directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El president del TSJC assegura que Lleida ‘no està a la cua’ de les administracions judicials catalanes

Miguel Ángel Gimeno remarca que ara ‘cal posar-nos les piles’ i reorganitzar l'oficina judicial encara que no es faci de forma integral

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, ha assegurat que l'administració judicial a Lleida ’no està a la cua’ respecte a la situació que hi ha en altres demarcacions de Catalunya. Gimeno, ha reconegut que hi ha jutjats que no estan donant la resposta que caldria ‘pels temps que corren’ amb manca de personal i mitjans, però que Lleida està ‘més equilibrada’ que d'altres audiències provincials. 
Imatge d'arxiu dels jutjats de Lleida.
Imatge d'arxiu dels jutjats de Lleida.

Comparteix
   


Etiquetes
En aquest sentit, ha reconegut que els jutjats socials estan ‘molt col·lapsats’ i que en definitiva és el ciutadà qui acaba patint aquesta situació. Per tot plegat, ha posat de manifest els seus dubtes si, donada la situació actual, es podrà arribar a una ‘situació òptima’ ja que considera que ‘hi ha d'haver també una voluntat política que està fora de les nostres competències’. 

En l'àmbit civil de la justícia a Lleida, Gimeno també ha dit que la resposta hauria de ser més ràpida, i ha posat de manifest la situació dels jutjats de Balaguer, que tot i que recentment es van reforçar, encara no estan donant la resposta adequada. En aquest sentit, Gimeno ha dit que sent ‘ràbia’ perquè considera que amb ‘petits esforços’ es podrien solucionar problemes de determinats llocs concrets. Gimeno ha dit que aquests esforços s'haurien de fer de forma coordinada amb la conselleria de Justícia i ‘ens podríem situar en uns termes de resposta raonables’, però no ha pogut determinar exactament el que suposaria això econòmicament parlant.

D'aquesta manera, el president del TSJC ha fet una crida a ‘posar-nos les piles’ i reorganitzar l'oficina judicial. Ha afegit que no cal que es faci de seguida de forma integral, sinó que es pot començar per ‘esglaons’ com per exemple amb les qüestions de registre o sentències, i que la nova oficina ja arribarà. Gimeno, ha demandat en aquest sentit, la necessitat d'apostar per nous mitjans tecnològics o més personal i per això ha assegurat que ‘sense les dos coses no podem estar’. 

Pel que fa a les places vacants que no són cobertes, Gimeno ha dit que és conseqüència de les restriccions econòmiques que aplica el Govern. En aquest sentit, ha afegit que la Sala de Govern aposta perquè es faci una reorganització del personal en l'administració de justícia perquè hi ha òrgans ‘sobredimensionats i d'altres on falta gent’.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.