directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

SI considera que el problema principal de la sanitat és 'l'espoli fiscal que pateix Catalunya'

La formació política independentista dóna suport a la vaga de metges

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha afirmat aquest dimecres que el principal problema de la sanitat és 'l'espoli fiscal que pateix Catalunya'. Segons la formació política, que dóna suport a la vaga de metges perquè en comparteix molts dels motius, Catalunya podria gairebé doblar la despesa per càpita en sanitat -1.282 euros l'any 2009- si fos un estat independent. Així mateix, el partit considera 'inacceptables' les declaracions del Govern, que 'menystenen un col·lectiu que ha demostrat un alt grau de responsabilitat atenent la població malgrat les dificultats en què es troben en el seu dia a dia'.

Comparteix
   


Etiquetes
SI està plenament d'acord amb els motius i els objectius que han conduït el col·lectiu a convocar la vaga, atès que 'les retallades en el pressupost sanitari estan resultant una pèrdua molt preocupant de la qualitat de l'assistència sanitària', ha expressat el partit en una nota de premsa. 
 
En aquest sentit, considera 'inacceptables' les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, en les quals va demanar als metges 'una mica de sensibilitat i de proximitat envers la població, sobre la qual s'estan creant neguits i angoixes de manera innecessària'. 
 
Solidaritat vol evidenciar que l'actual sistema sanitari està en 'fallida econòmica i estructural i que no és sostenible' a causa de 'l'espoli fiscal que pateix Catalunya'.
 
'Les retallades no serien necessàries sense aquest espoli fiscal perquè Catalunya és la quarta CCAA en PIB per càpita, però a causa de l'espoli fiscal és la tretzena CCAA en despesa sanitària', afirma Solidaritat. 
 
L'any 2009 Catalunya va destinar 1.282 euros per habitant, el País Basc 1.607 euros i Extremadura 1.580 euros. En dades estandarditzades amb la UE, el 2010 Catalunya va destinar 1.677 euros per càpita a la salut. La mitjana de la UE-15 va ser molt superior, de 2.013 euros, segons apunta SI.
 
'Si Catalunya fos un Estat independent, disposant d'un PIB del 117 % per sobre de la mitjana europea i sense patir l'espoli fiscal, li pertocaria destinar 2.460 euros per càpita en salut (com Àustria)', diuen els independentistes, que afegeixen que Dinamarca destina 2.463 euros estandarditzats a la salut, Alemanya 2.291 euros, França 2.362 euros, Àustria 2.412 euros i Suècia 2.536 euros.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
pasbort fletxa Vila-real
17 de novembre de 2011, 10.52 h

I......aquesta convocatòria que?

EL 18


A les 9 en punt de la nit, la grandiosa

cassolada al CRIT de IN-DE-PEN-DEN-CI-A

no tenim TVs. per a fer-nos escoltar....

però SI forces per CRIDAR---(passa-ho).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jordibcn fletxa Barcelona
17 de novembre de 2011, 10.25 h

#5 Secta? , la primera norma de qualsevol secta és al LIDER al DÉU, no se´l qüestiona , pots dir- me la situació actual del Puigcercós comparada dels abans i el ara? secta més aviat altres, EL LIDER M´HA DIT, tira el teu vot i jo el tiro.
Per cert si veus al Uriel , li dius que s´oblidi de nosaltres, i en tot cas jo només he fet un copiar i enganxar del seu facebook , i ho he fet aquí perquè evidenment jo no sóc amic seu de facebook.
I en quan a les sectes, com tot sectari creus q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Anselm fletxa BCN
17 de novembre de 2011, 09.42 h

#4 Estàs malalt, noi. Les sectes com el puigcercosisme toleren molt malament els que es donen de baixa, però això teu ja passa de mida.

Aireja't, coneix gent que no estigui a la secta i desenvolupa un criteri propi. I procura oblidar-te de l'Uriel, que hi ha obsessions que no et convenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa Barcelona
17 de novembre de 2011, 02.49 h

Uriel Bertran Arrué - FACEBOOK - dius
Primer copien Catalunya Sí per confondre la ciutadania amb SI-Solidaritat, després copien IKEA amb la Reublica del Sí, avui ERC presenta una còpia del cartell d'Euskal Herritarrok de l'any 1995, què passa a ERC?

Una més dins la seva campanya, ja ho sabeu ciutadania sou tontos i us volen embaucar. ells els llestos per fer emprenyar al interventor d´ERC possaran un vot nul, cosa que farà molt contents als interventors de CiU, PSC i PP que com to... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Observador fletxa Alzira
17 de novembre de 2011, 00.23 h

Tal vegada la distinció veritable hauria de ser "espoli fiscal-espoli social o de classe" com Navarro proposa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Observador fletxa Alzira
17 de novembre de 2011, 00.08 h

És clar que hi ha espoli fiscal. Però sembla que n'hi ha un altre, d'espoli, que el professor Vicenç Navarro anomena "espoli fiscal" que em sembla tan interessant com real. Mireu aquest article (http://www.vnavarro.org/?p=6498) de l'esmentat professor a la seua pàgina web que em sembla, tota ella, molt interessant. No ho creieu així?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
16 de novembre de 2011, 19.13 h

És l'expoli principal de sanitat, educació, justicia social, infraestructures, causa de l'atur, etc.etc. etc. INDEPENDÈNCIA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.