directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Junqueras: 'Estem en campanya permanent fins el dia de la victòria'

La coalició liderada per ERC reivindica la unitat de l'independentisme i el vot útil per defensar el país

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a la unitat de l'independentisme en el míting central que la coalició d'Esquerra i Reagrupament ha fet aquest diumenge al Palau de Congressos de Barcelona. 'Som una candidatura de partits politics i persones independents, però el projecte desborda l'àmbit de la politica i necessita guanyar la batalla en el món sindical, empresarial, universitari, associatiu o esportiu', ha afirmat. Junqueras ha reivindicat l'opció republicana com el veritable 'vot útil' per Catalunya encara que els resultats no siguin els millors a curt termini. 'La campanya no s'acaba el 20N. Estem en campanya permanent fins el dia de la victòria', ha exclamat.

Comparteix
   


Etiquetes
La coalició entre ERC i Reagrupament ha aplegat un miler de persones en el míting central de campanya que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Barcelona. El cap de cartell ha estat el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, que ha tancat el míting central de campanya amb una crida a la unitat. 'Per això estem aquí amb els nostres amics i companys de Reagrupament', ha destacat. La unitat, però, no només s'ha de limitar a l'àmbit polític, sinó que el president republicà ha demanat estendre aquest sentiment 'al món sindical, empresarial, associatiu o esportiu' i s'ha compromès a què ERC assumeixi la responsabilitat de ser 'l'esquelet' d'aquest moviment d'alliberament nacional. 'Sense tots ells mai podrem ser nosaltres del tot' ha indicat.

Durant els propers sis dies, Junqueras ha demanat esforç perquè tothom que ja està convençut per treballar pel país, convenci als que encara no ho estan del tot. 'Hi ha molta gent que ens reconeixen la feina de narradors del nostre horitzó, però que votaran a algú altre', ha lamentat. El president d'ERC ha defensat la utilitat del vot a la coalició independentista enfront dels programes de PSC i CiU. 'El candidat de CiU no dubta en vendre el seu vot en favor dels lobbys de les autopistes de Madrid i, en canvi, s'oblida del nostre país', ha criticat Junqueras. 

Del PSC ha insistit en què 'ningú ha fet tant mal a l'Estat del Benestar' amb els quilòmetres d'AVE o els aeroports que s'han construït els darrers anys i que no han deixat recursos per consolidar polítiques socials. 'Mereixem aquests vots, perquè els necessitem per donar confiança a la gent', ha reclamat.

El cap de llista de la coalició, Alfred Bosch, no ha estat el darrer en parlar com acostumen a fer els candidats. Ho ha fet abans d'Oriol Junqueras i també del president de Reagrupament, Joan Carretero. Durant el discurs, Bosch ha exclamat, citant Thomas Payne, un dels ideòlegs del procés d'alliberament nacional dels Estats Units, que la independència és 'la única cosa avui dia racional i raonable'. Segons el líder republicà, 'tota la resta no funcionarà perquè porta a la dependència', i la dependència és 'absurda'. 

L'única formació política capaç de portar el país pel camí de la independència és, segons Bosch, la que lidera Esquerra i més, davant d'unes eleccions en les quals el Partit Popular aconseguirà 'probablement' la majoria absoluta. 'Aquestes eleccions no van de negocis ni de governs de concentració nacional', ha afirmat. Per al cap de llista republicà, el proper 20-N es vota 'llibertat' i la possibilitat de començar a construir un camí cap a la plena sobirania de Catalunya. 

Bosch ha recordat els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992 o el procés de consultes independentistes que es va iniciar a Arenys de Munt el 2009 i es va completar a Barcelona l'abril del 2011. 'Hem de saber que el país només ha avançat quan hi ha hagut risc, onatge i hem tingut el vent a favor', ha sentenciat. Un vent a favor que ERC nota en la millora de les enquestes, però sobretot 'al carrer'.

Un vent que ha fet possible la coalició entre ERC i Reagrupament per afrontar aquestes eleccions. El president de Rcat, Joan Carretero, ha destacat la unió entre aquestes dues formacions i ha defensat la necessitat 'd'oblidar les diferències i anar junts per aconseguir l'objectiu comú'. Carretero ha criticat a aquells que demanen el vot en blanc o l'abstenció perquè a Madrid, 'malauradament', es decideixen qüestions molt rellevants per a Catalunya.

Carretero també ha afegit a les crítiques el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida. 'No se com vol aturar el PP des d'un govern de concentració', ha ironitzat. El president de Reagrupament fins i tot ha assegurat que el PP 'ja està governant a Catalunya' a través dels pactes amb la federació nacionalista.

'No més monarquies amenaçadores i corruptes'

Un altre dels protagonistes de l'acte central ha estat Joan Tardà. El número 2 de la candidatura ha reclamat la República Catalana com a garantia d'una escola laica i d'una sanitat públiques d'excel·lència o d'un sistema públic de pensions ferm que reparteixi la riquesa. Tardà també ha reivindicat els valors democràtics i ètics de la República i ha exclamat davant l'aplaudiment de l'auditori que no vol veure 'més monarquies amenaçadores i corruptes'.

Míting central al Palau de Congressos de Barcelona

La coalició ERC-Reagrupament-Catalunya Sí ha escollit el Palau de Congressos de Barcelona per al míting central de campanya. Més d'un miler de persones han omplert l'auditori i han seguit atentament un acte conduït per l'actor Quim Masferrer, membre de la companyia 'Teatre de Guerrilla'.

El líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte i després d'ell han anat apareixent alguns dels principals representants de la candidatura independentista que es presenta a les Corts espanyoles. El binomi entre 'la República del Sí' i 'la Comunitat Autònoma del No', que caracteritza la campanya de la coalició, ha estat el nexe d'unió entre els discursos dels candidats: Atur o Treball; Nosaltres decidim o Ells Decideixen; Via Madrid o Connectats al Món; i Crisi o Benestar. En parelles han anat explicant la situació actual i les alternatives que proposen ERC, Reagrupament i Catalunya Sí per avançar cap a la llibertat nacional i la justícia social. 

A més d'Alfred Bosch, Joan Carretero i Oriol Junqueras han participat,entred'altres, els números 2 i 3 per Barcelona, Joan Tardà i Ramona Vergés; els caps de llista per Tarragona, Girona i Lleida, Adam Tomàs, Teresa Jordà i Xavier Castellana.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
14 de novembre de 2011, 22.53 h

Avui a 8tv en Bosch ha estat entrevistat per en Cuní, liders dels Partits Polítics concorrents a les eleccions i per tres tertulians. He de dir que m'ha sorprés molt gratament, tant que no m'ho esperava d'ell, amb tota la franquesa.Molt bona esgrima , magnífics reflexos i un excel.lent punch que ha deixat K.O en les respostes a la Chacon, Duran i Lleida i a en Coscubiela( aquest últim amb la cançoneta que s'havia de ser més d'esquerres que catalanista...com sempre jugant aquest joc que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 de novembre de 2011, 21.34 h

Ens aixecarem ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora i treballarem per veure una República Catalana abans que fosquegi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
14 de novembre de 2011, 11.02 h

HO COMPRENC QUE M´ODIEN....

Perque faig "PUPA" a les consciències,--després que el

dia 20, et negaràs a donar la INDEPENDENCIA=LLIBERTAT

dels teus Pares, Fills, Familiars, Amics, Veïns,... tot per fer

enviar a un "CHUPOPTERO" a Madrid...com et quedaràs com

a persona...els ho esplicaràs? ens ho espliques? podràs dir

ja, que eres TIRA-INVASOR!! o...perque soc un BOTIFLER!!

per què!! per què!!,---perque els INDEPENDENTISTES que

NO ens agrada l´ESCLAVITUT...en que ens tenen el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
14 de novembre de 2011, 10.17 h

JO hi vaig ser, la trempera continua companys , estaria bé que corrés la polvora i encomanéssim a tothom aquesta sensació de ser importants per Catalunya. Sempre estarem en combat mentre no arribi l'hora de la LLIBERTAT, sempre, això dóna forces, i fa està despert davant els aconteixements
que ens envolten i et fa sentir viu!
Visca la REPÚBLICA DE CASA MEVA (CATALUNYA)


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
David fletxa Tortosa
14 de novembre de 2011, 08.23 h

Vinga nois! Que ja ho teniu! Esteu remontant a totes les enquestes i teniu la majoria absoluta a tocar. Però no patiu perquè no és culpa vostra, amb una parell de liders visionaris i qualificats com en Mariano i en Rubalcaba, no s'hi pot competir.

Són unes ments privilegiades, uns autèntics gestors de societats. Podem dormir tranquils, tot s'arreglarà!

http://vaderiure.blogspot.com/2011/11/estem-salvats.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.