directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Sevillanes per les consultes

A Sils, l'Associació Cultural de Sevillanes farà una ballada per incentivar la participació

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Per molt que s'autodenominin defensors dels drets dels ciutadans andalusos, extremenys, aragonesos, castellans i gallecs, les entitats agrupades a la CECREC no representen tots els col·lectius regionals de Catalunya, i hi ha molts ciutadans nascuts a diverses parts de l'Estat que no comparteixen l'oposició de les federacions de cases regionals amb les consultes sobre la independència. Al municipi de Sils, per exemple, l'Associació Cultural de Sevillanes participarà a la festa del proper 13 de desembre, organitzat una ballada popular de sevillanes, fandangos i rumbes davant el col·legi on es votarà la independència. L'entitat de sevillanes de Sils va ser de les primeres en oferir-se a col·laborar amb els organitzadors de la consulta, ja que creuen que 'tothom té el dret de votar' i volen col·laborar a que ho faci 'com més gent millor'. Per tal d'escenificar aquest suport dels col·lectius immigrants als referèndums, aquest dijous la Coordinadora de Consultes presentarà els actes per incentivar el vot immigrant amb representants d'entitats senegaleses, argentines, pakistaneses, argentines, amazics, brasileres. També hi serà l'associació Els altres Andalusos, que també fan costat a les consultes.
associació cultural de sevillanes, sils
Comparteix
   

El proper 13 de desembre, l'Associació Cultural de Sevillanes té previst un festival on els 40 membres de l'associació ballaran, vestits de gala, per tal de col·laborar amb la festa de les consultes i incentivar la participació. 'Ens van convidar i ens va semblar molt bé', reconeix la responsable de l'associació.

Pels balladors de sevillanes de Sils, la FECAC no té raó i no representa la totalitat dels col·lectius andalusos al Principat. 'Nosaltres no tenim cap problema amb les consultes', assegura la responsable del col·lectiu, que compta amb balladores d'entre 3 i 57 anys.

La ballada serà al passeig Sant Cosme i Damià, i anirà acompanyada de la resta d'actes que prepara la comissió Sils Decideix. Per tal d'acompanyar les votacions, la plataforma ha organitzat actes esportius com una cursa de BTT i dues marxes, han preparat tapes i menjar obra de les cuineres de Sils i cantades de Coral. També hi haurà la col·laboració d'altres col·lectius de dansa, en concret l'Esbart Dansaire de la localitat, sardanes i també ball de jubilats.

La Coordinadora suma esforços amb els col·lectius d'immigrants


Per la seva banda, la Coordinadora de la Consulta presentarà demà una campanya per tal d'incentivar el vot entre els col·lectius d'immigrants a Catalunya, que tindran dret a vot a les consultes. En l'acte, on es presentaran els diversos col·loquis i actes que s'estan impulsant a través de diversos col·lectius, hi assistiran representants d'entitats com Nous Catalans Joves, l'Espai Latino, l'Associació Casa Mendoza a Espanya, els col·lectius Senegalesos i Pakistanesos al Principat, així com representants dels col·lectius amazic, argentí i brasiler. També hi participaran representants d'Els altres Andalusos, que es posicionen al costat de les consultes.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
3 de desembre de 2009, 11.21 h

Jordi, ells ballen sevillanes i evidenment les sardanes també hi seran si fem cas a la noticia del Avui, així que de part meva dona´ls les gàcies per la col.laboració i no en tinc cap dubte pels vots del SÍ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 de desembre de 2009, 11.17 h

Jordi (SC) estic amb el Quim. Si comencesim així també li tindries de dir al Titot fora. Fixa't en el seu grup Aramateix, o amb els Mesclat. Utilitzen influencies de el ska jamaicà. I el ska no es va inventar a Catalunya i tampoc les guitarres electriques. O els setze jutges, tots influits per la cançó francesa. I jo celebro que hi hagin sevillanes a Sils. Inclòs que demanin l'independencia en castellà. Faltaria més. Amb un parell de pebrots. Perquè som com som. Son els altres que són ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de desembre de 2009, 10.52 h

Quim, em sembla molt bé el què dius. Però francament, em penso que ballar sevillanes, un ball que és a anys llum del què representa el què nosaltres pretenem el dia 13 d'aquest més. Francament, agraint aquesta deferència, seria molt més adient una tocada de sardanes que no això.

Per a mi, és com anar a l'òpera vestit de frac, amb unes espardenyes vamba, sense que això vulgui representar un menyspreu cap als ballarins de sevillanes. Ha estat només una comparació. Si aquestes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
3 de desembre de 2009, 08.46 h

Tampoc podem posar tots els immigrants en el mateix sac. Els altres andalusos, aquests sí que són persones coherents i dignes que no es deixen manipular pels colonialistes espanyoleros i donen suport a la terra que els ha acollit, no com els altres que senten aversió cap a la terra d´acollida i l´exploten políticament a canvi de sucoses subvencions que compren el vots de molts immigrants ingenus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.