directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Generalitat ja està fent gestions amb el govern de Mauritània per aclarir la identitat dels segrestadors

Després del segrest de tres cooperants catalans que participaven a la Caravana Solidària

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ja ha mantingut les primeres converses amb la vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández De la Vega, i la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, sobre el segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània. Montilla ha afirmat que s'estan fent les gestions oportunes amb el president de Mauritània i el govern de Mali perquè les fronteres són 'extremadament poroses'. La Generalitat ha parlat amb les famílies i els responsables de la ONG. Segons el president, encara està per aclarir l'objectiu i la identitat dels segrestadors i aquest és un tema que 'ocupa' i 'preocupa' el seu executiu. Segons el ministre de l'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, 'tot apunta' que es tractaria d'Al Qaeda.
caravana mauritània
Comparteix
   

Montilla ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid en què ha volgut deixar clar que el segrest dels tres ciutadans catalans és ara per ara una prioritat del seu govern. En una conferència que havia generat molta expectació a la capital de l'Estat després dels editorials conjunts sobre l'Estatut, el president ha iniciat el seu discurs parlant del segrest i deixant clar que al llarg d'aquesta nit i el matí ha parlat amb la vicepresidenta De la Vega i amb Chacón sobre la qüestió.

Segons Montilla', s'estan fent les gestions oportunes amb el president de Mauritània i del govern de Mali', i el Govern de la Generalitat ha parlat amb les famílies i l'ONG dels cooperants. El president ha explicat que de moment encara no està clara la identitat i l'objectiu dels segrestadors, tot i que mentre deia aquestes paraules el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha apuntat des de Brussel·les que 'tot apunta' a Al Qaeda.

Preguntat pels motius que s'havia contactat amb el govern de Mali, Montilla ha recordat que les fronteres entre els dos països són 'extremadament poroses', tot i que ha afirmat que de moment no hi ha cap constància que els segrestats es trobin al país veí. 'Aquestes bandes o aquests grups actuen movent-se per un territori en què no hi ha duanes', ha dit.

La ministra Chacón ha estat present a l'esmorzar informatiu però no ha volgut fer declaracions sobre aquesta qüestió. Preguntada per la premsa sobre la possible autoria d'Al Qaeda ha afirmat que a hores d'ara aquests 'són els únics indicis' de què disposa l'executiu espanyol.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
30 de novembre de 2009, 22.13 h

Si això ho ha d'arranjar el mico de la Vega i la Txacon... aquests pobres ho tenen pelut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de novembre de 2009, 18.09 h

Es Estrany no prendre el vehicle en que viatjaven... Apart dels Sers humans el Vehicle es valuós no sols per lo que val a Africa, si no inclús per anar en direcció oposada on realment porten als segrestats. Sembla mes un segrest per encàrrec. Al-Quaida?((Tot es culpa de l'Al-Quaida) I tot dirigit per un tronat des-de el fons d'una muntanya allà a Bora-Bora. Que a mes no es pot comunicar ni per mòbil per temor a ser localitzat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de novembre de 2009, 17.38 h

ES DE LO MES EXTRANY AQUEST SEGREST I SOBRETOT EL CANVI RAPIT DE TITULAR...EM POT DIR ALGU PERQUE ELS SEGRESTASDORS NO S'EMPORTEN EL VEHICLE? QUE FA LA g.iN-CIVIL CLARAMENT ANTI-DRETS HUMANS PER "ALQUAIDES" CONTRADES?

ESTIC AMB LA IMPRESIO QUE EN TORNAREM A PARLAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.