directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs qualifica de 'fracàs' i 'd'error' la vaga de metges i assegura que 'no servirà per a res'

El portaveu del Govern reclama a Metges de Catalunya que no faci demandes salarials 'inassumibles'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha qualificat 'd'error' i de 'fracàs' la vaga de metges convocada per Metges de Catalunya per aquest dimarts i dimecres, que ha augurat que 'no servirà per a res'. Després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha assegurat que hi ha hagut un 'baix seguiment' de l'aturada i ha retret al sindicat convocant que 'la salut pública d'aquest país no es discuteix d'aquesta manera', sinó 'tocant de peus a terra' i no fent 'plantejaments salarials que són inassumibles'. Al mateix temps, ha elogiat l'actitud dels altres sindicats, que no han secundat la convocatòria. Homs ha expressat la solidaritat del Govern amb els ciutadans que 's'han vist afectats per la vaga'.

Comparteix
   


Etiquetes
El Consell Executiu d'aquest dimarts s'ha reunit coincidint amb la primera jornada de la vaga convocada per Metges de Catalunya contra les retallades en la sanitat. Homs ha assegurat que 'tota expressió de queixa, sempre que sigui pacífica, és legítima', però ha titllat la vaga de 'fracàs' i 'd'error'.
 
Un 'fracàs' perquè ha tingut 'un baix seguiment'. El Departament de Salut ha xifrat el seguiment de la vaga en un 16% a l'atenció primària i en un 22,9% als hospitals. I un 'error' perquè, segons Homs, 'la salut pública del país no es discuteix d'aquesta manera', sinó que 'es defensa a la taula de negociació, tocant de peus a terra i no fent plantejaments salarials que són inassumibles'.
 
De fet, l'executiu atribueix la convocatòria de la vaga a una demanda d'increment salarial per part de Metges de Catalunya. El sindicat assegura que ha impulsat l'aturada per les retallades sanitàries i per reclamar que es torni al pressupost, al nivell d'assistència i als salaris del 2010. Homs creu que, davant del 'fracàs' de la convocatòria, aquest sindicat 'dissimula les intencions reals', que 'van lligades a unes condicions salarials que són inassumibles'.
 
El portaveu del Govern considera que aquest és el fet que provoca el 'contrast' que hi hagi altres sindicats com UGT o CCOO, 'que no són la claca d'aquest Govern', que s'hagin desmarcat de la vaga. 'Que sindicats com UGT o CCOO considerin que la vaga és un error hauria d'obrir els ulls a molta gent del que està passant, ni que sigui per contrast', ha afegit.
 
Garanteix 'diàleg'
 
De fet, Homs ha garantit que el Govern manté la seva voluntat 'd'aprofundir amb el diàleg i la negociació oberta amb la resta de sindicats, col·legis professionals i tots els actors que estan al món sanitari', a qui ha agraït la seva 'actitud constructiva des de la discrepància legítima però asseguts a la taula de negociació'.
 
Pel que fa a Metges de Catalunya, Homs els ha retret que són ells els qui 's'han aixecat i se n'han anat a la vaga'. 'Si ells volen tornar, tornaran i benvinguts seran', ha dit, però ha recordat que 'als grans acords que s'han fet i que han permès evolucionar el món sanitari del país, aquest sindicat no s'ha destacat per ser-hi present'. De fet, Homs donaria per bo un acord amb els altres sindicats i sense Metges de Catalunya, tot recordant que també ho va fer l'anterior executiu. A més, ha afegit que Metges de Catalunya no accepta un acord per als centres de l'ICS que sí ha subscrit en 'altres hospitals públics'.
 
Preguntat sobre si hi haurà un nou ajust en sanitat en el pressupost del 2012, Homs ha recordat que els comptes per a l'any que ve encara no s'han presentat però que tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com el conseller de Salut, Boi Ruiz, han avançat que el pressupost 'no afectarà a l'organització assistencial que la gent percep'. 'Pot acabat passant que la discussió la tinguem situada entre els elements salarials del món sanitari i l'assistència sanitària a la gent', ha afegit.
 
'Milers de ciutadans perjudicats'
 
D'altra banda, Homs ha expressat la seva 'solidaritat' amb els 'milers de ciutadans que s'han vist perjudicats per aquesta vaga'. Salut ha xifrat en 20.000 les visites que s'han vist afectades per la vaga. Homs ha lamentat que l'aturada 'no servirà per a res', però 'sí té una conseqüència directa en l'afectació de milers de ciutadans que tenien la perspectiva avui de ser atesos a nivell del nostre sistema públic sanitari'.
 
De fet, per a Homs 'l'única conseqüència' que té aquesta vaga és 'la falta d'atenció' que tenen 'milers de ciutadans del país'. Per això, ha retret a Metges de Catalunya que 'si tenen ganes de fer discurs que legítimament el facin, però no a costa de perjudicar directament a milers de pacients del país'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Noemí fletxa Sabadell
17 de novembre de 2011, 17.59 h

#8 Un aclariment sobre la privada: Els metges de la privada són les desgràcies que no funcionen a la pública. Clar que et poden atendre amb repidesa i qui no diu que la poden cagar més que no pas a la pública?
També hi ha metges que estan en un lloc i en un altre, per si de cas, oi...però els que NOMÉS estan a la privada...fa pudor de cremat. Tan bons no poden ser.
Només volia fer una aportació nova.
Del tot d'acord amb tu, Violant. (Suposo que la roba bruta es renta a casa: encara n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
17 de novembre de 2011, 00.45 h

No una dona dues, dones han mort. El que som uns insconscients som la ciutadania que hauria de sortir dia sí dia també a denunciar les retallades a la sanitat pública que posa en perill la vida de les persones. No s'excusi en els salaris dels metges Sr.Homs i digui que vostès han muntat un sistema que ha enriquit a polítics i empreses privades. Clar que si vostès necessiten qualsevol servei sanitari seran immediatament atesos i no hauran d'esperar-se hores a ser atesos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Noemí fletxa Sabadell
16 de novembre de 2011, 13.01 h

Les vagues serveixen d'alguna cosa?
Amb dictadors és com picar a ferro fred.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Palamós.
16 de novembre de 2011, 12.03 h

´Ningú reclama el retorn dels centenars de mils de milions d'euros que l'Estat veí ens roba i que són la causa de tanta misèria i tantes vagues a casa nostra. I pensar que TOTS els partits estan en campanya i cap d'ells té collons d'obrir un front valent sobre aquest assumpte !! Tal vegada no interessa ? Es perderien tots els endolls ? Quina mena d'independentistes tenim ? Aixó és sentit patriòtic ? Tots callen com putes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa bcn
16 de novembre de 2011, 11.16 h

Els metges tenen tota la raó del món, tota la ciutadania hauria de donar-los suport i si es manifestèssin tots hauriem de anar a ajudar-los perquè ELLs són els únics que ens poden ajudar. Els metges poden fer polítca, poden ser polítics ( Pujol, Trias, Carretero...) prò no hi ha cap polític que pugui ser metge, per tant més i més respecte vers un colectiu que mereix tot el reconeixament, no demanen pas res desorbitat i els titllen de inútils, erronis i fracasats?
Que baixi Déu i e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 de novembre de 2011, 10.50 h

-no servirà de res. No 'per a res'


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
15 de novembre de 2011, 19.42 h

#2 El mateix penso jo!!!!!!!!!! CAGO EN LA PUTA ECSPA'NA' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PUTA MERDA ESTAT POST-FRANQUISTA DE MERDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||\*//||


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós.
15 de novembre de 2011, 19.15 h

I a sobre ningú reclama el retorn dels centenars de mils de milions d'euros que l'Estat veí ens roba i que són la causa de tanta misèria a casa nostra. I pensar que TOTS els partits estan en campanya i cap d'ells té collons d'obrir un front valent sobre aquest assumpte !! Tal vegada no interessa ? Es perderien tots els endolls ? Quina mena d'independentistes tenim ? Aixó és sentit patriòtic ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ivan fletxa Avinyó
15 de novembre de 2011, 16.59 h

Tu si que ets un inútil, Homs. Per què no dieu a la gent que el director de l'Institut Català de la Salut Salut, Josep Prats, simultanieja el seu càrrec al capdavant del sistema sanitari públic català amb el de conseller de l’empresa USP Hospitales, líder a l’Estat espanyol en la gestió de centres sanitaris privats?
I en quant a si la vaga perjudica els pacients del país, només recordar que per culpa de les retallade ja ha mort una dona perquè no hi havien metges suficients per f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.