directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El president de l'ACM creu que els ajuntaments estan en una situació d''emergència absoluta'

Miquel Buch afirma que hi ha consistoris que 'hauran de deixar de prestar serveis'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, ha assegurat aquest dijous que l'estat dels ajuntaments catalans és d''emergència absoluta'. Durant la seva intervenció al programa de debat 'La Caixa dels Trons', produït per l'ACN, Buch ha afirmat que alguns consistoris 'hauran de deixar de prestar serveis'. Pel que fa a la possible fusió de l'ACM amb la Federació Catalana de Municipis, Buch ha indicat que ja s'està fent un treball conjunt i que 'a dia d'avui, no ens toca plantejar-ho'. I d'una possible fusió o agrupació de consistoris, ha apostat pel camí dels incentius enlloc de les imposicions.

Comparteix
   


Etiquetes
Durant el programa de debat 'La Caixa dels Trons', conduit pel periodista Rafael de Ribot i produït per l'Agència Catalana de Notícies, Miquel Buch ha descartat que els ajuntaments es declarin en fallida però ha alertat que els serveis que es presten 'hauran de minvar de qualitat' o bé se n'hauran de deixar de prestar. 
 
El president de l'ACM ha recordat que al llarg de les darreres dècades hi ha hagut revisions del finançament autonòmic però no del local i, en aquest sentit, ha insistit que hi haurà reduccions als consistoris tot i que, tal com ha afegit, 'mirarem de fer-ho de manera que no es noti'. 
 
Pel que fa a una altra qüestió que es planteja sovint a debat, la de la possible unió de municipis, Buch ha apostat per 'buscar la manera d'incentivar la suma o l'agrupació'. El que no es pot fer és, tal com ha explicat, dir 'tu, més tu, més tu perquè ho decideixo jo'. 'Aquest no és el camí', ha sentenciat. 
 
El president de l'Associació Catalana de Municipis també ha abordat la possible fusió de l'ACM amb la Federació Catalana de Municipis. Buch ha explicat que ja s'està fent un treball conjunt amb la federació però també ha afirmat que 'a dia d'avui, no ens toca plantejar-ho' perquè, en qüestió de finançament, 'això és la xocolata del lloro'. En aquest sentit, Buch ha insistit en abordar la gestió dels serveis. 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.