directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Tresserras acusa els fills de Centelles de voler fer 'xantatge' a la Generalitat

Considera 'deslleial' l'actitud del ministeri de Cultura espanyol i dels hereus del fotoperiodista

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, considera deslleial l'actitud del govern espanyol i dels fills del fotògraf català Agustí Centelles en la venda de l'arxiu al ministeri espanyol de Cultura: 'Costa molt no veure en el comportament del ministeri una deslleialtat flagrant'. També  ha titllat de 'xantatge' l'actitud dels fills de Centelles, que han reconegut haver venut l'arxiu a l'Estat com un acte de 'revenja' davant la passivitat de la Generalitat. Ha manifestat estar 'dolgut' per l'afer i ha retret que 'el ministeri coneixia el nostre interès. Esperem que actuï amb expressió clara, contundent i definitiva, de bona voluntat, respecte aquesta qüestió'.
tresserras
Comparteix
   

En una roda de premsa convocada amb caràcter d'urgència, el conseller de Cultura ha assenyalat que ahir al matí va mantenir una conversa telefònica amb la ministra Ángeles González Sinde, amb la qual ha dit mantenir una bona relació, i li ha exposat els seus arguments sobre la necessitat que l'arxiu, que ha qualificat de 'Patrimoni de la Humanitat', es quedi a Catalunya. Per Treserras, això no és 'una subhasta' i ha declarat que continuarà parlant en els termes que va plantejar en el seu moment.

Consultat sobre la possibilitat d'aturar la venda, el conseller ha explicat que pel que fa a les mesures de caràcter legal, i en relació al dret de tempteig i retracte, el ministeri espanyol ho té en un grau superior a Catalunya. Tresserras ha reconegut que per aquesta via no es podria operar. També ha explicat que no havia tingut oportunitat d'accedir al document de l'operació de compravenda que s'hagi pogut produir. 'Aquest matí li consultava a la ministra si es tractava d'un acord o un preacord, i ella m'ha dit que pel que li havien informat es tractava d'una operació tancada, però que encara ho havia de verificar', ha puntualitzat.

Des del Departament de Cultura també s'ha distribuït entre els periodistes presents la proposta de compra per part del departament de l'arxiu del fotògraf Agustí Centelles. En el document es pot llegir que el departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, li ofereix a la família 500.000 euros i els ingressos que es derivin de l'explotació econòmica del arxiu Centelles per al període de sis anys. A més, la conselleria es comprometia a organitzar una exposició de relleu sobre l'arxiu i a convocar juntament amb el Col·legi de Periodistes un premi de fotoperiodisme que portés el nom d'Agustí Centelles.

Els fills de Centelles aniran als tribunals si la Generalitat impedeix la sortida de l'arxiu


Per la seva banda, els fills d'Agustí Centelles han avançat que recorreran als tribunals per evitar possibles mesures del Departament de Cultura, que no vol que l'arxiu fotogràfic del seu pare surti de Catalunya. Des que es va conèixer la notícia que els fills havien venut el fons al Ministeri de Cultura perquè els semblava que la seva oferta donava més difusió al llegat del fotògraf, el Departament de Cultura ha mostrat la seva preocupació perquè uns documents d'alt valor pel país surtin de Catalunya. 

Els fills del fotoperiodista temen que declarar l'arxiu 'Patrimoni Cultural Català' pugui comportar la prohibició d'extreure les fotografies del Principat.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
10 d'agost de 2010, 12.17 h

http://www.flickr.com/photos/etecemedios/sets/72157624463964904/


http://www.flickr.com/photos/etecemedios/4866422051/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.