directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El primer pavelló català a la Biennal de Venècia s'acomiada amb més de 45.000 visites

La participació catalana podria tornar a repetir-se el 2011

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'exposició 'Venezia, Catalunya 2009. La comunitat Inconfessable', el projecte català a la Biennal d'Art de Venècia impulsat per l'Institut Ramon Llull, ha rebut 45.633 visites en els gairebé sis mesos en què ha estat instal·lat al Magazzino del Sale, del 7 de juny al 22 de novembre. La mostra, comissariada per Valentín Roma, ha atret una mitjana de 300 visites diàries, amb puntes de més de 1.000 visitants diaris. El mes d'octubre, amb gairebé 9.000 visitants, ha estat el que més afluència de gent ha tingut. La 53a Exposició Internacional d'Art de Venècia ha rebut un total de 375.702 visitants, segons l'organització.
pavelló català venècia biennal
Comparteix
   

L'Institut Ramon Llull (IRL) fa una valoració molt positiva de la participació catalana a Venècia, i avança que l'experiència de participar en aquesta prestigiosa biennal d'art es podria repetir el 2011. El projecte de Valentín Roma per al pavelló català pren nom del llibre homònim de Maurice Blanchot i de la seva interpretació del comunisme com 'allò que crea comunitat'.

A partir d'aquí es planteja una indagació sobre els possibles significats de la naturalesa de les obres comunitàries en l'àmbit de l'art, tot prenent la identitat de Catalunya com a objecte d'estudi. I ho fa a través dels projectes 'Sitesize' (Joan Vila-Puig i Elvira Pujol), 'Technologies to the People' (Daniel G. Andújar) i 'Archivo F.X.' (Pedro G. Romero).

L'exposició continuarà activa d'alguna manera, ja que, a partir del mes de febrer, el Centre d'Art Contemporani Bòlit de Girona acollirà una exposició muntada a partir de materials d'aquest projecte.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.