directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La imputació de quatre alts càrrecs d'Unió Mallorquina tensa les relacions entre els partits del Govern

El Bloc adverteix que el govern 'no pot continuar amb dos càrrecs imputats' · El PSIB titlla la situació d''altament incòmoda'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un dia després de la imputació en l'Operació Maquillatge de la presidenta del Parlament de les Illes Balears, Maria Antònia Munar, el president d'Unió Mallorquina (UM), Miquel Àngel Flaquer i dos consellers de l'executiu actual, Miquel Nadal i Miquel Àngel Grimalt, les reaccions dels portaveus parlamentaris no s'han fet esperar. Els socialistes i el Bloc, socis de Govern d'UM, coincideixen en que la situació és 'complicada' i s'ha de resoldre per tal d'anar a favor del Pacte i del Govern. Els populars, per part seva, no saben quin serà el desenllaç, i no descarten eleccions anticipades.
maria antònia munar, Unió Mallorquina, presidenta del Parlament balear
Comparteix
   

El Parlament de les Illes Balears ha estat aquest dimarts escenari de diverses declaracions respecte el nou cas de corrupció que envolta quatre alts càrrecs d'Unió Mallorquina (UM) i un bon nombre de persones pròximes al partit.

Incomoditat entre els socis de Govern


El portaveu del Bloc, Biel Barceló, ha volgut deixar clar que el Govern de les Illes Balears 'no pot seguir amb dos càrrecs imputats més enllà de Nadal'. Barceló considera que s'ha de fer un 'exercici de responsabilitat' i s'ha de reflexionar respecte la situació actual del govern. Barceló, a més, ha dit que s'han de fer les passes necessàries per solucionar la situació, el que voldrà dir que es va 'a favor del Govern i del Pacte'.

Els socialistes han expressat també la seva postura vers la imputació d'alts càrrecs d'UM en l'Operació Maquillatge. El seu portaveu, Antoni Diéguez, considera que la situació és preocupant i 'altament incòmoda'. Diéguez creu que Govern de Pacte ha d'arreglar la situació, i no ha volgut avançar si el seu partit té la intenció o no que els consellers dimiteixin per tal de no 'condicionar' l'opinió de la resta de grups que conformen el Pacte. Diéguez ha dit també que espera que després de Nadal s'hagin solucionat tots els problemes de manera satisfactòria.

El PP no descarta eleccions anticipades


El portaveu dels populars, Francesc Fiol, ha afirmat que a nivell institucional es viu un moment 'difícil i complex' donats els darrers fets, i que convida a reflexionar de manera sèrie. Tot i que no s'atreveix a dir quin serà el 'desenllaç', no descarta la possibilitat de sol·licitar unes eleccions anticipades.

Operació Maquillatge

L'Operació Maquillatge constitueix una peça separada del cas Son Oms, i investiga si els contractes del Consell de Mallorca amb les productores audiovisuals Vídeo U i Studio Media, quan es posà en marxa la Televisió de Mallorca en l'anterior legislatura, constituïren cap mena de delicte. Així mateix estudia la connexió entre les societats Nova Singladura i Gabinete Sard i les productores. El fiscal Anticorrupció, Joan Carrau, acusa la cúpula d'UM dels delictes de prevaricació, malversació de fons, blanqueig de capitals i tràfic d'influències, valorats en 9MEUR.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.