directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El PSM impulsa una plataforma de càrrecs electes pel dret a decidir a les Illes Balears

Es constituirà el 12 de desembre, la vigília del 13-D

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El PSM impulsa la creació a les Illes d'una plataforma de càrrecs electes municipals en favor del dret a decidir, seguint l'exemple de Decidim.cat al Principat. Amb aquesta intenció ja han començat a convidar els regidors de totes les formacions polítiques a la primera reunió constitutiva, que se celebrarà el 12 de desembre, just la vigília de la primera onada de consultes al Principat. Andreu Caballero, regidor d'Inca, ha explicat a directe!cat que l'objectiu serà donar suport a les consultes si la societat civil les impulsa i demanar que el Govern de les Illes elabori una llei que reguli les consultes populars perquè sigui el Govern qui pugui convocar-les.
cartell, consulta, independència
Comparteix
   

Preveu que la iniciativa tingui molt bona acollida, de fet -com ja va avançar directe!cat- el president d'ERC-Illes, Joan Lladó, ja va mostrar-se'n partidari.

Caballero explica que fan una convocatòria molt oberta, a representants de totes les forces polítiques, i que esperen una 'bona acollida' i que s'hi sumin 'totes o quasi totes les formacions'. La reunió per constituir la plataforma serà el 12 de desembre, però això no impedirà que enviïn una delegació al Principat per veure 'com es viu el moviment' del 13-D i avança que dins del marc de la Diada del 31 de desembre prepararan algun altre tipus d'actuació de la plataforma.

L'objectiu principal és crear un clima propici al dret a decidir i a les consultes populars a les Illes i poder col·laborar amb la societat civil. De forma complementària, es demana al Govern de les Illes Balears que elabori una llei per regular les consultes. Andreu Caballero creu que això seria 'una passa importantíssima' perquè en un futur fos el Govern qui pogués donar suport a les consultes sobre l'autodeterminació.

ERC-Illes ja va posar la idea damunt la taula


ERC-Illes ja va avançar a directe!cat que es plantejava la possibilitat de crear una plataforma illenca de càrrecs locals en favor del dret a decidir per promoure la celebració de consultes sobre la independència. Els republicans ja van mostrar-se partidaris de presentar mocions a Manacor, Sineu i Felanitx i que segurament també ho farien a la resta de municipis on tenen representació. En aquest sentit, a primers de novembre els sis regidors d'ERC-Illes van fer pública una carta d'adhesió (pdf) a Decidim.cat en què es comprometen a 'generar un clima d'opinió favorable al dret a decidir' a les Illes i a donar suport a les iniciatives de la societat per promoure consultes.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
en Bep fletxa Ferreries
27 de novembre de 2009, 18.52 h

Endavant i per la llibertat dels Països Catalans!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
David fletxa Barcelona
27 de novembre de 2009, 10.24 h

A l´arxipèlag i al continent, molts (o alguns entre molts) volem el Dret a Decidir democràticament el futur del Poble. La Sobirania és de la nostra societat al 100% ni del rei ni dels poderosos dels estats. No som súbdits, som ciutadans. Els reis tenen súbdits i vassalls. A les repúbliques hi han ciutadans que escolleixen democràticament el cap d´estat, president de la república i la sobirania és de la ciutadania.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
27 de novembre de 2009, 08.45 h

Endavant les illes, per quan les consultes a municipis de les Balears?.Espero que molt aviat.Una abraçada germans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.