apuntat des de l'Estat per a la resta de Comunitats Autònomes, tot i que encara s'ha d'elaborar una llei orgànica que ho certifiqui. Esquerra considera Catalunya no ha d'acceptar que els límits pressupostaris es fixin des de Madrid i considera oportú que el límit de deute públic català arribi al 0,4% a partir del 2020.

La llei d'estabilitat pressupostària és un dels requisits que el PP va demanar al Govern per abstenir-se en els darrers pressupostos de la Generalitat. Aquest proper dimecres es farà el debat de totalitat amb les esmenes que hi hagin presentat els grups parlamentaris. El termini per presentar les esmenes a la totalitat acaba el mateix dimecres a dos quarts de deu del matí. De moment, a més d'ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i Solidaritat ja les han presentat, tot i que l'únic text alternatiu l'han proposat els republicans.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
2 de novembre de 2011, 20.50 h

FARINÓS... no va ser un bon jugador de futbol que va jugar al València CF i a d'altres equips de la lliga espanyola i fins i tot a alguna altra..? no serà pas que ara s'ha ficat de "ratolí" al digital directe.cat per que s'avorreix ? cal donar.li una mica de formatge dons l'hibern es apunt d'arribar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
F.Otetes fletxa PPCC!!*!!
2 de novembre de 2011, 17.26 h

Carai quina "lecsion majistrá" que ens ha donat aquest divertit personatget que DIU anomenar-se Pere Farinós però que té totes les traces d'anomenar-se Gustavo Guillermo Gutierrez Gutierrez (G.G.G.G.), i que diu ser de Dènia però demostra ser del madrilenyíssim Posso el Tio Ra(ta)inmundo... fins i tot ens ha creat una nova paraula en castellà: FASTASIOSO(#23), híbrid de fastuoso i de fantasioso, suposo... Total, un xerrameques de tants com s'amparen sota la bandera feixista (la bandera... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Pedro Harinoso y Olé fletxa Ejjjjjjjpañia, que viene del fenicio "tierra de fachas"
2 de novembre de 2011, 15.51 h

Ejjjjjjjjpaña esiste desde ase a lo meno a lo meno 30.000 añor. Lo fenisio eran apañole. Y lo griego. Y lo romano, ke eran tos rasas superiore. El yerro lo inbentaron lo apañole. El fuego tamieng. Ejjjpaña dominaba er mundo con hachas de piedrarrrr. Cuñaaaaooooooo. Sort que conec gent de Dènia, que si fos per aquest residu de mico llardós no tindria una imatge gaire bona de tan bonic poble i la seva gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
2 de novembre de 2011, 12.08 h

#24 Mira, noi, unes quantes coses perquè pleguis de ratllar:
1a) Em crec la teva "història".
2a) Catalunya, com a territori amb llengua i cultura pròpies, és una nació. Per tant, té dret a decidir.
3a) Si fossis federalista, respectaries mínimament les diferents nacions de l'Estat espanyol. Per tant, ets centralista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de novembre de 2011, 06.43 h

#29 A Dènia hi han moltes fàbriques de sabates,el que no sabia era que fabricaven sabatots parlants.Per cert,la parauleta que diu l'inmigrant espanyol harinoso significa "terra de conills"nom de prestigi on els hi hagi,només de sentir-lo ja es vislumbra una gran potència mundial,si,si...l'imperi Wuggs-Bunny!!
(Si al menys fós l'imperi Play-Boy.....).


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
1 de novembre de 2011, 21.42 h

#28 personal de Denia?? Mes aviat es animal de Denia.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Joan fletxa Palamós
1 de novembre de 2011, 21.37 h

No entenc com podeu perdre el temps amb personal com aquest de Dènia, no veieu que és espanyol ? És com si prediquesi-ho en xinès a uns monos del zoo d'Alaska.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
1 de novembre de 2011, 21.25 h

#17 Hispania» proviene del fenicio i-spn-ya, un término cuyo uso está documentado desde el segundo milenio antes de Cristo, en inscripciones ugaríticas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
1 de novembre de 2011, 21.23 h

#17 Hispania» proviene del fenicio i-spn-ya (en fenicio


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
1 de novembre de 2011, 20.54 h

Cuando alguien os rebate con un poco de fundamento histórico, os penéis nerviosos y empezáis a insultar, síntoma evidente de que en vuestro foro interno, sabéis que estáis equivocados casi del todo en vuestra huida al monte que estáis llevando a cabo ahora con el perjuicio constante que estáis haciendo a Catalunya disfrazado de la palabra "independencia".
QUE PENA !!!!!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.