directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Informació sota control

Opinió de David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant


Comparteix
   

Santornem-hi. Un cop més, ja som en plena campanya electoral. La sensació de bucle és inevitable, però no pesa tant l’encadenament de campanya rera campanya com la certesa que com més va, pitjor estem.
 
El problema no són els estirabots i sortides de to dels polítics –de tots ells, sense excepció-, que sepulten volgudament les propostes programàtiques de cadascú. El problema tampoc no és que el partit que governa l’Estat faci una campanya que fuig de les propostes per ancorar-se en la demonització de l’adversari. El problema no és tampoc que aquesta campanya l’hagi fet mil i una vegades. 
 
No. El problema no és tot això, el problema és que tot això ens ho acabem bevent a galet tant si volem com si no. Aquest és el problema. I ben gros. 
 
Els blocs electorals –que imposen la durada i l’ordre de les informacions polítiques durant la campanya electoral- s’han convertit en el símbol del control, però només són la punta de l’iceberg orwellià. Si només fos això, rai!
 
La durada i l’ordre són la cirereta d’un procés que comença amb la imposició del senyal realitzat dels mítings (que fa que totes les imatges que veuen els telespectadors siguin triades pel cap de comunicació del partit), que segueix amb l’assetjament constant a què els partits sotmeten els mitjans (el cas del consell d’administració de TVE, que va demanar accés lliure i directe a les escaletes dels informatius és el més recent però no l’únic, ni de bon tros), i que continua amb les pressions dels caps de premsa, que convoquen rodes de premsa sense dret a fer preguntes (un autèntic oxímoron) i que, en darrer terme, no dubten a l’hora d’amenaçar els periodistes que pregunten 'allò que no toca' aquell dia.
 
És a dir, que hem arribat al punt en què els que se suposa que són 'col·legues', t’impedeixen exercir la professió!
 
El resultat final d’aquesta cadena de despropòsits és que tota la informació política està, ara mateix i aquí, en fals. Estem en un punt en què es pot afirmar amb tota contundència que qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència. I com més va, menys possibilitats de coincidència hi ha. Així ho volen, així ho tenen. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
atlasac fletxa Vila-real
21 de novembre de 2011, 11.48 h

I.....com sembla desde AVUI tampoc podré escoltar- Catalunya Radio, AVUI he tingut que tancar la Radio de SOROLLS!!!! ...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
atlasac fletxa Vila-real
21 de novembre de 2011, 11.44 h

Ho sento per tots els LLCR 59 però l´únic que a guanyat soc jo, que tindré una mort tranquil-la vos la teniu asegurada? ........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
20 de novembre de 2011, 21.05 h

#3 Sembla que si un periodista no opina el mateix que tu és que ja està comprat. Caram quina capacitat intel·lectual més privilegiada. Visca la uniformitat!!
Per a mi, un vot de confiança als periodistes perquè si n'hi ha algun de comprat, això no és pas un cas general i n'hi haurà molts d'altres a qui escoltar. Prou de llibertat vigilada!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pantinet fletxa Les Escaldes
20 de novembre de 2011, 20.42 h

L'informació ha de ser "apolítica" l'informació es per informar al poble, ja que els periodistes tenen la obligació de buscar els intringulis i fer-ne sabedors a la resta. Per que a aquest cony de país ens e3m d'enterar de les malifetes del poder per gent que no formen part del "ofici de periodistes" La Xaconeta, que ha fet amb 8 anys de poder per Catalunya? Va estar totalment d'acord amb la sentència de T.C. sobre l'Estatut, va votar no al català al Parlamento Apanyol, I que m'en dieu d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
atlasac fletxa Vila-real
20 de novembre de 2011, 11.36 h

Aquí també posaré cullerada....encara que sé que NO tinc prous coneiximents, sols puc escoltar CATALUNYA RADIO...i....99% restant igual per no dir PITJOR que l´hera franquista que ja és dir....algú que fes despertar les conciències dels "ABORREGATS? NINGÚ aixís ja em direu...però el que deia els PERIODISTES fora de tres o quatre han estat a l´ALTURA CORRECTA UN VISCA PER ELLS!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ll.B. fletxa Granollers
11 de novembre de 2011, 13.44 h

Els periodistes podrien boicotejar als caps de premsa que no els hi permeten fer preguntes. No publicant res, o res positiu, respecte la roda de premsa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Matilde fletxa Mollerussa
7 de novembre de 2011, 18.27 h

Jo... no me n'enfio ni un pèl dels periodistes ni dels mitjans on treballen! Estic d'acord amb el comunicat de 2. La desinformació és la mare dels ous del sistema. Hi ha periodistes que no tan sols cobre per dir sinó que tambñe cobren per allò que diuen. Si no vegem els Barbetes, Alvaros, Partals, Julianes i tot el Bruc mediàtic. No és fiable això que proposa aquest bon noi i fa un cert tuf de voluntat de control.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de novembre de 2011, 13.39 h

Bona part de raó. Ara veien com està el pati i pel que fa al nivell de molts dels periodistes, crec que deixar.ho solament a la "credibilitat" dels "periodistes" la informació arribaria completament manipulada i tergiversada al públic i usuari dels mitjans públics. Per cert, es tal i com ja passa ara amb els privats.

Els mitjans de comunicació-informació privats, son només que unes corretges de desinformació i manipulació a gran escala cap a una determinada formació, grup polític... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Violeta fletxa Girona
7 de novembre de 2011, 13.29 h

Si els periodistes, tots, us rebel·leu, la gent estarem al vostre costat. Què se n'ha fet de la incitació a no fer cas dels blocs electorals del Col·legi de periodistes? Què espereu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.