directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Mas diu als catalans que si volen ajudar el Govern en un moment 'tan difícil' han de votar CiU el 20N

El president assegura que per defensar el dret a decidir no es pot donar la força a 'partits sucursalistes' sinó 'als partits de casa'

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de CiU i president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als catalans que si volen estar al costat del Govern en un moment 'tant difícil' han de fer confiança a CiU en les eleccions generals. El president ha dit que si CiU té la representació a la majoria d'institucions catalanes i no té prou força a Madrid, els catalans queden 'coixos i desvalguts'. Per Mas, si es vol reclamar el dret a decidir de Catalunya no es pot donar una majoria ni a PSOE ni PP. Per això, ha demanat que no es votin 'partits sucursalistes' que, segons Mas, sempre seguiran les directrius de Madrid i que es faci confiança 'als partits de casa'. Mas ha fet les declaracions en un acte electoral a Figueres.
 

Comparteix
   


Etiquetes
El president del Govern i president de CiU ha fet suport als candidats gironins en un acte a Figueres on ha aprofitat per fer servir la seva posició de cap de l'executiu català per demanar que si la gent vol 'ajudar el Govern' en un moment econòmic com l'actual -que ha qualificat de 'molt difícil'- ha de votar CiU el 20 de novembre. Mas ha anunciat que aquest serà un argument que farà servir en aquesta darrera setmana de la campanya. 'Aquest dies em ve a veure molt gent que em demana què pot fer per ajudar Catalunya a sortir-se'n i jo us dic que podeu ajudar votant CiU a les eleccions generals', ha manifestat el president. 

Mas ha recordat que CiU és present a la majoria d'institucions catalanes i ajuntaments i, per tant, ha demanat a aquells que han fet confiança al partit en les darreres eleccions al Parlament i a les municipals que ara 'no escatimin forces' i facin confiança altra vegada a CiU. 'Ens heu de donar la força perquè tenim molts temes per enfrontar-nos amb el govern de Madrid', ha afirmat Mas que diu que si CiU té força a Catalunya però no suficient presència al Congrés, els catalans queden 'coixos i desvalguts'. 

El vot del 'boomerang'

El president de CiU ha criticat aquells que pensen que s'ha de votar el PP per generar un canvi. 'Votar el PP sí que és un canvi, però un canvi per clavar-te una bona plantofada', ha afirmat Mas que ha comparat el vot als populars amb un boomerang que 'rebota i fa mal'. 'Si es tracta de canviar, tant bo és el canvi del vot de CiU com el del PP, ja que el del PP només és per canviar els representants de la Moncloa però el canvi de CiU és en favor dels interessos de Catalunya', ha manifestat. 

Catalunya fa bé les coses: missatge per a Europa

Mas també ha dit que les eleccions del 20-N poden ajudar a reforçar la posició de Catalunya i ha defensat les mesures d'estalvi que s'han pres. Per contra, ha parlat de 'desastre monumental' en referència a la situació econòmica dels països de l'Europa del sud i ha dit que França i Alemanya els veuen com 'llocs on la gent s'ho passa bé i on hi ha hagut disbauxa perquè s'ha gastat massa'. Per contra, ha dit que Catalunya pot enviar un missatge de què 'aquí les coses han canviat'. 'Podem fer veure que hi ha un país que està fent bé les coses', ha manifestat. 

El president de CiU i president del Govern també s'ha referit a les males perspectives econòmiques que la Unió Europea ha fet públiques per al 2012 i que, en el cas de l'estat espanyol, li demanen que estalviï 21.000 MEUR. 'Per aconseguir l'estalvi es requereix poc populisme i gens demagògia', ha dit Mas que assegura que la UE ha 'enfonsat la campanya a aquells que prometen més despesa'. 'No hi ha ni una família que hagi votat tota la vida l'esquerra que vulgui deixar el futur dels seus fills en mans dels que han endeutat el país', ha afirmat. 

Votar CiU, defensar el dret a decidir

El president també ha fet una lectura en clau nacionalista de les eleccions al Congrés. Segons Mas, si es defensa el dret a decidir de Catalunya no es pot votar 'partits sucursalistes que segueixen les directrius de Madrid'. Mas ha assegurat que si el que es vol és que Catalunya 'es faci respectar', cal donar 'la força als partits de casa'. 'Hem de donar el poder de Catalunya a aquella gent que farà servir aquesta força per defensar i fer respectar la identitat i les institucions catalanes', ha assegurat. 

Xuclà s'inventa el 'hashtag' #paramodiputat

El cap de llista de CiU a Girona, Jordi Xuclà, ha detallat que gràcies a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va començar a interessar-se pel 'twitter' i ha explicat que ha creat 'hasthag' anomenat '#paramodiputat'. 'Jo vull passar del tàndem al tricicle', ha comentat Xuclà, que s'ha mostrat convençut que aconseguiran el tercer diputat per Girona. 

El cap de llista de CiU a Girona ha apel·lat al vot útil nacionalista i també ha dit als indecisos que han votat fins ara el PSC que es passin a CiU. I ho ha argumentat recordant que els gironins van donar tres diputats al PSC el 2008 i que, a canvi, 'el retorn han estat 0 quilòmetres desdoblats de N-II'. 

Xuclà ha alertat que si es fa una projecció dels resultats municipals i de les eleccions al Parlament, ERC no mantindrà el diputat. Per això, ha demanat que aquests vots vagin a CiU perquè, segons ha manifestat, 'no és el mateix un diputat del PP a Madrid que la presència de Carles Pàramo'. L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, és el número 3 de la llista. 'Per frenar la majoria del PP, el vot útil és el de CiU', ha reivindicat. 

Xuclà ha fet aquestes declaracions durant l'acte electoral on hi ha participat també Montserrat Surroca (número 2 a la llista), i els candidats al Senat Joan Bagué, Maria Riera de Vall , Pere Aquilué i alcaldes convergents de la demarcació com Carles Puigdemont (Girona), Santi Vila (Figueres) o Jaume Torramadé (Salt i president de la Diputació)

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Pantinet fletxa Les Escaldes
14 de novembre de 2011, 20.52 h

#16 Queti: Tens més raò que una santa........ si la majoria dels catalans pensessin com tu, ja faria temps que seriem independents. ECspanya ens roba, pero els polítics catalans han permés que ens robin, asclar que mentrestant ells es foten la vida pare. 1.000 € diaris a una habitació al H. Palace i el més greu es que que el poble no sap ni suspita.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Quety fletxa Torroella
14 de novembre de 2011, 20.40 h

#15 Soc del 55 un any de bona collita. També vaig córrer davant els grisos i com tothom he vist passar el temps primer amb il.lusio, desprès amb impotència i el que no vull es viure amb resignació.

Parles de demagògia? Demagògia es idea política que consisteix que els polítics, mitjançant concessions i afalacs als sentiments elementals dels ciutadans, tracten d'aconseguir o mantenir el poder.

No represento a cap polític per lo que soc lliure de pensar i actuar que no tinc que def... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
14 de novembre de 2011, 19.39 h

#3 Però, nena, quina edat tens que no saps com han canviat les coses en tots aquest anys. Tu saps què teníem? Tu ja deus haver nascut després de la mort de Franco i, t'asseguro, que no era com ara. Pot ser es podia haver aconseguit més, però ho dubto essent Ecspanya com és i amb el nombre de quintacolumnistes que avui encara hi ha ··· i s'hi s'ha de retallar és per l'espoli fiscal i perquè un tripartit de veritat es va gastar el que no tenia. I parlar de morir els catalans per f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pantinet fletxa Les Escaldes
14 de novembre de 2011, 08.47 h

#13 Ca' l'Enric Girona: Vols dir que CiU no acabat sent un apèndix del P.P? La prova son els "pactes" de la Generalitat i l'Ajuntament. No ho podies dir més clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ca l'Enric fletxa Girona
14 de novembre de 2011, 01.39 h

Però a veure Sr Mas però fa un any no demanava el vot a CiU perquè deien que CiU és el partit que havia d'ajudar als Catalans? i ara demana el vot perquè els Catalans els ajudem a vostès.. Però CiU no havia de ser el govern que resolgués tots els problemes de Catalunya amb un plis plas...Cuirós que no fa gaire quan no governaven vostès ho critiquès tot amb agresivitat i prepotencia i ara car el seu partit unionista no en vol ni a sentir a parlar de la independencia i per tant de la v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pantinet fletxa Les Escaldes
13 de novembre de 2011, 22.37 h

Arturet: Els catalans som catalans i per tant mai pactariem amb el P.P. Per tant que et votin els peperos, prou d'enganyifes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
QuimX fletxa BArcelona
13 de novembre de 2011, 22.09 h

Què fa el President de Catalunya fent el signe dels ultranacionalistes serbis???? Al President Mas se li en va massa ràpid la mà, aquell gest que fa amb els dits com si fossin les quatre barres, però que espanta a qualsevol que ho vegi des de fora del nostre país, perquè sembla el signe d'alçar la mà feixista i, ara, el símbol dels ultres genocides serbis. No sé quina gracieta deurien estar fent amb el tres, però a la nostra cultura (el llenguatge gestual també té fronteres) el tre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
13 de novembre de 2011, 16.05 h

CiU obtendra menos votos que el P.P. en Cataluña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Isidor fletxa Barcelona
13 de novembre de 2011, 12.52 h

La eterna mania de CiU de pactar amb el PP afegit a l'eterna mania de CiU de posar a Durante y Lérida com a líder dels catalans , els ha desprestigiat per sempre.
A veure si entenen que els catalans independentistes inclòs els poc independentistes, ja n'estem de les vostres mentides fins el cap de munt i degut a tanta mentida i tant d'engany, no us volem ajudar en res. Adéu Espanya i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quety fletxa Torroella
13 de novembre de 2011, 11.48 h

I que passara desprès del 20-N
Diuen que l'home es l'únic animal que ensopega dues vegades en la mateixa pedra. Mentida!! Ensopeguem tants cops com veiem la pedra.
Cada cop que hi han eleccions es munten mercats de Festa Major. Hem recorden aquells mercats on uns gitanos mes llestos que la fam micròfon en mà et cantaven les excel·lències dels seus productes...no et venem una manta ni dos, ni tres...quatre pel mateix preu!, i damunt no et regalem un bolígraf, ni dos ni tres..quatre!!! i s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.