directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla adverteix des de Madrid que no escoltar i menystenir la dignitat de Catalunya és una 'greu irresponsabilitat'

Afirma que el Govern 'complirà i farà complir' la sentència del TC espanyol de manera 'escrupolosa'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla ha advertit aquest dilluns especialment al PP que no escoltar el missatge dels editorials catalans és un 'error' i no entendre-ho deliberadament 'és pitjor', perquè menystenir o sospitar de la profunditat i autenticitat de la dignitat de Catalunya és una 'gravíssima irresponsabilitat'. 'No parlem d'una editorial, sinó de tota la societat', ha dit en una conferència a Madrid on ha reiterat que el Govern 'acatarà i farà acatar' la sentència de l'Estatut, però ha augurat 'problemes' si el retallen. Montilla ha demanat a Rajoy que retiri el recurs i l'ha advertit la història 'serà severíssima' amb qui pretengui 'unir enfrontat i defensar atacant'.
josé montilla, president de la generalitat
Comparteix
   

El president de la Generalitat ha fet aquestes manifestacions a Madrid en un esmorzar informatiu on ha assistit el vicepresident espanyol tercer, Manuel Chaves, la ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón, i el vicesecretari general del PSOE, José Blanco, que ha abandonat la sala tan bon punt ha acabat la seva primera intervenció. Montilla ha advertit -especialment al PP- que cal 'escoltar' l'expressió de Catalunya que han posat de manifest els editorials. No fer-ho, ha afirmat, seria una 'gravíssima irresponsabilitat'.

En aquest marc ha reiterat que 'agraeix' l'editorial dels diaris catalans, que entén que és una mostra d'unitat i de suport en defensa de l'Estatut, tot i que ha afirmat que el seu govern 'complirà i farà complir' la sentència del TC espanyol de manera 'escrupolosa', cosa que no vol dir que romangui en un 'silenci resignat'.

El president també ha posat de manifest les deficiències del Tribunal Constitucional espanyol, una institució que hauria de ser 'inatacable' en la seva manera de fer. Segons Montilla, a l'hora de la veritat 'el cúmul d'anomalies que rodegen la tramitació i la deliberació del TC inciten a aixecar suspicàcies de tot tipus', i 'un cop acabat el procés caldrà treure conclusions polítiques i legislatives per evitar que es tornin a produir situacions com aquestes que no han fet altra cosa que deteriorar el prestigi del tribunal'.

Demana al PP que retiri el recurs


Montilla també ha demanat al líder del PP que retiri el recurs contra l'Estatut. Segons el president des del 'primer moment' de la negociació de l'Estatut els populars han activat els 'pitjors tòpics de l'anticatalanisme' i ara no entenen les crítiques contra la seva actitud a Catalunya.

'Potser Rajoy hauria de recordar les seves pròpies paraules i actes en relació a l'Estatut, i explicar què pretenia quan va posar en marxa una campanya per tot el territori de l'Estat recollint signatures per a un referèndum contra la proposta d'Estatut del Parlament', ha dit, tot recordant el bloqueig del la renovació del Tribunal Constitucional i la doble vara de mesurar respecte a la resta d'Estatuts aprovats amb els vots del PP. 'Ens estan dient que els catalans no hi cabem constitucionalment on sí que hi caben els altres espanyoles?, ha preguntat Montilla.

Segons el president, si Rajoy vol fer 'una immensa aportació a l'assossegament de la societat espanyola i catalana' ha de 'retirar el recurs', deixar de bloquejar la renovació del TC, i pensar 'que si no vol portar l'Estat a la deriva tard o d'hora haurà de canviar d'actitud' perquè 'la confrontació i la irritació no ens porta a construir res de bo ni positiu'. 'Alguns insensats després d'actuar contra Catalunya pretenen expulsar-la de la Constitució, però cal dir que la Constitució no suposa una coartada per a les seves posicions', ha sentenciat.

El president del Govern ha afirmat que el seu executiu 'no renunciarà a la seva voluntat d'autogovern' plasmada a l'Estatut ni a la Constitució 'tal com l'entenem', que és l'eina que 'ha permès l'autonomia política' de Catalunya i permet un desenvolupament plural d'Espanya'. 'Admeto que potser no és la mateixa constitució dels que defensen els que no la volien ni la van votar', ha dit, perquè 'el que va ser votat per unir avui no es pot fer servir per a dividir'.

Una retallada serà dolenta per a tothom

Segons Montilla, una retallada de l'Estatut serà 'dolent per a tothom' perquè frustrarà les aspiracions de Catalunya i deteriorarà el marc constitucional'. El president ha afirmat que els catalans volen ser partíceps d'una Espanya que 'no ens faci ser cada dia menys catalans per ser espanyols'. Els que ho volen imposar així, ha advertit, fan un flac favor al país perquè adulteren el pacte constitucional.

El president de la Generalitat també ha recordat que les seves paraules no constitueixen una amenaça, sinó que el seu deure és 'exposar amb claredat els riscs que assumim tots si no som capaços de trobar una solució positiva al problema que s'ha volgut crear a l'entorn de l'Estatut', i 'en tot cas l'amenaça és la situació i l'estat d'ànim col·lectiu' que ha provocat un recurs partidari i una dilació no justificada.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
1 de desembre de 2009, 08.26 h

Diuen que una imatge val més que mil paraules.



Veure per TV3 en Montilla a Madrid, segut a taula i al seu costat l'Enrique Mújica Herzog, ja ho explica tot.



Explica la inmensa imposrura del P$C, sòci estratègic d'uns altres impostors, ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
1 de desembre de 2009, 07.55 h

Jaume d'escriu... una bon documentació. Silvia d'Amer, com sempre una magnífica exposició.

Ja no es hora de gemegar, es hora de pasar als fets. Aquest president, mai ho entendrá... que ja no necessitem els ep.panyols per a res. Acabo de llegir xifres que m'han esgarrifat: els hi donem 60M€ cada día... si, CADA DIA!!! perque ens menystinguin, perque no facin rés a casa nostra, perque ens critiquin, perque ens puguin amenaçar amb un exèrcit, per...

Vos imagineu per un moment ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de novembre de 2009, 20.02 h

Montilla que se deje de atender, criterios minoritarios, que resuelva de una vez la ECONOMIA, los ERES, que crea prespectivas para rebajar el paro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Sílvia fletxa Amer
30 de novembre de 2009, 15.27 h

El futur és nostre, sr, President de la Generalitat de Catalunya, i si vostè no s'hi suma, bon profit! d'acord amb el que diu en Jaume d'Escriu.

I afegeixo l'acusació de mentider, de difamar la realitat, i d'anar a destemps.





Si ho fa sense voler, que espavili, i si ho fa volent, espavilem-lo nosaltres.



Sr. President: no s'enganyi, i no vulgui enganyar ningú, vostè està parlant del passat i ens el vol colar com a futur. S'equivoca o ens vol molt malam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de novembre de 2009, 15.08 h

En Montilla diu que complirà i farà complir una il·legalitat

La sentència del TC serà il·legal ja que incomplirà la Constitució.

Artícle 152.2 Una vez sancionados y promulgados los respectivos Estatutos, solamente podrán ser modificados mediante los procedimientos en ellos establecidos y con referéndum entre los electores inscritos en los censos correspondientes.

Bon profit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.