directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Ensenyament inclourà una assignatura optativa d'emprenedoria a 4t d'ESO i incorporarà una altra d'obligatòria a FP

El Govern engega un pla per transmetre la importància de l'emprenedoria als alumnes des de l'etapa Infantil

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Departament d'Ensenyament inclourà a partir del curs vinent una nova assignatura optativa a 4t d'ESO amb el nom 'Orientació professional i iniciativa'. La titular de la conselleria, Irene Rigau, ha explicat que l'objectiu de la matèria és "preprofessionalitzar". A més, la matèria 'Empresa i iniciativa emprenedora' que ja s'imparteix en alguns cursos d'FP s'estendrà a totes les titulacions i es farà obligatòria. Aquestes mesures formen part del pla 'Catalunya escola d'emprenedors', que el Departament posarà en marxa a partir del curs vinent per transmetre als alumnes des de l'etapa Infantil la importància de l'emprenedoria i formar-los per tenir les habilitats necessàries per engegar projectes.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Amb aquest pla el Govern s'ha marcat donar un impuls als valors emprenedors en totes les etapes educatives, tant obligatòries com postobligatòries i té com a principal objectiu fomentar l'esperit emprenedor entre els estudiants. Rigau ha presentat diverses mesures segons l'etapa educativa. Així en l'etapa d'Infantil i Primària és educar els nens perquè coneguin els conceptes bàsics de l'economia, que entenguin les relacions entre els diferents actors socials i comprendre la importància de la relació entre l'ensenyament que reben i el que podran fer en el futur. A Secundària, la principal novetat és que s'inclourà l'assignatura optativa 'Orientació professional i iniciativa emprenedora' que té per objectiu "preprofessionalitzar i desvetllar vocació professional de l'alumne", segons ha dit Rigau. Dins d'aquesta etapa es desenvoluparà també la perseverança, creativitat i confiança en un mateix, saber quin són els riscos d'abandonar els estudis i comprendre la relació entre economia i empresa.

A Batxillerat, es generalitzarà, i per tant es farà obligatòria, l'assignatura 'Empresa i iniciativa emprenedora', que ara ja s'està impartint a algunes titulacions d'FP i que a partir del proper curs s'impartirà a totes. En aquesta etapa l'objectiu és que els alumens puguin aplicar de manera pràctica els coneixements i puguin tenir les eines necessaris per engegar els seus propis projectes.

En aquest sentit, també es posarà en marxa el projecte pilot 'L'empresa a prop' que consistirà en la creació d'una xarxa d'emprenedoria d'FP, l'impuls de noves empreses per part dels alumnes, l'intercanvi de bones pràctiques i la creació d'un premis que permetin rebre microcrèdits per posar en marxa les empreses, entre d'altres. El pla també contempla mesures específiques per l'àmbit rural, on els alumnes de les escoles rurals rebran coneixements per promoure l'emprenedoria en aquest àmbit en coordinació amb el territori i es difondrà aquesta cultura a través de la creació d'una cooperativa a l'aula. Els estudiants aprendran els passos necessaris per crear i gestionar l'empresa. Ensenyament comptarà amb la col·laboració de diverses entitats per poder assolir els objectius marcats en cada etapa educativa.

Així, per exemple compten amb amb la Fundació Món Rural, la CECOT, PIMEC i el Consell de Cambres de Catalunya. Una altra acció en el marc del pla serà que els alumnes rebin visites de persones vinculades al món de l'emprenedoria o que pugin anar a visitar-les i que els professors també es formin en aquest aspecte i coneguin la realitat de l'emprenedoria a Catalunya. Rigau ha dit també que és important explicar als alumnes com "una idea es pot convertir en una acció" i així ha dit que els alumnes podran conèixer com grans idees s'han convertit després en productes. Aquestes darreres mesures segueixen les recomanacions del Consell Assessor per al a Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec), que també contemplen l'impuls de l'escola d'estiu per a emprenedors joves i l'impuls de la formació de professors en creació d'empreses, proveint eines i metodologies orientades a l'acció i al treball en equip, així com crear una base centralitzada amb casos d'èxit d'empreses catalanes per ser estudiades en universitats i escoles. 
 
Referència dels països nòrdics 
 
La consellera ha destacat la importància de l'emprenedoria a Catalunya i ha explicat que per posar en marxa aquest pla s'han tingut en compte experiències d'altres països com els nòrdics, Alemanya o els Estats Units, on ha assegurat que pràctiques d'aquestes esta permeten una millor sortida de la crisi econòmica. Ha expressat també que amb això no només es vol incidir en l'activitat emprenedora en l'àmbit econòmic, sinó que aquesta actitud també atorga "confiança en un mateix i les pròpies possibilitats".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
9 de novembre de 2011, 09.51 h

-inclourà una assignatura optativa i N'incorporarà una altra d'obligatòria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Roc fletxa Terrassa
9 de novembre de 2011, 07.38 h

Més valdria que els hi donessin un manual de tècniques de suïcidi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
9 de novembre de 2011, 02.29 h

Mireu i reflexioneu: http://vimeo.com/24052492 - SPAIN'S SECRET CONFLICT (EL CONFLICTE SECRET D'ESPA'NA')


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.