directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Aena assegura que 'es van aplicar els procediments establerts' en l'avaria elèctrica d'ahir a la nit al Prat

Puig ha ordenat a Protecció Civil que obri un expedient informatiu a l'Aeroport i a Aena

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Aeroport del Prat va aplicar el procediment establert en l'apagada elèctrica d'aquest dimarts a la nit. Aena ha sortit així al pas de l'actuació del conseller d'Interior, Felip Puig, que ha ordenat a Protecció Civil que obri un expedient informatiu a l'Aeroport i a Aena per no informar els responsables de mobilitat ni els responsables de Protecció Civil i Emergències i incomplir d'aquesta manera el Pla Especial per a Emergències Aeronàutiques de Catalunya (Aerocat). Segons ha informat aquest dimecres a la tarda Aena, cap aeronau va declarar emergència ni es va activar cap protocol d'emergència de les instal·lacions, de manera que no va fer falta, diu, activar els mitjans externs.

Comparteix
   


Etiquetes
Aena va decidir no declarar l'emergència per part de cap de les aeronaus ni decretar cap alerta local de les instal·lacions aeroportuàries ja que 'es van aplicar el procediments establerts en casos en els que hi ha exclusivament afectacions de caràcter tècnic a les instal·lacions'. En aquests casos, remarca, 'no està contemplada ni establerta l'activació de cap mitjà extern als propis de l'aeroport i, per tant, no és necessari activar cap dels protocols d'emergència establerts al Pla d'Emergències Aeronàutiques'.

Aena ha demanat disculpes als passatgers i familiars afectats pels desviaments i endarreriments dels seus vols i ha assegurat que la seguretat va estar garantida 'en tot moment'.

11 avions desviats a 5 aeroports diferents

Un total d'onze avions van haver de desviar-se per l'avaria en el subministrament elèctric que es va produir aquest dimecres a la nit. Segons ha explicat Aena, la fallida es va originar en una zona del camp de vol cap a les 22.30 hores i va tenir una duració de 10 minuts, provocant afectacions en alguns trams d'iluminació i originant el desviament de cinc vols a l'aeroport de Girona, dos al de Reus, dos al de Palma, un al de Tolosa i un de Perpinyà, i la cancel·lació de dos vols de sortida. Tots els vols desviats van tornar finalment a l'Aeroport del Prat excepte un d'ells que va decidir pernoctar a Perpinyà.

L'avaria va tenir lloc en un cable de 25.000 volts deteriorat per les tasques de millora del camp de vol de l'Aeroport del Prat, segons han determinat aquest dijous les feines d'investigació realitzades per un camió laboratori proporcionat per Endesa. 

El temps de resposta per dur a terme la reparació es va efectuar 'de manera òptima', afirma la companyia, normalitzant-se completament la situació dels diferents vols a la una de la matinada.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
9 de novembre de 2011, 21.16 h

PUTA ECSPA'NA', PUTO PPSOE, DESGRACIATS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||*||

HE REFLEXIONAT MOLT AVUI I HE DE RECOMANAR-VOS ALS QUI VOTEU QUE: PETEM EL SISTEMA, VOTANT NUL!!!!!!!!!!!!!! ||*||

VOTEM REBEL·LIÓ, VOTEM NUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||*|| NO ENS FARÀN CALLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||*||

AIXÍ DEIXARÀN DE TENIR TANTA QUOTA DE PODER PERQUE S'ELS DESCONTARÀ DEL TOTAL ALS PUTOS FATXES POST-FRANQUISTES DESGRACIATS QUE S'APROFITEN DE LES ABSTENCI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.