directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La flama de l'Assemblea de Catalunya revifa a l'església de Sant Agustí 40 anys després

Sellarès, Lobo, Carbonell i Serra insisteixen en el punt programàtic de l’organització que queda pendent: l’exercici del dret a decidir

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

'Tal com fa 40 anys, ha arribat el moment de dir prou i encetar una via que ens permeti encarar el futur en llibertat. Per això, donem suport a l’Assembla Nacional Catalana passant-li el relleu per aconseguir la llibertat de la nació catalana'. Amb aquesta frase 110 membres de la històrica Assemblea de Catalunya han passat la responsabilitat a l'Assemblea Nacional Catalana per procurar un futur més pròsper i prometedor a Catalunya. La lectura del manifest ha clós l'acte que ha omplert amb més de 1.000 persones l'església de Sant Agustí de Barcelona, bressol de l'Assemblea de Catalunya, en el que ha estat l'acte de celebració del seu 40è aniversari. Miquel Sellarès, Jordi Carbonell, Blanca Serra i Ricard Lobo hi han pres un especial protagnisme com a representants del que Antoni Batista ha considerat 'la plataforma antifranquista més important de l'Estat espanyol'. 















Comparteix
   

Passaven pocs minuts de les 8 del vespre d'aquest dilluns quan l'acte en commemoració del 40è aniversari de la creació de l'Assemblea de Catalunya ha començat a l'església que la va veure néixer. El Mossèn Francesc Casañas ha estat l’encarregat de donar la benvinguda a l'acte, i s’ha referit explícitament al seu predecessor, el Mossèn Juncà. Acte seguit, el professor de la UAB Antoni Batista ha destacat el paper que l’Assemblea de Catalunya va tenir en la transició, ha ressaltat la necessitat de 'recordar la història' i ha explicat les accions més importants dutes a terme per l'assemblea i les seves interioritats, com el fet que la Teresa Bofill servís de 'semàfor' per indicar que es podia entrar a l’Església de Sant Agustí sense perill. Noms com Antoni Gutiérrez, Josep Benet, Luís Maria o Lluís Maria Xirinacs s'han recordat en parlar de l'Assemblea que va ser 'un Parlament abans que tinguéssim un Parlament', en paraules de Batista qui ha conclòs la seva intervenció parafrasejant a Jordi Carbonell: 'Jordi, que la prudència no ens faci traïdors'.


Carbonell, Sellarès, Lobo i Serra

Arribat el torn de les intervencions dels quatre protagonistes del moviment, Carbonell ha reivindicat la tasca de l’Assemblea assegurant que 'quedarà com un dels actes històrics d’aquest poble català que sempre ressorgeix i es refà de les pitjors derrotes' i ha deixat clar que 'fins que no assolim l’autodeterminació no podem donar-nos per vençuts. Amb Espanya no hi ha res a fer, només tenim oportunitat de fer vida fora d’Espanya i amb la plena independència'.
 

Ricard Lobo, per la seva banda, ha volgut recordar a les persones que van participar en la constitució de l’Assemblea i que ens han deixat, i ha remarcat que 'la vàlua que lliga l’Assemblea de Catalunya amb l’Assemblea Nacional Catalana és el quart punt de l’Assemblea: l’exercici del dret d’autodeterminació'. Per aquest motiu ha encoratjat els presents dient que 'només ens falta posar-nos a la feina perquè els que som aquí puguem veure un estat sobirà dins la Unió Europea'. 


Miquel Sellarés, contudent i clar ha explicat que 'després de 40 anys ens trobem que aquell estat en el que nosaltres volíem haver-nos entès, no ha canviat. Ni és plurinacional, ni pluricultural i només ens accepta sent subordinats'. Com a remei també ha insistit en la independència i per avançar en aquest camí ha marcat tres vies claus: 'Les nostres institucions, la societat civil amb Òmnium Cultural i altres entitats i l'Assemblea Nacional de Catalunya, un element que ha d'empènyer les institucions del país perquè junts ho aconseguirem, per separat i enfrontats no aconseguirem res'. Sellarès ha tancat la seva intervenció amb una sentència ferma i crítica: 'Per ser al món com tothom toca fer Estat. Pujol i altres quan parlaven d'Estat parlaven d'Espanya i amb això no aconseguirem res'. 


Finalment, Blanca Serra ha reivindicat el paper de les dones de l’Assemblea de Catalunya confessant-se 'contenta per representar les dones visibles de l'Assemblea perquè d'invisibles n'hi havia moltes més' i ha criticat l’actual democràcia espanyola. 'Amb llei de partits, presos polítics, audiència nacional, llengües de primera i de segona, drets socials en retrocés... això es una democràcia molt precària”. És per això que ha llançat la pregunta retòrica: 'A què esperem?' 

La senyera

Un cop acabades les intervencions i mentre la Coral el poble que canta entonava el Cant de la senyera s'ha desplegat la que va protagonitzar 40 anys enrere la constitució de l’Assemblea de Catalunya, amb una enorme ovació. L’acte ha conclòs amb la lectura del manifest,  Balenguera i l’himne nacional de Catalunya.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
9 de novembre de 2011, 02.31 h

Mireu i reflexioneu: http://vimeo.com/24052492 - SPAIN'S SECRET CONFLICT (EL CONFLICTE SECRET D'ESPA'NA')


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pedro Salcedo fletxa Badalona
9 de novembre de 2011, 00.14 h

Catalans, catalanes
Hi ha dues maneres de veure el món: veure possibilitats en els momentes difícils o veure dificultats en les possibilitats. No deixeu que els pesimistes us entel·lin els ulls ni us enredin cridant. Aquest moviment, l'Assemblea, és una esperança per als que somien amb la llibertat nacional, si darrera hi ha intel·igencia i seny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan fletxa Palamós
8 de novembre de 2011, 18.35 h

Mentres, la majoria donareu corda a la colla de pocavergonyes i botiflers que tenim com a polítics !! No ho entenc !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
8 de novembre de 2011, 15.20 h

Una altra notícia esperançadora, però per quan? Tan de bo ho poguem veure i fruir-ne!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
carme fletxa barcelona
8 de novembre de 2011, 13.46 h

Jo vaig ser-hi a sant Boi. Ahir tambè desprès de 40 anys. A veure si la propera trobada ja serà per celebrar la independencia del nostre pais. A trevallar tots amb l'assemblea Nacional Catalana. per una Catalunya independent d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Francesc fletxa Barcelona
8 de novembre de 2011, 12.35 h

El moviment Ciutadà a Barcelona i potser a reu, hi era ple de persones que pertanyien al PSUC. La legalització dels partits polítics i la lluita per col•locar-ne en llocs preferents dintre dels partits, produir la gran fugida d'aquest moviment pre - democràtic. Els que hem conegut l'aportació d'aquesta gent i les mutacions que molts han mostrat i des de la perspectiva actual ens produeix un vano de sentiments molt diferents, els primers d'admiració, els segons de sorpresa i els demés d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Solanes fletxa Figueres (PPCC) !!*!!
8 de novembre de 2011, 12.05 h

El que mai no podré perdonar al PSUC (en el qual vaig militar els anys 70) és que haguent estat ell mateix el principal promotor de l'AC, un cop legalitzat el partit va maniobrar per a disoldre l'Assemblea. Recordem que entre les diferents variants d'això que anomenem democràcia, l'assembleària és la democràcia directa, en la qual el ciutadà pren part directament en els debats i les decissions. L'altra democràcia, la partidocràtica, és democràcia INDIRECTA, DELEGADA, i ha demostrat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
euro fletxa ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA
8 de novembre de 2011, 11.54 h

Va ser un acte molt emotiu on es va recordar la llúita en els temps del franquisme, de la Assemblea de Catalunya per recuperar les nostres institucions, i es va aconseguir.
Ara "LA ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA" pren el relleu per aconseguir la independència, i es segur que ho aconseguirem.

Pocs diaris, n'han fet difussió d'aquesta noticia, com es nota que el poder unioniste te molta por de que amb la independència, els desmuntin la paradeta que tenen com a col.laboracionistes dels espanoles... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atema fletxa barcelonès
8 de novembre de 2011, 10.50 h


...jo també vaig ser-hi.
ARA ES HORA DE CONTINUAR, SENSE MARXA ENRERA

vaig trobar a faltar un xic d recanvi generacinal


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JORDI fletxa GRANOLLERS
8 de novembre de 2011, 09.45 h

Jo també hi vaig estar, a veure si aquesta es la darrera i definitiva espenta per arribar a tenir el nostre propi Estat.
Deixem de marejar la perdiu amb pactes económics i mes variacions del Estatut, encara que els nostres politics no volguin, ANEM PER FEINA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.