directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Els catalans que viuen a Suïssa, Holanda i el Quebec també decideixen

Celebraran una consulta el 25 d'abril, Dia Internacional de la Catalunya Exterior

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els catalans que viuen fora dels Països Catalans no han quedat al marge de les consultes sobre la independència de Catalunya. Tal i com ja va avançar directe!cat, des de l'octubre algunes comunitats ja han començat a organitzar-se per tal de celebrar referèndums entre els catalans emigrats. Ara per ara, Holanda Suïssa i el Quebec ja han constituït sengles comissions per fer-la el 25 d'abril, Dia Internacional de la Catalunya Exterior. A Suïssa, diumenge vinent es començarà ja a recollir el vot anticipat, hi podran votar les persones que visquin a la confederació Helvètica i que siguin nascudes a Catalunya, que hi hagin viscut durant un temps, que siguin fills o nets de catalans o que estiguin casats o casades amb catalans.

Comparteix
   

Suïssa Decideix ja ha constituït la seva Junta Electoral Federal i a partir del 6 de desembre començarà a recollir el vot anticipat, que també podrà dipositar-se el propi 25 d'abril. La consulta a Holanda, en canvi, s'estructurarà a partir del vot per correu. Les persones interessades en participar han d'adreçar un correu electrònic a la comissió organitzadora que els farà arribar les paperetes i les instruccions per emetre el seu vot, abans del 10 d'abril. En aquest cas podran votar els majors de 16 anys, nascudes a Catalunya, amb DNI espanyol i que estiguin empadronades en un municipi neerlandès.

Comunitats Catalanes a l'Exterior


Recordem que els representants de les Comunitats Catalanes a l'Exterior europees van aprofitar el sopar posterior a la 'reunió en xarxa' d'aquest octubre a Viena per acordar, des de 'fora' els casals, impulsar dels referèndums i començar a posar fil a l'agulla. Els assistents a la reunió, actuant a títol individual i desvinculats de les Comunitats -per evitar que es vinculi la Generalitat de la qual depenen amb les consultes que organitzaran- van acordar pactar més endavant un protocol per tirar endavant consultes a Alemanya, Andorra, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Escòcia, Espanya, França, Islàndia, Luxemburg, País Basc, Països Baixos, Portugal i Suïssa. A més, convidaran les comunitats catalanes a l'Amèrica del Sud, ja que als països d'acollida la població està molt més conscienciada sobre l'autodeterminació: de fet alguns Estats llatinoamericans ja van independitzar-se d'Espanya el segle XIX.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.