directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

SI acusa Carme Chacón de posar en risc la vida dels veïns de Sant Climent Sescebes

El diputat Toni Strubell exigeix a la candidata del PSC al Congrés que tanqui "immediatament" el camp de tir de la base militar General Álvarez de Castro

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El polèmic camp de tir que disposa la base militar de l'exèrcit espanyol a Sant Climent Sescebes irromp de ple en la campanya electoral arran de l'acusació que el diputat independentista Toni Strubell ha fet fruït del darrer incendi que van provocar els militars el passat dimarts 25 d'octubre al veïnat de Vilartolí, que va cremar 2000 m2 de matolls en una zona externa de la base militar i molt propera a un mas habitat. Aquests fets es van produir durant unes maniobres d'artilleria amb foc real que alguns esquadrons de l'exèrcit estaven realitzant en aquells moments.
Strubell ha acusat a l'encara ministra de Defensa i candidata del PSC a les eleccions espanyoles, Carme Chacón, de 'posar en risc la vida dels habitants de Vilartolí'. El diputat independentista ha recordat que des de SI ja s'ha demanat per escrit dos cops al conseller d'Interior que atengui aquesta problemàtica. De fet, aquesta mateixa setmana li ha exigit que s'adreci al Ministeri de Defensa per tancar aquesta instal·lació. Strubell ha volgut recordar la corresponsabilitat de Felip Puig en aquests fets atès que el camp de tir també el fan servir unitats del Cos de Mossos d'Esquadra, d'acord amb un conveni signat el 2003 pel Departament.
 
El diputat gironí de Solidaritat recorda, a més, que va escriure a la ministra Chacón el passat 29 de juliol reclamant-li el tancament del camp de tir i encara no ha obtingut resposta. 'No pot ser que la candidata catalana del PSOE es desentengui d'una manera tan flagrant de la seguretat i integritat física dels seus conciutadans quan és un assumpte de la seva responsabilitat que exigeix una actuació immediata' ha denunciat.
 
Strubell se suma així a les veus de la Plataforma Salvem l'Empordà-IAEDEN, que des de fa molt de temps estan exigint el tancament del camp de tir de la base militar General Álvarez de Castro pels riscos que suposa i 'anima Chacón a deixar-se de promeses i actuar tancant aquesta instal·lació abans què s'hagi de lamentar la pèrdua d'alguna vida humana'. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
24 de febrer de 2017, 08.16 h


#5 Tallafilferros, petit botifler CONVERGENT: la dita que esmentes dirà això per als CONVERGENTS que se'n foten de la llengua catalana perquè només s'ocupen dels seus comptes corrents, però no ho diu per als catalans que estimen la seva llengua.

La dita no diu " aixeque-SE i aneu-hi" , que si de cas caldria dir "aixequeu-VOS i aneu-hi", però que se sol dir "aixequem-NOS i aneu-hi".

Ets un torracollons CONVERGENT amb el cap menjat pel guany del 3% i per això te'n fots de Catalunya ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
1 d'agost de 2016, 09.41 h


#5 Tu, ruc CONVERGENT, menys criticar ERC i més APRENDRE A ESCRIURE EL CATALÀ, RUC, QUE ETS UN RUC .

dite" ha de ser dita

aixequeu-se ha de ser aixequeu-vos

assentats vol dir una cosa molt diferent d'ASSEGUTS

i burros es diu RUCS o ASES., QUE SÓN UNS ANIMALS MOLT MÉS INTEL.LIGENTS QUE TU, ESTÚPID CONVERGENT.


Els convergents MENYSPREEU la llengua catalana, PENSEU QUE NO VAL LA PENA PERDRE UN XIC DE TEMPS APRENENT-LA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
30 de juliol de 2016, 08.59 h




Té, encara que la notícia sigui molt vella, no ha perdut vigència. Encara ara, quan camino per les muntanyes d'Espolla, Sant Climent , Capmany o Cantallops, sento que al campamentu militart fan pràctiques de tir.



Els anys 80 vaig participar en una reunió a Espolla on es va parlar d'aquest tema, i on se'm va comisionar per a que parlés amb l'exèrcit, amb l'encarregat de les relacions amb els civils, que era un comandant, de nom Teodor Bartroli (lo de Teodor no ho recordo segur), re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 de juliol de 2016, 06.11 h




Quina pena que en el seu moment em passés per alt aquesta notícia.


Joan de Palamós, #1 #4 , no cal que t'esforcis en demostrar que ets un pobre PALLÚS BOTIFLER, simplement: abans de que obris la boca ja se t'ha sentit l'alè pudent.


Per cert, dir que els partits duen 30 anys "lluitant per alliberar Sant Climent Sesceves, " ja només aquesta frase demostra la ingent quantitat de llana al clatell que tragines per la vida. I no em diguis que "és humor", perquè aleshores demostraras ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
10 de juny de 2016, 08.40 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Carles Prat fletxa Vilanova
8 de novembre de 2011, 15.14 h

Si volen que els militars n'acabin marxant el que han de fer és infestar-ho de plagues i tota mena d'immundícia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan fletxa Palamós
6 de novembre de 2011, 20.38 h

#6 - Tranquil, jo no t'haig pas de convèncer, creu amb lo que vulguis, en tens tot el dret. Només et diré que encara no penjavas dels collons del teu pare jo ja havia mamat presó per defensar Catalunya. Jo no aniré a votar i menys a gent que es rendeix al PSOE. O no ? Pots explicar-m´ho ? Tot i que tant me fot ja que penso que ja no tens capacitat per reflexionar imparcialment sobre la traició dels teus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 40
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ca l'Enric fletxa Girona
6 de novembre de 2011, 19.43 h

#4# Tens un problema d'inteligència bàsic...lluitar company, no vol dir guanyar!!! sobretot si el poble no et dona majories, que en democracia és la ùnica manera de poguer cambiar realment les coses. Em pots dir quina eficacia tindrà SC i l'Strubell demanant a la Chacón que és tanqui inmediatament la base militar de Sant Climent??? Que sabràs tu de lluites ni osties, si l'ùnic que saps fer i has fet mai a la vida és escriure aquí i cagar-te amb gent compromesa de pobles que per ideal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
6 de novembre de 2011, 13.21 h

#2 Si vaia quins uns ERC i ICV, només xerren i no fan res. Son els d'aquella dite, "aixequeu-se i aneu--hi". i ells continuen assentats i vigilar poder ocupar cadires que estiguin més ben pagades, els ideals pels seus adictes que de tanta bona fe vol dir burros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 41
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Palamós
6 de novembre de 2011, 12.20 h

#2 Oh gran savi ! ·30 anys i escaig que uns partits com els que anomenes estan lluitant per alliberar Sant Climent Sescebes ! Quin desgast !!! Quina eficàcia !!! Per aixó el més "independentistes" van entregar els seus papers i ideals al PSOE-ESPANYA per veure, com en tants altres ugentíssims problemes, si ho solucionavan. Fantàstic !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 39
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.