directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Pere Gimferrer considera que prohibir els toros 'és un disbarat'

El poeta català és un dels principals defensors dels braus a Catalunya

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El poeta català Pere Gimferrer, una de les veus més favorables al manteniment de la tauromaquia i el maltractament dels braus al Principat, assegura al diari espanyol ABC que la iniciativa de prohibir les corrides de toros 'limita la llibertat' d'aquell que va a la plaça i qualifica la ILP Prou de 'disbarat'. Segons Gimferrer, el maltractament dels animals 'és una coartada per dissimular la intencionalitat política que guia la prohibició'. El poeta assegura que Macià i Companys ja presidien curses de braus, i considera que perseguir els braus 'demostra un profund desconeixement no només de la cultura ibèrica sinó de la pròpia cultura catalana i la història de la seva societat'. D'aquesta manera Gimferrer s'arrenglera al costat de Ciutadans, PP i PSC en la voluntat d'impedir que les 180.000 signatures demanant la prohibició de les curses de braus entrin a tràmit al Parlament.
gimferrer
Comparteix
   

Gimferrer, un dels signats del manifest protaurí promogut per la Plataforma en defensa de la Fiesta, repassa a l'entrevista a l'ABC tots els artistes catalans que han tingut els braus com a inspiració, des de Fortuny o Ramon Casas a Dalí o Tàpies.

El poeta català assegura que ha seguit la Fiesta nacional des que era una criaturam u defensa que ningú obliga la gent a 'anar als toros, i molt menys a torejar'. Segons Gimferrer, 'la iniciativa de prohibir-los limita la llibertat del que fa una cosa perquè vol i no obliga d'altres a fer-ho. Jo per exemple detesto el futbol', assegura Gimferrer, 'i fins i tot veig en les seves manifestacions gèrmens de feixisme... però mai se m'acudiria demanar que el prohibissin!' sentencia l'escriptor.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jm fletxa Saradaes
28 de juliol de 2010, 08.04 h

A ver, panda de fascistas... Sois hipócritas, dictatoriales, fariseos, vulgares, prepotentes, ordinarios, ignorantes, tiranos, mentirosos, hipócritas y asesinos. Vosotros que defendéis el aborto, vosotros no tenéis que decirme a mí a qué espectáculos puedo acudir. Y ahora, si tienes huevos, publica esto, mamón.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Xavi Fernandez fletxa Barcelona
15 de maig de 2010, 11.27 h

El P.Gimferrer és un friki que bàsicament serveix per imitar-lo al polònia, el que fa el pobre per què li facin cas, quin gran pallaso!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa Barcelona
25 de novembre de 2009, 10.08 h

Doncs si aquest és un dels seus principals defensors, més val que tots vagin llogant un autocar cap a Saragossa, per veure el seu espectacle repulsiu en aquella ciutat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
25 de novembre de 2009, 09.43 h

UN altre set ciències de propina, aveure si desde les espanyes li donen alguna almoina.I que passa amb els drets dels animals a no patir vexacions?.Divertir-se amb el patiment dels altres ni que siguin animals és una aberració fastigosa.Les "corridas" de braus s´acabaran quan l´administració deixi de subvencionar-les amb diners de tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.