directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El segon dia de vaga de metges registra un seguiment del 20% segons Salut i del 73% segons Metges de Catalunya

L'aturada torna a ser més elevada als hospitals que a l'atenció primària

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El segon dia de vaga de metges ha registrat un seguiment del 20,14%, segons les dades del Departament de Salut, i del 73%, segons Metges de Catalunya. D'aquesta manera, s'han tornat a produir grans diferències entre les xifres de seguiment que ha fet públiques el Govern i les que ha facilitat el sindicat convocant, molt similars a les d'aquest dimarts. Les dues parts tornen a coincidir en què l'aturada ha estat més elevada als hospitals que a l'atenció primària. Salut ha assegurat que la vaga ha tingut un seguiment del 15,4% a l'atenció primària i del 23,1% als hospitals, mentre que Metges de Catalunya ha assegurat que ha estat del 67% a l'atenció primària i del 78% als hospitals.

Comparteix
   


Etiquetes
Nou ball de xifres entre Salut i Metges de Catalunya sobre el seguiment de la vaga de facultatius en la seva segona jornada. El departament que lidera Boi Ruiz ha mantingut la dada de seguiment en el 20%, la mateixa que va difondre aquest dimarts, mentre que el sindicat convocant l'ha elevat dos punts, del 71% al 73%.
 
El Departament de Salut ha xifrat en seguiment en el 20,14%. Per àmbits, el major seguiment s'ha registrat als hospitals (23,1%), seguit de l'atenció primària (15,4%). El seguiment ha estat molt menor als àmbits de la salut mental (9%) i els centres sociosanitaris (5,7%), i no ha tingut cap incidència al transport sanitari, on Salut assegura que la vaga ha registrat un seguiment del 0%.
 
En canvi, Metges de Catalunya ha elevat el seguiment de la vaga en aquesta segona jornada al 73%. Per àmbits, el sindicat xifra en un 78% el seguiment als hospitals i en un 67% als centres d'atenció primària.
 
Per territoris, el sindicat ha xifrat el seguiment de la vaga a la demarcació de Barcelona en un 82% a l'atenció primària i en un 84% als hospitals; a la demarcació de Girona, en un 80% a l'atenció primària i en un 74% als hospitals; a la demarcació de Lleida, en un 52% a l'atenció primària i en un 65% als hospitals; i a la demarcació de Tarragona, en un 54% a l'atenció primària i en un 88% als hospitals.
 
A través d'un comunicat, el sindicat ha valorat 'molt positivament' la incidència de l'aturada i ha assegurat que el Govern pateix 'ceguera i sordesa' davant de la protesta dels metges, dels quals ha dit que 'no s'han arronsat i han plantat cara a les retallades indiscriminades'. Metges de Catalunya creu que 'l'alt seguiment' de la vaga hauria de constituir la 'veritable jornada de reflexió' per al Govern perquè aquest 'redreci la seva política erràtica que està danyant la qualitat assistencial'.
 
Seguiment d'entre un 70% i un 90% als hospitals de l'ICS
 
Segons dades del sindicat, el seguiment als vuit hospitals de l'ICS ha anat del 92% a l'Hospital Verga de la Cinta (Tortosa) al 82% de l'Hospital de Bellvitge. La resta d'hospitals amb un seguiment més alt segons Metges de Catalunya voregen el 70%, com l'Hospital Arnau de Vialnova (75%), el Trueta de Girona (73%), l'Hospital de Viladecans i el Germans Trias i Pujol amb un 72% o el de la Vall d'Hebron i el Joan XXIII de Tarragona amb un 70%. 
 
Als hospitals concertats, segons dades de Metges de Catalunya, el seguiment ha estat del 90% a la Mútua de Terrassa i a la de la Creu Roja de L'Hospitalet, del 80% a l'Hospital de Sant Celoni, del 75% al Consorci de Terrassa o del 86% al Moisès Broggi i del 65% i el 65% als hospitals de Mollet i de Martorell. La incidència més baixa, segons les dades del sindicat, s'ha registrat als hospitals de Calella i Santa Maria de Lleida, amb un 20% de seguiment, i a l'Hospital General de Vic amb un 25%.
 
Segons el sindicat, el seguiment ha arribat fins al 100% en alguns CAP, com per exemple al CAP Manso de Barcelona, al Bufalà-Canyet de Badalona, als de Figueres a Girona i a El Temple a Tarragona. Al del Vendrell ha estat del 90% i al de Sant Feliu de Guíxols del 75%. Segons un mostreig, la incidència en aquests centres ha sigut molt desigual ja que hi ha CAP on ha sigut del 10%, com al d'Olot (Girona) o del 15% com al CAP Besòs de Barcelona o Jaume I de Tarragona. En d'altres ha estat del 50% com al del Raval Sud de la capital catalana i del 58% al Rambla Ferran de Lleida.
 
Per demarcacions, segons el sindicat el seguiment de la vaga d'aquest dimecres ha estat del 88% a Tarragona i del 84% a Barcelona pel que fa als hospitals. Per sota hi ha Girona amb un 74% i Lleida amb un 65%. La incidència per tant, ha estat similar a la de jornada de vaga d'aquest dimarts. A l'atenció primària, el seguiment més alt s'ha produït a Barcelona, amb un 82%, i a Girona, amb un 80%, seguit de Tarragona i Lleida amb un 54 i un 52% respectivament. 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.