directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Experts internacionals analitzen a Barcelona les passes a seguir per la construcció d'un nou estat

Sobirania i Justícia porta a terme avui la jornada Building a New State per a planificar com serà el dia D+1

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

I el dia després d'aconseguir la independència, què? Amb la voluntat de posar les bases per poder respondre aquesta pregunta amb un argumentari ferm i rigorós, Sobirania i Justícia ha organitzat per aquest dijous la 1a Conferència sobre l'Autodeterminació de Catalunya 'Building a New State'. A partir de l'experiència dels casos kosovar, ioguslau i quebequès la jornada ha de servir per analitzar, debatre i treballar com es crea un estat i com són els acords de separació entre l'Estat originari al qual s'està lligat i l'Estat resultant de la separació. Així, explicaran des de diferents vessants com cal encarar el que seria el dia D+1, l'endemà d'assolir la plena sobirania, en unes sessions de treball matinals d'accés restringit i unes ponències obertes al públic a la tarda a les Cotxeres del Palau Robert.

Comparteix
   


Etiquetes
El dr. Charles Ehrlich, d'Oxford, especialista en dret internacional i amb experiència en el cas de Kosovo; l'advocada Ana Stanic, de Londres, experta en temes de conflicte econòmic internacional i amb participació en el cas eslovac i iugoslau; el professor Patrick Dumberry, d'Otawa, entés en la successió d'estats i en els camins a seguir i els processos a tenir en compte, juntament amb Carles Boix, catedràtic de la Universitat de Princeton, són els encarregats de plantejar com ha de ser la separació de béns entre una Catalunya ja independent i un Estat espanyol que, amb tota seguretat, s'oposarà a la independència catalana. El president de Sobirania i Justícia, Quim Torra, va explicar en la presentació de la jornada que el plantejament és com un 'bussines game' del cas català i es persegueix l'objectiu de fer un 'lobbisme' per buscar aliats arreu del món. 'Si Espanya està en contra, que hi estarà, hem de fer un lobbisme. Al món, Catalunya ni hi és ni ningú no l'espera, per tant ens hem de buscar aliats. Necessitarem el reconeixement dels altres estats perquè Espanya s'hi oposarà', va reconèixer Torra. 
 
Així doncs, 'Building a New State' ha de servir per donar resposta a preguntes com què passarà amb les pensions, l'estalvi o les casernes de guàrdia civil que hi ha pel territori català en base l'experiència d'altres casos; ha de servir per crear en l'imaginari col·lectiu -tant dels independentistes com dels unionistes- com serà una Catalunya independent. Per aquest motiu, les conclusions de la jornada es faran arribar tant als diputats catalans com els espanyols i els eurodiputats. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
mario fletxa bcn
7 de novembre de 2011, 09.05 h

#12 Mireu, si tots els que varem votar a les urnes de Catalunya decideix, votéssim ara i uns tants més REPÚBLICA SI, siguin quins siguin els partits que la formen tindríem un pseudo-referendum ben vinculant, que españa hauria d'admetre i ho veuria tot el món i ningú podria dir res, sinó acceptar públicament la nostra realitat des de dins i des de fora i ULL! no podran fer- hi res, serà legal companys!.
A partir d'això ja veuríem.
Una bona pensada el cartell de REPÚBLICA SI, no cr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jordi fletxa CATALUNYA
6 de novembre de 2011, 11.34 h

#21 No és més que un panflet comunista-lerrouxista d'un pseudointel.lectual de la "gauche divine",només mereix la pena per fotre-se'n,qualsevol crítica és supèrflua per la inutilitat manifesta del seu autor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
jordibcn fletxa Barcelona
6 de novembre de 2011, 10.38 h

#15 Candide , dius " Re el teu PD: Per a mi és normal ésser estranger. Som molts. També és normal parlar el català, quan vius a Catalunya. I és igual de normal criticar els nacionalistes " però escrius " Su breve discurso fue presentado por el periodista de TV3 pública, en catalán, a través del formulario catalán del partido de Cañas de "Ciutadans", igual que en los submarinos. Sin embargo, después de que Cañas había terminado, el mismo periodista, todavía en catalán, habl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa CATALUNYA
6 de novembre de 2011, 01.10 h

#15 Candide,Candide,tots en sabem de votar vàries vegades un comentari,on és el teu "honeur"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
5 de novembre de 2011, 15.20 h

#14 Totalment d'acord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
carles fletxa sitges
4 de novembre de 2011, 16.04 h

#14 Sí Pere, m'agrada molt el que dius però el que ha dit Peces-Barba (en realitat se li va escapar) es el que pensa molta, moltissima gent a Espanya. T'en fas creus quan viatges per Espanya. D'altra banda, ja sé que fa molts anys, però les democràcies europees van deixar tirada la República mentre en Franco se la menjava... Quina és l'alternativa? Jo no ho sé, però és clar que hi ha que buscar-ne alguna. Jo no dic que no hi hagi que fer res; el que dic es que hi ha que estar prepar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jordi fletxa CATALUNYA
4 de novembre de 2011, 15.13 h

#11 Deixeu estar-lo,és un franceset pijo-comunista de cafè,d'aquells que entre absenta i absenta arreglen el món 3 vegades al dia,ni càs,ara deu ser de vacances(com la resta de l'any)per Barcelona , vagarejant pel Barri Gòtici interfel.lacionant-se amb altres paràsits pijoprogres pocafeines com ell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Candide fletxa cataloniawatch.blogspot.com
4 de novembre de 2011, 15.07 h

#11 Sí, penós el nivell d'educació. Des de quan Candide és un nom femení? Que no llegiu Voltaire aquí?

Re el teu PD: Per a mi és normal ésser estranger. Som molts. També és normal parlar el català, quan vius a Catalunya. I és igual de normal criticar els nacionalistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pere el Digne fletxa Granollers
4 de novembre de 2011, 14.15 h

L'alternativa que proposa #12 és quedar-se a casa i acceptar l'estatus quo? O potser hem de fabricar la bomba atòmica per si de cas ens ataquen?

Hem de continuar creant tants lobbys a fora com puguem perquè segur que ens podran ajudar. D'altra banda, no crec que Espanya s'atrevís a enviar-nos els tancs, per més que un tribunal espanyol ho autoritzés. Ells ja saben que Europa no toleraria aquesta bestiesa, simplement. La UE no podria aguantar el genocidi del nostre poble al mig d'Europa s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.