directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Terribas diu que no vol viure en un país en el que 'Sálvame' 'sigui líder' i que lluitarà 'perquè això no passi'

La directora de TVC avisa que si el model de televisió catalana 's'esquerda' l'impacte espanyol sobre l'espai comunicatiu català serà 'imparable'

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )
carregant Carregant

'Estic preocupada per la manca de reflexió col·lectiva sobre la vàlua de les eines que tenim per mantenir la cultura del país'. Així ho ha dit la directora de TVC, Mònica Terribas, durant la conferència 'La televisió: una eina per difondre la cultura' que ha fet en el Cercle de Cultura. Terribas ha assegurat que si el model de televisió catalana 's'esquerda' l'impacte espanyol sobre l'espai comunicatiu català 'serà imparable', així que la directora ha advertit que la reestructuració de l'ens ha de ser 'molt intel·ligent' per no perdre el lideratge. Terribas ha assegurat que no vol viure en un país en què continguts com 'Salvame' 'siguin líders' i ha dit que lluitarà 'perquè això no passi'.

Comparteix
   


Etiquetes
'Estem convençuts que la televisió és una eina de vertebració col·lectiva, a Catalunya especialment important'. Així ha arrencat la directora de TVC, Mònica Terribas, la conferència 'La televisió: una eina per difondre la cultura', pronunciada aquest vespre en el Cercle de Cultura. Ha deixat clar, però, que en parlar de TVC es parla 'de la televisió d'un país que no és normal, perquè no té un sector privat potent' que ha assegurat desitjar. 

Terribas ha defensat una difusió 'transversal' de la cultura a través de totes les 'finestres possibles' a TV3 i fonamentalment a través del canal 33, dedicat ja exclusivament als sectors culturals. Ha assegurat, però, que la feina no és fàcil perquè 'ha de poder reflectir l'actualitat de la cultura, però a la vegada ha de fer temes més elaborats en magazines i programes específics. 'La cohesió perfecta és complicada', ha advertit. 

Terribas ha afirmat que la cobertura de tots els àmbits de la cultura és complexa i que 'tenir tothom satisfet, és impossible'. De fet, la directora ha assegurat que no va a cap estrena cultural perquè cada persona que es troba li 'fa un retret, anar a una estrena s'ha convertit en una tortura', ha dit rient. Ha afegit, però, que 'és normal que passi' perquè el que dirigeix és l'únic mitjà 'que ha de prestar atenció a tothom' com a servei públic que és. 

'El futur no albira un horitzó fàcil', ha dit Terribas, perquè en l'àmbit de la cultura TVC no tindrà 'cap altre coixí', com si passa amb l'oferta privada d'entreteniment. 'És difícil que passi en cultura perquè la rendibilitat és -25', ha dit. 'Ho cobrim tot, perquè ens toca', ha dit. 'Ens hem de plantar davant un escenari estable, si volem que la nostra televisió pública tingui uns mecanismes de projecció de la nostra cultura, hem de trobar la manera de donar-li un suport en bloc', ha conclòs. 

Preocupada pel futur

'La gent es pensa que perquè tenim més canals tenim més recursos, però tenim molts menys recursos econòmics que fa tres anys i menys personal, que quedi clar, perquè només sento gent dient que perquè no tanquem algun canal, com si això representés algun estalvi', ha dit la directora en resposta a les declaracions del candidat popular Jorge Fernández Díaz. 'La rendibilitat social de la feina que fem, en el sector públic i també en el privat, també ha de passar comptes', ha dit Terribas. 

Terribas ha assegurat que si el model de televisió catalana 's'esquerda' l'impacte espanyol sobre l'espai comunicatiu català 'serà imparable', així que la directora ha advertit que la reestructuració de l'ens, 'que s'ha de fer', ha de ser 'molt intel·ligent' per no perdre el lideratge. Terribas ha assegurat que no vol viure en un país en què continguts com 'Salvame' 'siguin líders' i ha dit que lluitarà 'perquè això no passi'. La directora de l'ens ha assegurat que TV3 'podria ser més petita, però no faria el mateix'.

Preguntada sobre el futur més enllà de les eleccions del 20N, Terribas ha assegurat que no pateix pel 21N, 'sinó perque no tinguem clar la funció dels nostres mitjans com a objectiu fonamental a defensar, que els diners ens facin perdre el món de vista'. Tot i això, ha afegit que 'afortunadament' tots els partits del Parlament de Catalunya es creuen la importància dels mitjans públics. 

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
asgf fletxa els carrers de badalona
13 de novembre de 2011, 22.20 h

oh si, i per compensar-ho fotrem programes de gafapastes i culturetes com Bestiari Il·lustrat


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
11 de novembre de 2011, 11.55 h

#9 Valga'm Déu Àngels !!! Més raó que deu santes. Això que ha escrit, és la patètica realitat d'aquesta TV3. En quant a la manca d'informació i notícies sobre altres temes que ens poden importar, no hi ha res a fer, perquè els temps que treuen d'això, és per a donar-lo a l'espai d'esports, especialment de futbol. És penós el què està passant amb l'esport, perquè ens l'estan fotent pel broc gros, vulguem o no vulguem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Roger fletxa Països Catalans
10 de novembre de 2011, 19.58 h

A veure Mónica Terribas, però si TV3 ja és Tele5...sou igual de feixistes que ells. A TV3 només hi cap una veu: el liberalisme, que tant de mal ens està fent. Tota aquesta gent que idolatra la "Gran" Corporació o és del mateix pal o tenen una bena als ulls. És una llàstima que en aquesta nació hi hagi gent que es creguin les seves mentides. És clar que 23 anys de pujolisme encara es noten i molt, però s'ha de tenir en compte una cosa: des que CiU necessita del PP per governar tampoc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan fletxa Palamós
10 de novembre de 2011, 18.27 h

Podrà tenir en aquest aspecte més raó que una santa però també és cert que des de que ella hi mana hi ha guanyat espai la llengua dels país veí. De qui és la culpa........?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
10 de novembre de 2011, 18.09 h

No sé si serà la sra. Terribas o és la corporació, però tv3 ha canviat molt d'uns anys ençà. Els comentaris sobretot als telenotícies o tertúlies, com per exemple nosaltres els espanyols..., a espanya hem..., a Catalunya i espanya tenim... a espanya tenim... si neva a Burgos... si hi ha atur a Sevilla... etc. són una subtil forma, un cavall de troia en el subsconcient dels catalans per a que pensen que realment pertanyem a un col·lectiu que es diu espanya. Clar, si cada sentim que n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
10 de novembre de 2011, 15.59 h

Molt respectada i benvolguda Sra. Mònica Terribas,
M'estimo les emissores de la Corporació i les trio per sobre de qualsevol d'altra opció (a part de que el nivell és molt més digne que el d'algunes emissores que no miro ni fent zàping) degut a que em parlen en la meva llengua i per això són les 'meves' emissores, les del 'meu' país. Ara bé, em sento decebuda i em pregunto si val la pena fer-ho quan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Marta fletxa Terrassa
10 de novembre de 2011, 14.29 h

Gràcies, Mònica pel Canal 33, per no permetre escombraria a la nostra televisió! També s'ha de reconèixer la feina de molts professonals a la Xarxa de televisions locals que amb pocs recursos econòmics i tècnics són capaços d'anar a l'avantguarda amb molta professionalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7 Enric Arquimbau Hervàs
10 de novembre de 2011, 13.54 h

Gràcies Mònica per la beligerància desacomplexada amb la que defenses Tv3. És un bé que al front hi siguis tú. Jo també comparteixo la teva preocupaciió i quan escolto tant de botifler... Quan ens adonarem, MASSIVAMENT, el mal que ens ha fet, ens fa, i ens vol fer Espanya fins a assolir la nostra desaparició com el que som de fa segles? Dit això, també em va sorprendre que TV3 no cobriís l'aniverssari de l'Assembela de Catalunya, com tampoc entenc que essent la llengua l'eina del pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Barcelona
10 de novembre de 2011, 13.19 h

Molt bé Mònica, per la feina que feu des de TV3 i els altres canals. És una mostra més de les diferències culturals i de gustos entre la nostra nació i la del costat de ponent. De totes maneres, no estaria de més que donessiu una mica de visibilitat al fenomen independentista. Sense anar més lluny, el dilluns passat, 7 de novembre, un acte va reunir 1000 persones a l'església de Sant Agustí per recordar el 40è aniversari de la fundació de l'Assemblea de Catalunya i còm la futura As... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Mònica fletxa St Qgat
10 de novembre de 2011, 12.11 h

Tv3 cultural? Però si sembla Tele5!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 32
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.