directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC promet que retirarà els escuts franquistes de les dependències de Defensa a Barcelona en menys de tres mesos

Dos anys després de l'aprovació de la Llei de la Memòria Històrica

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els escuts i símbols franquistes que encara hi ha als edificis de la Capitania de Barcelona, el Govern Militar i la caserna del Bruc seran substituïts en menys de tres mesos per símbols constitucionals. Així ho ha explicat aquest dimecres a la Comissió Constitucional del Congrés el diputat del PSC Daniel Fernández, que ha defensat la voluntat del govern espanyol d'aplicar de forma 'completa, íntegra i correcta' la Llei de memòria històrica. Fernández ha fet l'anunci abans que la Comissió aprovés una iniciativa d'ICV pactada amb el PSOE que estableix que 'en el termini de temps més breu possible' es retirarà de les dependències de l'Administració de l'Estat 'tot tipus de menció i símbols franquistes'.
àliga franquista, caserna, bruc
Comparteix
   

El diputat del PSC ha destacat que des de l'aprovació de la Llei, gairebé fa dos anys, aproximadament 55.000 fills i néts de ciutadans espanyols que van haver d'abandonar el país durant la Guerra Civil i la dictadura han accedit a la nacionalitat espanyola; més de 200 ciutadans han rebut ja la declaració de reparació i reconeixement personal per haver estat perseguits durant aquest període, i s'han concedit 14 milions d'euros a 139 entitats per a l'execució de 304 projectes relacionats amb la recuperació de la memòria històrica.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
26 de novembre de 2009, 08.59 h

Si treuen els simbols feixistes i posen els de l´hereu del franquisme posat a dit per franco poc haurem avançat.Millor això que res però no oblidem que encara que retirin els simbols franquistes el franquisme és ben viu al subsconscient dels espanyols-colonitzadors i que tot espanyol ja sigui de dretes o esquerres porta la bèstia feixista a dins seu. Fora les forces d´ocupació i Visca Catalunya Lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.