directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'Ajuntament de Tarragona reclama els 3 milions d'euros que la Generalitat deu al consistori en matèria de serveis socials

Victòria Pelegrín diu que el consistori ha rebut un 3% dels diners mentre que altres ajuntaments prop d'un 40%

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín, ha reclamat a la Generalitat que pagui els 3 milions d'euros que deu a l'Ajuntament de Tarragona en serveis socials. 'El deute de la Generalitat col·lapsa els serveis socials de l'Ajuntament de Tarragona' ha remarcat Pelegrín. Segons ha dit, dels 3 milions que la Generalitat deu a Tarragona, el consistori només ha rebut un 3% -100.000 euros- mentre que altres ajuntaments ja han rebut pagaments de fins al 40%. Pelegrín ha dit que continuaran reclamant a la Generalitat que compleixi els acords firmats amb la ciutat. La relació entre ajuntament i Generalitat es fa mitjançant un contracte-programa vinculant que determina obligacions per ambdues parts.
diners euro hipoteca finançament monedes moneda
Comparteix
   


Etiquetes
Pelegrín ha assegurat que l'ajuntament ha complert amb els compromisos establerts ja que, en cas d'incompliment, es penalitza el municipi amb menys recursos. A hores d'ara, segons Pelegrín, la Generalitat 'no garanteix els pagaments reconeguts al document'. 
 
Pelegrín també ha avançat que l'alcalde Ballesteros ja ha enviat una carta al conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, perquè es faci càrrec de la situació. 'A la carta exigim a la Generalitat que compleixi els compromisos perquè sinó molts serveis seran inviables. Esperem que el Govern reaccioni', ha conclòs la tinenta d'alcalde.
 
Des del consistori han assegurat que la manca d'aquests diners pot posar en perill tant els serveis contractats amb la Generalitat com els propis de l'ajuntament. Així mateix, han lamentat que el consistori entri en una dinàmica on es genera una major llista d'espera al temps que no s'incrementa la contractació de personal per atendre a una demanda cada cop més creixent.  
 
Pelegrín ha recordat que la llei de la Dependència va duplicar la demanda de serveis socials, i ara la població atesa des de serveis socials de l'Ajuntament de Tarragona s'ha triplicat.
 
Serveis afectats
 
Entre els programes que es veuran 'més afectats' per l'impagament de la Generalitat és el Servei d'Atenció Domiciliària. És la prestació de l'IMSST que ha crescut més en els darrers quatre anys, tant des del punt de vista pressupostari, com a nivell de prestació. Al llarg d'aquest any, ha anat creixent el nombre d'atencions a domicili -SAD Dependència-.
 
Quan a les dades més destacades, Pelegrín ha recordat que el pressupost de l'Institut de Serveis Socials ha passat dels més de 5 milions d'euros del 2007 als gairebé 10 milions d'aquest 2011. Així mateix, la tinenta d'alcalde ha posat damunt de la taula l'augment en el nombre de serveis, dels 249 prestats l'any 2007, als 688 d'aquest 2011.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
9 de novembre de 2011, 02.28 h

Mireu i reflexioneu: http://vimeo.com/24052492 - SPAIN'S SECRET CONFLICT (EL CONFLICTE SECRET D'ESPA'NA')


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.