directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La prima de risc espanyola s'acosta als 500 punts i se situa en zona de rescat

Paga un interès del 7% per col·locar 3.500 milions de deute, el més alt des del 1997, en l'època de la pesseta

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La pressió dels mercats contra el deute espanyol no disminueix, i l'Estat ja se situa en zona de rescat. Espanya ha pagat aquest dijous els interessos més alts des de que és a l'euro per emetre deute. El Tresor ha hagut de pagar un 6,97% de rendibilitat de mitjana per col·locar 3.562 milions d'euros als mercats, l'interès més alt des del 1997. A més, Espanya ha col·locat 3.562 milions d'una quantitat objectiu d'entre 3.000 i 4.000 milions. La subhasta ha demostrat una menor demanda de deute espanyol que en anteriors ocasions. La xifra del 7% d'interès pels bons a 10 anys és la que es considera com a 'punt de no retorn' per acabar demanant un rescat. La prima de risc s'acosta als 500 punts.

Comparteix
   


Etiquetes
La subhasta de bons a 10 anys d'aquest dijous implica un augment considerable respecte a la darrera que s'havia fet. El mes d'octubre, l'Estat espanyol va pagar un interès del 5,43%, un punt i mig per sota de l'actual 6,97%. Els analistes han definit la subhasta de desastrosa. De fet, lluny d'apaivagar els dubtes sobre la capacitat de retornar el deue de l'Estat espanyol, els dubtes creixen a només tres dies de les eleccions generals. 

Amb tot, segons ha confirmat el ministeri d'Economia a l'ACN, les obligacions d'aquesta subhasta s'emeten per primera vegada a un interès de sortida superior i els resultats "no són estrictament comparables" perquè ja es surt amb una rendibilitat més alta.

En l'ocasió d'aquest dijous, el Tresor espanyol ha aconseguit col·locar 3.562 milions d'euros, tot i que se n'havien sol·licitat 5.502 milions. L'objectiu de Madrid era aconseguir una quantitat entre els 3.000 i els 4.000 milions d'euros. En aquest sentit, la ràtio de cobertura ha estat de 1,54. 

Les xifres exactes de la subhasta, d'acord amb les dades del ministeri, indiquen que el tipus d'interès marginal ha estat del 7,088%, i la mitjana del 6,975%. Les obligacions són a uns 10 anys, fins el gener del 2022. En la subhasta del mes d'octubre, el tipus d'interès marginal va ser del 5,453% i el mitjà del 5,433%. Aleshores, hi va haver una major demanda, ja que la ràtio de cobertura va ser del 1,76. 

França també ha de sortir als mercats per intentar finançar-se, en un moment en què la seva prima de risc ja ha arribat als 200 punts de diferència respecte al bo alemany.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
18 de novembre de 2011, 12.31 h

Deixant a banda tota aquesta sèrie de polítics inútils, i dirigint-me a tota aquesta porqueria d'especuladors que només els interessa amuntegar diners, els desitjo de tot cor que se'ls podreixi tots els diners que estan acumulant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
17 de novembre de 2011, 17.30 h

Dic que són acomplexats perquè tot aquell que pretén ser superior als altres, en realitat és perquè tem que el considerin INFERIOR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
17 de novembre de 2011, 17.28 h

Són tan curts que encara no se n'han adonat que es viu molt millor a països petits com Andorra o Luxemburg o ún xic menys petits com Holanda o Dinamarca, que no pas a països grans com USA o com el Brasil, posem per cas. Ells volen recuperar part de l'imperi perdut, potser, aquesta trepa d'obtusos? El que és segur és que els agrada "brillar", destacar, fer-se els importants... són uns ACOMPLEXATS irrecuperables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
17 de novembre de 2011, 17.24 h

Aquesta trepa d'INCOMPETENTS messetaris que després d'haver robat l'or d'Amèrica se'l varen gastar tot en guerres i carallades, són tan barroerament ineficaços que acabaran pidolant pels carrers d'Europa, i si nosaltres no ens n'hem separat, ens arrossegaran a la misèria amb ells. Castella té tantes ganes de fer el merda internacionalment, i enviar el seu exèrcit incompetent (que només guanya guerres civils, perquè de guerres exteriors les han perdut TOTES des del segle XVII) a l'Afgan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.