directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Lluís Llach dóna suport a Alfred Bosch i insta els catalans a 'caminar junts pel camí de la independència'

Una vintena de personalitats del món social i cultural donen suport públic a la candidatura d'ERC

Comentaris 54  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El cantautor Lluís Llach ha estat un dels principals protagonistes de l'acte de suport a ERC que la plataforma 'Catalunya Sí' ha fet aquest divendres a la Plaça del Rei de Barcelona. Durant l'esdeveniment, en el qual han participat una vintena de personalitats del món social i cultural del país, Llach ha fet públic el seu suport a Alfred Bosch i ha instat els catalans a 'llimar moltes diferències i caminar junts pel camí de la independència'. Al costat de Llach, Gerard Quintana, Ventura Pons, Conrad Son, Àlex Gorina o Anna Sahun, entre d'altres, han defensat l'opció republicana com la més indicada per assolir la independència i la justícia social.
 

Comparteix
   


Etiquetes
El cap de llista republicà, Alfred Bosch, ha demanat a tots els presents una resposta a la pregunta 'i ara què?'. Una qüestió que Bosch considera que cal resoldre després de 'l'èxit' del procés de consultes per a la independència que es va iniciar el 2009 a Arenys de Mar i es va completar l'abril del 2011 a Barcelona. Segons el líder independentista aquesta és la pregunta que tanca aquell cicle i que obre el següent, durant el qual la coalició entre ERC i Reagrupament es compromet a portar el 'sí cívic' a les institucions. 
 
'I ara hem de llimar moltes diferències i caminar junts pel camí de la independència'. Aquesta ha estat la resposta de Lluís Llach, el primer dels interrogats per Bosch. Després del cantautor ha arribat el torn de la resta. Per al cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, cada cop hi ha més gent que es mostra partidària de la independència i és 'fonamental' que tots els que hi donen suport 'estiguin junts i sense complexes per convèncer al món sencer'.
 
L'exvicepresident del parlament basc, Gorka Knörr, també ha reivindicat la 'unitat', i ho ha fet utilitzant un fragment de 'l'Estaca'. 'Si estirem tots ella caurà', ha apuntat en referència a l'estat espanyol. Segons l'actor de la companyia 'Teatre de Guerrilla' Quim Masferrer 'Espanya no estima Catalunya i la terra és per qui se l'estima'. En la mateixa línia, el crític de cinema Àlex Gorina ha fet un paral·lelisme entre la relació Catalunya-Espanya i una pel·lícula: 's'ha d'acabar la pel·lícula de terror i, encara que tinguem una pel·lícula de suspens, volem una amb final feliç'. I l'actor de cinema eròtic Conrad Son ha demanat 'trempera i alegria' perquè nota que els catalans estan 'arrugats i ensopits'.
 
Totes aquestes respostes a la pregunta 'i ara què' han quedat recollides en una pissarra que engloba motius i opinions perquè Catalunya camini cap a la independència. En total, una setantena de personalitat forma part de la plataforma 'Catalunya Sí'. Entre ells, els escriptors Màrius Serra i Jaume Cabré, les actrius Txe Arana o Anna Sahun, els músics Lluís Gavaldà o la Companyia Elèctrica Dharma, o el pare Manel.
 
Bosch, 'animat' per les enquestes
 
Alfred Bosch ha valorat molt positivament els resultats que ofereixen les enquestes electorals. Segons el líder de la coalició independentista, 'són importants perquè s'ha produït un canvi de tendència'. Bosch ha recordat que fa dos mesos les enquestes preveien que ERC no tindria representació al Congrés i avui donen tres diputats a la coalició entre els republicans i Reagrupament. 'Això ens anima i ens confirma en la línia constructiva que hem pres fins ara', ha explicat. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
13 de novembre de 2011, 12.01 h

Com que volen la unitat, dónen suport a una persona.Visca la contradicció.
A la majoria els admiro com a artistes, però com a independentistes no els conec cap fet que els hagi compromès de debò, més aviat el contrari. Per la seva actitud quan es troben en privat els coneixereu.
Ja veig que ERC ha fet l'aposta per mimar els progres amb vel·leïtats catalanistes.
Ja només hi falten La Trinca i Loquillo i tancariem el cercle de les vanitats

Francesc S.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Joan fletxa Palamós
12 de novembre de 2011, 21.31 h

#52 - Estic d'acord amb lo que exposes i espero que en surti una capitania final tot i que refer-mo que no ho serà per part el partit que ens va trair, agradi o no aquesta meva paraula. Són fets desgraciats no invents. Visca Catalunya Lliure !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
jordibcn fletxa Barcelona
12 de novembre de 2011, 19.04 h

#48 A veure si ets complidor o ets només un bocamoll.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
xavier fletxa mataró
12 de novembre de 2011, 17.28 h

#19 A veure, Joan de Palamós. Tu vols la independència o no? Aquestes eleccions no són gaire importants, perquè total no en traurem res del congrés espanyol; però sí que tenen un valor. Les eleccions que han de comptar són les del 2014, perquè la independència la farem aquí,no allà. I suposo que saps, com tothom a hores d'ara, que l'única manera que hi hagi una majoria independentista al Parlament és que hi hagi una sola opció independentista, oi que ho saps? I si no ho saps, mir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
12 de novembre de 2011, 17.27 h

#24 Ha, ha, ha, ha, ha, ha. Molt bona aquesta. Molt bona. Excel·lent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
12 de novembre de 2011, 16.55 h

#17 Aquests de les CUP, són independentistes de fireta. Són d'aquells que tiren la pedra i amaguen la mà. Senzillament fan pena. Vos heu exposat les raons per les quals els catalans de béa tenim la obligació d'anar a votar. Teniu tota la raó, i tal com ho heu exposat, és el què podria passar. I jo afegeixo: Hem d'anar a votar encara que sigui a contracor. Quants menys votos independentistes hi hagi a madrit, més fàcil el posarem la feina als ecs-panol i als de corrupCiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
12 de novembre de 2011, 16.44 h

#11 I tant que sí. Ara que havíem pogut desampallegar-nos de l'Ex-votant de l'Estartit


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Joan fletxa Palamós
12 de novembre de 2011, 13.45 h

#47 - Saps què ? Em feu tanta pena tu, l'Ivan i algun altre pobre sòmines que volta per ací que, ja us ho fareu. No vull augmentar-vos la vostra esquizofrènia paranòica política i us deixo en pau. Cuideu-vos que els excessos es pagan.
VISCA CATALUNYA LLIURE I INDEPENDENT !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
jordibcn fletxa Barcelona
12 de novembre de 2011, 12.54 h

Mira que ho he dit en broma el tema Llach , el vi i els 150 € , ara confirmat el Joan s´apunta al que sigui per criticar i sobretot ara que ha de fer un esforç doble perquè no te al seu amic l´exvotant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Joan fletxa Palamós
12 de novembre de 2011, 12.21 h

#45 - Altra vegada reafirmes la teva incapacitat d'entendre. Creume, descansa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.