directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 19 de juny de 2024 17:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jaume Bartumeu: 'Quan Andorra abandoni la llista de paradisos fiscals, buscarem inversions a Catalunya'

Els acords d'intercanvi d'informació i la reforma fiscal, últims passos per regular la situació del Principat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cap de Govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, ha explicat aquest dilluns l'estat actual de les reformes per tal que el Principat d'Andorra abandoni la llista grisa dels paradisos fiscals de l'OCDE. Per deixar de figurar a la llista de països amb fiscalitats irregulars, l'Estat pirinenc ha de signar acords d'intercanvi d'informació fiscal amb un mínim de 12 països, i els estan tancant amb estats de l'entorn, com l'espanyol o el portuguès, amb qui Andorra fa la majoria d'intercanvis comercials. Un cop signats els acords es procedirà a la reforma fiscal, que quan culmini permetrà al Govern i als empresaris andorrans prestar serveis a l'estranger sense estar fiscalment penalitzats. De la mateixa manera, segons Bartumeu, la sortida de la llista grisa permetrà l'entrada d'inversió estrangera, principalment catalana, al Principat andorrà.
andorra Bartumeu jaume
Comparteix
   

Un cop es normalitzi l'actual estat fiscal, els inversors estrangers podran treballar amb tranquil·litat al Principat, i segons Bartumeu els bancs andorrans també podran deixar de ser bancs locals per començar a treballar al mercat exterior.

Segons Bartumeu, el Govern d'Andorra treballa 'amb la perspectiva d'integrar-nos en l'espai econòmic europeu', a través d'un acord d'associació. 'El repte és entrar en el que tècnicament es diu caudal comunitari', amb la voluntat que 'els andorrans puguin treballar a qualsevol país de la Unió Europea en igualtat de condicions', assegura Bartumeu. Pel cap de Govern, no ser a Europa 'planteja molts problemes', i en canvi 'ser-hi a dins, o gairebé a dins, ens solucionarà molts maldecaps'.

Jaume Bartumeu lidera el Govern andorrà set mesos després d'haver guanyat les eleccions amb el Partit Socialdemòcrata d'Andorra, que posava fi a catorze anys d'hegemonia liberal. A més de la reforma fiscal, Bartumeu vol pactar ara amb la Coalició Reformista i amb Andorra pel Canvi la introducció d'un subsidi provisional d'atur, amb el que pretén començar a instaurar l'Estat del benestar a Andorra, i també vol una llei que reguli i permeti l'activitat sindical.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
24 de novembre de 2009, 09.08 h

Andorra hauria de canviar moltes coses, la primera eliminar els coprinceps que són totalment obsolets, també hauria de reclamar a la ONU anexionar-se la resta de Països catalans i aprofitant la seva independència promoure mitjans de comunicació i de tot tipus que arribessin a tot el territori de Salses a Guardamar i de Fraga a Mahó com ara diaris, revistes canals de radio i tv,internet etc etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.