directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Duran crida a 'bombardejar' les urnes amb vots a CiU per evitar la majoria absoluta del PP

Apel·la a concentrar el vot catalanista en CiU perquè el país està 'en perill'

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha cridat aquest dijous a 'bombardejar' les urnes amb vots a la federació per evitar la majoria absoluta del PP. El líder d'UDC s'ha dirigit especialment als tradicionals votants socialistes de Barcelona i del Baix Llobregat, i els ha advertit que està en les seves mans 'aturar l'onada popular' que ve el 20 de novembre. Fent un joc de paraules amb les declaracions de Gregorio Peces-Barba, Duran ha apel·lat a concentrar el vot catalanista en CiU, perquè Catalunya està 'en perill' i només la federació la pot aixecar, ha dit el democratacristià, que ha acabat l'acte descobrint el lema de campanya de CiU: 'La nostra força'.

Comparteix
   


Etiquetes
Les polèmiques declaracions de Peces-Barba li han anat com anell al dit a Duran per començar la campanya electoral. ''La millor manera de donar resposta a gent com Peces-Barba és que el dia 20 bombardegem democràticament les urnes amb paperetes de CiU' per fer possible la victòria d'una força nacionalista, ha exclamat. 
 
Duran no ha volgut entrar en el sentit 'patrimonialista i caciquil' de les afirmacions del pare de la Constitució, que tracten Catalunya i Portugal com si fossin 'peces d'un monopoli', però sí ha remarcat que si Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba no les han condemnat és perquè segurament 'pensin més o menys el mateix'.
 
'Només CiU pot parar els peus a un PP obsessionat amb la majoria absoluta', ha continuat el líder d'UDC davant d'un miler de persones congregades al pavelló de l'Illa. Però també ha alertat del que pot significar optar pel PSC, ja que es tracta, ha dit, d'un vot 'perdut, llençat'. És més, ha assenyalat que 'està en mans dels votants del Baix Llobregat i de Barcelona la possibilitat d'aturar l'onada popular' que ve el 20 de novembre.
 
'Si des de Catalunya votem al PSOE o donem majoria absoluta al PP, quin dret té el nostre poble a queixar-se després?', ha continuat el candidat de la federació, que ha demanat als presents que s'imaginessin què hauria passat si els 25 diputats del PSC els hagués tingut CiU durant els últims tres anys i mig.
 
Deixant populars i socialistes a banda, el candidat de CiU ha acabat el seu discurs reclamant als catalanistes que concentrin el seu vot en la federació, i no en forces polítiques 'testimonials' que acabaran no tenint grup propi al Congrés. 'Són temps d'unitat i de sang freda. El país està en perill i aiexecar-lo econòmicament i socialment només passa per CiU', ha advertit.
 
Per la seva part, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat un vot 'responsable' el 20 de novembre. Com ha fet Duran, Mas ha avisat dels perjudicis per a Catalunya que suposaria optar per PSC o PPC. Ha carregat durament contra els primers assegurant que 's'ha demostrat a Espanya i a Catalunya que el vot al Partit Socialista és un vot al populisme, a la demagògia i a la hipocresia'. El president ha recriminat que un partit que ha tingut responsabilitats de govern s'instal·li en el 'populisme barat', dient que la sanitat està 'enfonsada i apagada' just quan l'hospital de la Vall d'Hebron 'torna a donar una mostra d'excel·lència mundial'.
 
Respecte als populars, ha reconegut que els catalans poden caure en la temptació de pensar que donar suport a Mariano Rajoy és votar pel canvi, però ha preguntat si optant pel PP perd o guanya Catalunya. El canvi però també la defensa dels catalans, ha conclòs, només passa per CiU, 'l'equip de casa'.
 
Prèviament ha intervingut l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que ha alertat que CiU necessita un 'molt bon resultat', perquè Catalunya es juga que no la prenguin 'pel pito del sereno'. És una qüestió, ha dit, de 'dignitat'. Si després de la mobilització catalana, catalanista i nacionalista CiU no treu un bon resultat, 'diran que això era filfa'. 'Cal un molt bon resultat, no un resultat per quedar bé. Cal que la gent es tregui la son de les orelles', ha reclamat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
mario fletxa bcn
6 de novembre de 2011, 10.24 h

#10 Si d''acord, però mentre no arribi aquest gloriós dia què, només els que voten independència tenen aquest qualificatiu i CIU no ha DEMOSTRAT EN CAP MOMENT QUE HO SIGUI, per tant és lícit que es demani el vot per els independentistes, tot el demés és eixorc i demagògic. Si es dóna el vot a CIU es deixa clar que españa té tot el poder sobre Catalunya i ja s'ha vist en els pactes que s'han fet amb el PP, la unió perfecte per fotre el País , el nostre dissortat País com deia Sal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Joan fletxa Palamós
5 de novembre de 2011, 16.00 h

#17 - Totalment d'acord amb lo que dius però per desgràcia no han estat només els Durante i Lladre, Mas i cia. els que han trait Catalunya. N'hi ha que han i van predicar fins a l'extenuació un independentisme que a la que els va donar protagonisme només ho van aprofitar pels seus interesos particulars. En aquets moments ja no parlan d'independència, ara parlant de pactes i concerts econòmics. És qüestió d'intentar enganyar amb altres paranys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pantinet fletxa Les Escaldes
5 de novembre de 2011, 14.19 h

Com independèntista, tant em fot Rajoy com Durante y Lérida, tant em fot CyU com el P.P. Avui dia CyU ja no pot enganyar ningú, Que ha fet per els independentistes? Es pot ser mes ecspanyolista que en Durante y Lérida? L'únic independentista es el Alcalde de Vic i l'hi estan amargant la vida, sort que el poble està al seu costat. Això si, a la mani del 1.200.000 per el dret a dicidir...... a xupar càmera devant de tots, acabada la manifestació es varen dedicar a sabotejar-la, ells ja ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
5 de novembre de 2011, 10.44 h

#13 Ja, ja, ja. Teniu raó amb el què dieu. Per això li van donar la medalla de l'ecs-panol de l'any.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
5 de novembre de 2011, 10.42 h

#10 A mi em sembla molt bé que hi hagi independentistes de dretes i d'esquerres. No solament em sembla bé, sinó que és necessari que hi siguin. Però no oblideu que encara no tenim la independència. Quan la tinguem, llavors serà l'hora de triar les opcions partidistes. Lamento haver-vos de dir, si bé amb respecte, que mai ha passat pel cap dels dirigents de CiU fer un pas cap a la independència. No oblideu que aquest partit està hipotecat per la patronal o el gran empresariat, perquè ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
5 de novembre de 2011, 10.29 h

#2 CiU l'únic que sap defensar són els seus interessos partidistes, i del gran empresariat amb qui està hipotecat. Això que dieu de que anirà a madrit a defensar els interessos de Catalunya, ja és gastat, és vell i té tuf de ranci. Avui, després de 23 anys que van tenir de majories absolutes, de 8 anys a l'oposició i de tot el què se'ls està veient, per la gent que ja ens afaitem i que contrastem, en l'argot modern "ja no cola"... ni enganxa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ull fletxa cat
5 de novembre de 2011, 10.14 h

#10 Et recordo que en Trias va dir que a Madrid qui mana en el grup parlamentari és en Duran, un senyor que ha manifestat que votaria NO a un referèndum per la independència. La diferència amb Bosch és que aquest no només vota sí, sinó que va ser un dels promotors de la consulta a Barcelona. D'altra banda, el Duran vol un govern de concentració amb el Rajoy, l'Aguirre.... Vaja nacionalista!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Quety fletxa Torroella
5 de novembre de 2011, 07.19 h

" Oh gran manitu, ou rei du gran cap pelat" profeta d'un govern de CONCENTRACIÓ jo et saludo

En Mas i en Duran em recordem als pallassos del circ, son un parell que necessiten actuar junts per fer riure a tothom. Si un diu blanc l'altre diu negre i aixi omplen el ventall i entre els dos sempre l'encerten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11 Oriol Batlló Farriol
Oriol Batlló Farriol fletxa [object Object]
5 de novembre de 2011, 01.28 h

Ha, si, cal evitar la majoria del pp, que ja li donareu vosaltres, com heu fet amb la diputació de barcelona, o l'ajuntament de barcelona....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
David fletxa Barcelona
4 de novembre de 2011, 23.40 h

#6 Tots sabem que en Duran no és independentista, però quants cops ha de dir en Mas que si que ho és? Em sembla genial que votis ERC, però les coses com són. Una cosa és que a tu en Mas no t'agradi, una molt diferent és que ell no sigui independentista... a viam quan comencem a tenir les coses clares, i assimilem que l'independentisme és transversal, i que a CiU hi ha una gran part del vot independentista, com també hi ha independentistes socialistes o independentistes a ICV. Si comenc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.