directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El col·lectiu de presos bascos assegura que els reclusos malalts demanaran la seva llibertat 'en els propers dies'

Es tracta d'una reivindicació col·lectiva, segons apunta EPPK al diari 'Gara'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El Col·lectiu de Presos Polítics Bascos (EPPK) ha assegura que els reclusos malalts demanaran la seva llibertat 'en els propers dies'. Segons ha anunciat en un comunicat enviat al diari 'Gara' publicat aquest diumenge, el col·lectiu assenyala que es tracta d'una iniciativa col·lectiva. Així mateix, anima als bascos a acudir a les urnes diumenge que ve per impulsar la llibertat d'Euskal Herria i assenyala que el País Basc ha situat el seu futur en la 'direcció contrària'. 'Fa temps que va apostar per un futur lliure. Avui no hi ha qui justifiqui la política de venjança i repressió d'Espanya i França', afegeix.
manifestació, bilbao, presos
Comparteix
   


Etiquetes
En el text, EPPK recorda que els que van signar l'Acord de Guernica han situat la reivindicació dels drets col·lectius i individuals del col·lectiu damunt la taula. I assenyala que el primer pas que haurien de donar els estats és alliberar els presos malalts i els qui haurien d'estar en llibertat condicional i 'acabar amb la política de càstig de la cadena perpètua'. 'De manera urgent i sense cap condició', afegeix.
 
El col·lectiu de presos ha insistit que els reclusos que estan malalts 'faran la petició de llibertat immediata en els propers dies'. 'Resulta imprescindible acabar amb la dispersió i agrupar els presos polítics bascos a Euskal Herria, acceptant l'estatus polític que ens correspon', afirma.. El col·lectiu ho emmarca com un pas en el procés democràtic i apunta que 'perquè el procés avanci és imprescindible crear la situació que possibiliti la nostra participació'. En aquest punt , fa referència la decisió presa per ETA de deixar les armes, que considera que s'ha adoptat 'amb responsabilitat i en favor de la llibertat d'Euskal Herria'.
 
L'última part del comunicat, el col·lectiu de presos bascos es refereix a la convocatòria electoral del 20N, que qualifica d'una 'importància especial'. I envia un missatge als bascos dient que 'en aquest moment de compromís, el nostre vot estarà al costat del vostre en les Urnes'. 'Que no esperin el vot de cap de nosaltres els qui aposten per l'estabilitat de l'estat espanyol', indica el col·lectiu. Afegeix que 'no val dir amb la boca petita que estan a favor dels nostres drets i que donin suport després a la política repressiva dels estats que actuen en contra nostra i del nostre poble'. 'Han de decantar-se', assenyala en al·lusió al PNB i 'partits similars que de nou han dit no a l'oportunitat immillorable de presentar la nostra veu com a poble'. No tindran el nostre vot de cap manera', sentencia el col·lectiu.
 
En aquest sentit, assegura que es posicionarà 'amb els abertzales, amb els independentistes, amb els qui lluiten pel canvi social, amb els defensors de la igualtat, amb la gent d'esquerra'. Finalment, el col·lectiu insisteix que més enllà del 20N incidirà en les taules de diàleg, que impulsarà, apunta, el treball en comú i que exigirà que els estats respectin la voluntat basca.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
gironí fletxa GIRONA
13 de novembre de 2011, 17.02 h

Molta força combatents.
Sempre en lluita //*// 33


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARNAU fletxa Catalunya
13 de novembre de 2011, 14.57 h

Espero que el govern espanyol tingui un gest humanitari i alliberi els presos malalts. I també a Arnaldo Otegi que no és un etarra sinó un polític que esta a la presó per defensar la llibertat del seu poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.