directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Seguiment desigual de la vaga de metges

El sindicat Metges de Catalunya afirma que el seguiment va del 20% al 100%, segons cada centre

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La vaga de metges està tenint un seguiment desigual en les seves primeres hores, segons les primeres dades que han donat el sindicat convocant, Metges de Catalunya. El president del sindicat, Albert Tomàs, ha assegurat que té una 'percepció satisfactòria' sobre el seguiment que hi està havent, tot i que ha admès que aquest és desigual segons cada centre, amb una forquilla que va del 20% al 100%, sempre complint amb els serveis mínims. El sindicat ha evitat donar dades definitives perquè encara les està recopilant. Les primeres hores de vaga s'han viscut amb tranquil·litat a les portes dels diferents centres sanitaris.

Comparteix
   


Etiquetes
Davant de les portes de l'Hospital Vall d'Hebron, Tomàs ha tornat a expressar que les reivindicacions que han portat el sindicat a convocar la vaga són 'aconseguir uns pressupostos per a la sanitat adients a les necessitats que té la població de Catalunya'. Ha afegit que la partida del 2011 és 'exactament igual a la del 2003 i 2004, mentre la població ha crescut en 1,2 milions de persones'. 
 
Tomàs ha dit que les negociacions amb l'Institut Català de la Salut (ICS) s'emmarquen en un altre context, ja que estan relacionades amb la necessitats de l'administració de complir el pressupost marcat. Sobre aquest punt, el president de Metges de Catalunya ha criticat que l'ICS 's'està reunint amb altres sindicats', trobades en la que ha assegurat que no han estat convocats.
 
El president del sindicat ha mantingut la seva sospita que el 2012 el pressupost de Salut es tornarà a retallar, aquest cop un 4%. Ho ha justificat assegurant que tot i que es mantingui el mateix pressupost, els interessos pel deute que té la Generalitat 's'hauran de descomptar del pressupost i és probable que els pressupostos definitius que arribin als centres siguin un 4% inferiors que el 2011'.
 
400 metges es concentren a les portes de Vall d'Hebron
 
A les 11 hores, uns 400 metges s'han concentrat davant l'Hospital Vall d'Hebron i han desplegat una pancarta en la que es podia llegir 'La salut ni es tanca ni es retalla', lema de la vaga. 
 
Els concentrats han proclamat lemes en contra de les retallades i el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el president del Govern, Artur Mas. Entre d'altres s'ha escoltat: 'Artur Mas, a quina mútua vas?', 'Retallar sanitat és assassinat', 'Boi, dimissió' i 'Boti, boti, boti, Boi qui no voti'.
 
La concentració ha durat gairebé una hora i tot seguit, alguns dels facultatius concentrat han tallat la Ronda de Dalt al seu pas per davant del centre hospitalari durant uns 25 minuts. El sindicat Metges de Catalunya s'ha desvinculat d'aquesta acció.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Noemí fletxa Sabadell
16 de novembre de 2011, 13.06 h

Boi, per què no vas a Sant Boi? vull dir, al manicomi!!!!
Ai! Sant Boi, Sant Boi, Mare de Déu de Togores. Frase aplicada als bojos: Típica de Sabadell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.