directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Noam Chomsky i Ken Loach dónen suport a Anticapitalistes

Mike Davis, Michael Löwy, Éric Toussaint i Claudio Katz també estan entre els firmants

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Noam Chomsky, professor de lingüística a l'Institut Tecnològic de Massachussets, és la figura intel·lectual més coneguda de l'esquerra nord-americana i un dels pensadors crítics més prestigiosos a escala internacional. Activista contra la guerra del Vietnam als anys seixanta des de llavors Chomsky ha estat considerat el crític més important de la política exterior nord-americana. La seva contribució a la lingüística és una de les més rellevants del segle XX. D'altra banda, Ken Loach és una de les figures més emblemàtics del cinema social i compromès i les seves pel·lícules han estat un referent des de fa dècades per a activistes i sindicalistes d'arreu del món. I ambdues figures, juntament amb altres personatges destacats del món intel·lectual i pensament crític internacional, han expressat el seu suport a la candidatura Anticapitalistes.

Comparteix
   


Etiquetes
Acompanyen a Chomsky i Loach, entre d'altres: Mike Davis, sociòleg i urbanista californià, autor de diversos llibres traduïts a vàries llengües, entre ells Ciudad de Quarzo i Planeta de Ciudades Miseria), on denúncia les conseqüències socials de l'actual model urbà; Michael Löwy, brasileny afincat a França, autor de més d'un vintena de llibres i innumerables articles, traduïts a vint llengües en el camp de la teoria política i els moviments socials; Éric Toussaint, economista i politòleg belga, considerat el màxim especialista internacional en deute extern i autor de la reconeguda obra La bolsa o la vida; Claudio Katz, prestigiós economista argentí impulsor del col·lectiu Economistas de Izquierda (EDI), autor d'innumerables articles i llibres sobre Amèrica Llatina i la crisi argentina del 2001; Alex Callinicos, professor del King's College de Londres, autor entre d'altres d'Un manifiesto anticapitalista.
 
Manifest internacional de suport a la candidatura Anticapitalistes a les Eleccions Generals del 20 de novembre 
 
La crisi contemporània posa de manifest el caràcter social i ecològicament destructiu del capitalisme global. Organitzar-se per a canviar el món de base i derrotar les polítiques neoliberals, apareix més que mai com una necessitat imperiosa. La mobilització social que està recorrent molts països de la Unió Europea, entre ells l'Estat espanyol, contra els plans d'austeritat mostra la voluntat del pobles de no rendir-se i de no acceptar pagar una crisi que no ha creat. En aquesta situació és necessari impulsar una alternativa anticapitalista, lligada a les lluites socials i compromesa amb els i les de baix. Considerem que la candidatura Anticapitalistes a les properes Eleccions Generals del 20 de novembre, formada per diferents organitzacions, sindicalistes, activistes socials... és un pas en aquesta direcció. Per tot això, els i les sotasignants donem suport a aquesta candidatura i demanem el vot per ella.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
PereelDigne fletxa Granollers
18 de novembre de 2011, 21.08 h

Aquests esquerranosos americans no saben amb qui se la juguen. Estaran d'acord que per lluitar contra el capital es tracta d'ocupar caixes, la borsa o edificis oficials? A part que tenen una nul·la incidència representativa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
18 de novembre de 2011, 15.36 h


#2 Crec que només no entens com funciona sistema, però això no es culpa de sistema sinó culpa d'ignorants. Tu pots fer caure qualsevol banc i empresa al món, demà mateix i com això canviar qui mana però la gent no ho fa, perquè ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
roger fletxa barcelona
18 de novembre de 2011, 15.17 h


em sembla que l'ignorant ets tu....aixo no es cap democràcia, i si no ho vols veure és el teu problema. Endavant amb la lluita anticapitalista!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
17 de novembre de 2011, 18.57 h

Sense sistema actual perdrem democràcia que ha costat un munt a guanyar! Amb sistema actual tenim dret a decidir a qui i a que volem que es gasta nostres diners, puc donar diners als pobres i producció de prop a casa etc. però a sistema concentrat i control·lat per govern es només dona diners per la gent prop de poder i coses estúpids! Que la gent no entenen el poder que tenen amb diners que guanyen es una problema més creu que hi ha ... preus de pisos no poden ser superior que la gent e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.