directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Duran insisteix en les seves crítiques al PER davant del món agrícola lleidatà

Ho fa després d'oferir-se com a ambaixador de les cases regionals espanyoles que operen a Catalunya

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha insistit aquest dilluns en les seves crítiques al PER aprofitant que ha participat en un acte amb unes 600 persones del món agrícola lleidatà. 'La nectarina o el préssec s'ha quedat a l'arbre, perquè el cost que teníeu i el preu no compensava, i a canvi d'això no us han pagat cap PER a vosaltres, i us heu deixat la pell, el treball i els diners', s'ha queixat Duran conscient que estava davant d'un auditori còmode per a ell i després d'haver-se ofert com a ambaixador de les cases regionals espanyoles que operen a Catalunya. El líder d'UDC s'ha compromès a pressionar a Madrid perquè la nova PAC tingui en compte els interessos catalans, perquè tal i com està ara, amenaça l'agricultura catalana.

Comparteix
   


Etiquetes
Duran ha començat la seva intervenció assegurant que l'agrícola és un sector estratègic per a Catalunya, i per mantenir-lo, la primera preocupació ha de ser que es pagui un preu suficient als productors. Així, i desenterrant de nou la polèmica sobre el PER, s'ha queixat que els agricultors catalans hagin deixat la nectarina i el préssec a l'arbre perquè no els compensava recollir-ho i a canvi d'això no hagin cobrat cap PER. 'I us heu deixat la pell, el treball i els diners. Hem de garantir que els preus siguin dignes i permetin un guany, un marge', ha subratllat.
 
És més, ha explicat que el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, li ha explicat que la seva homòloga andalusa ha dit en diverses ocasions en les conferències territorials que vol una agricultura productiva enfront del PER.
 
També ha apostat per convertir el sector en emprenedor i exportador, i perquè Catalunya, tal com recull l'Estatut, prengui totes les decisions sobre agricultura, més enllà del que dicti Europa.
 
Lògicament, també ha parlat molt de la PAC, que 'amenaça l'agricultura' catalana. 'Ens hem de deixar la pell per fer que la PAC que s'aprovi no sigui la que es proposa i s'ha presentat, perquè no ens interessa', ha remarcat. Entre les raons, ha destacat que no aposta decididament pels regs, i només li va bé a països amb molta aigua. A més, no inclou l'exigència de garanties alimentàries a productes importats de fora de la UE, no garanteix la continuïtat dels joves al front de les explotacions i no permet la regionalització, és a dir, que la PAC es pugui gestionar directament des de Catalunya.
 
Duran s'ha erigit en el defensor dels interessos dels agricultors catalans a Madrid. 'Necessitem gent que defensi l'agricultura, però que defensi en particular la nostra agricultura', ha assenyalat el líder d'UDC, que ha apuntat que hi ha portaveus d'agricultura d'altres partits, diputats per Lleida, que a la comissió del Congrés han defensat polítiques agràries que precisament no van a favor de les terres lleidatanes. 'Nosaltres anem a Madrid no per defensar els agricultors d'altres indrets de l'Estat, anem per defensar-vos a vosaltres', els ha dit.
 
El secretari general de CiU també ha carregat contra la gestió del tripartit els últims anys, que no va entendre que s'ha de protegir el pagès, perquè sense ell, no hi hauria equilibri territorial. 'Si no fem polítiques perquè el pagès pugui guanyar-se la vida al seu poble i el seu fill pugui continuar, estem atemptant contra l'equilibri territorial de Catalunya, i això és dolent per a Lleida, per a Barcelona i per al conjunt de Catalunya', ha conclòs.
 
Alhora, també ha reivindicat que el pagès és el millor garant de la sostenibilitat, i per això les polítiques mediambientals no s'han de fer contra els agricultors, ja que el medi ambient ha d'estar al servei del pagès, i no a la inversa.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Anna fletxa Tarragona
7 de novembre de 2011, 18.25 h

Quants pressupostos espanyols ah votat vostè a favor, que ja incloïen el PER????? Canseu tant, però tant... Salut i independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
7 de novembre de 2011, 17.53 h

Lo que tothom hauria de fer és comprar el llibre que parla d'aquesta desperdicia de clínica anomenada Durante y Lérida, un pocavergonya espanyol que acusa els altres quan ell té moltíssim a amagar : 'Tots els homes de Duran. La corrupció política de Catalunya', editado por LLibres de L'index S.L.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.