directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Junqueras defineix ERC com la millor garantia de defensa de l'estat del benestar quan CiU i PSC el 'rebenten'

Alfred Bosch insinua, des de les Terres de l'Ebre, que el pacte fiscal es pot arribar a convertir en 'un nou pacte fluvial'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat des d'Amposta (Monstià) que la coalició que lideren els republicans és la millor garantia de defensa del país i de l'estat del benestar enfront de les polítiques de CiU i del PSC. Junqueras ha criticat la 'manca de sensibilitat' del govern de CiU amb els hospitals i la poca voluntat de defensa de Catalunya que fan els seus diputats a Madrid, i dels socialistes catalans ha afirmat que són 'invisibles' a Madrid i els ha acusat de 'rebentar' l'estat del benestar. 'La candidata del PSC dirigeix un ministeri amb un pressupost 44 vegades més gran que el dèficit sanitari de Catalunya', ha denunciat.

Comparteix
   


Etiquetes
'El seu vaixell és més gros però no va e la direcció adequada', ha comentat Junqueras referint-se als socialistes i a la federació nacionalista. El president republicà ha insistit en la 'invisibilitat' dels diputats del PSC a Madrid i de la 'rendició al poder estatal' dels diputats de CiU. 'No responen a les demandes dels seus votants', ha opinat Junqueras que, a més, ha afirmat que 'molts dels que els van votar saben que la independència és la millor opció política'. Per això, l'objectiu dels independentistes ha de ser convèncer a tothom que ells porten 'el millor vaixell i en la direcció adequada' per aconseguir la llibertat nacional i la justícia social. 'Si només sumem els independentistes de cor mai arribarem al nostre objectiu', ha destacat. 

ERC-Rcat-Catalunya Sí representa la 'millor' opció, segons Junqueras, de superar les dues grans preocupacions dels catalans: la crisi econòmica i l'atur. Per al president republicà el que cal és convèncer a la gent que ho són.'La majoria dels nostres conciutadans tenen la percepció que encara que nosaltres tinguem la recepta correcte, no estem en disposició d'aplicar aquests medicaments en les properes setmanes o mesos', ha explicat. 

Junqueras ha recordat que els objectius ja són compartits amb una gran majoria dels ciutadans: amb tots aquells que han participat en manifestacions a favor del dret a decidir, que han votat a les consultes independentistes o que han afirmat que votarien sí en cas que es convoqués un referèndum d'independència. 'Ens falta un pas més per construir l'hegemonia política. Tenim l'obligació d'intentar ser una força política hegemònica al nostre país' ha sentenciat.

En la mateixa línia, el cap de llista de la coalició independentista al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha destacat que les enquestes confirmen la recuperació de la candidatura encapçalada per ERC. Un canvi de tendència respecte als darrers processos electorals davant d'unes eleccions que van 'de qui es pot plantar millor a Madrid'. Seguint l'eslògan de campanya, Bosch ha reiterat que són 'la gent del sí', enfront la gent del 'no', d'aquells que es conformen amb l'statu quo actual.

Pacte fiscal o pacte fluvial?

El míting de la coalició entre ERC i Reagrupament s'ha fet des de l'Auditori 'Nova Escola' d'Amposta. I des de les Terres de l'Ebre, Bosch no ha dubtat en reivindicar la importància de 'lo riu', l'Ebre, en el desenvolupament del territori. Bosch s'ha oposat a qualsevol pla hidrològic que afecti l'Ebre i ha insinuat que CiU i PP podrien pactar-ne un en un futur proper. 'Voleu dir que el pacte fiscal no acabarà sent de nou un pacte fluvial?', ha qüestionat. 'Algú ha de garantir que aquests temps no tornin. Algú que ja se'n va ocupar i que ara tornarà a lluitar, a sofrir i a vèncer', ha explicat. Bosch ha afirmat que hi ha una 'amenaça real' que s'acabi recuperant el 'pla hidrològic nacional', perquè el PP ho anuncia al seu programa. 

El cap de llista independentista per Tarragona, Adam Tomàs, també s'ha referit a la necessitat d'evitar un nou pla hidrològic que afecti les Terres de l'Ebre. Tomàs, que és regidor d'ERC a Amposta, ha denunciat, a més, la possible ubicació del cementiri nuclear a Ascó. Dues infraestructures que anirien 'en contra' de la sostenibilitat del territori.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Josep M. Puig fletxa Terrassa
7 de novembre de 2011, 15.19 h

Esteu calcant la forma de fer dels socialistes. Us considero uns patriotes i em sap greu perquè necessitem polítics fiables i esteu perdent la credibilitat. Tothom sap que heu deixat el calaix buit de diners i plens de deutes. També sabeu que els socialistes de Madrid, amb tot el cinisme del món, estan apretant per rebaixar encara més el pressupost, per pagar els deutes que vàreu deixar a la Generalitat. També sabeu que la despesa hospitalària els darrers anys, amb corresponsabilitat vo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.