directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PSC presenten una moció de censura a l'alcalde republicà de la Bisbal d'Empordà

Lluís Sais va perdre una qüestió de confiança i l'oposició disposava d'un mes per presentar la moció

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Els sis regidors del PSC i els tres de CiU han presentat aquest matí una moció de censura per fer fora l'alcalde de la Bisbal, el republicà Lluís Sais. ERC va obtenir sis regidors les passades eleccions municipals i governa en minoria. L'alcalde va perdre una qüestió de confiança que es va votar juntament amb el ple d'aprovació dels pressupostos. A partir d'aquí, l'oposició disposava d'un mes per posar-se d'acord i presentar la moció. Aquest divendres era el darrer dia per fer-ho i CiU i PSC han tirat endavant d'iniciativa per fer fora l'alcalde republicà. Es preveu que el ple per votar la moció de censura es faci el 30 de novembre a les 12h del migdia.

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde d'ERC, Lluis Sais, ha afirmat que aquesta moció de censura no respon 'a cap fet objectiu' sinó que és, per a Sais, una 'excusa per repartir-se el poder'. L'alcalde ha recordat que el desencadenant de la crisi ha estat la votació per prorrogar el pressupost del 2011. Segons ha manifestat l'alcalde, l'oposició no va votar a favor d'aquesta prorroga i, per això, l'equip de govern 'es va veure obligat' a presentar la qüestió de confiança que tampoc va prosperar.
 
Sais ha manifestat que el text on es demanava que es prorrogués el pressupost era 'merament tècnic i sense contingut polític' i ha justificat que la pròrroga era fins a finals d'any, és a dir, per a dos mesos i mig. A més, ha afirmat que els comptes municipals estan 'sanejats' i que, per tant, no hi ha 'cap fet objectiu' que expliqui la posició de l'oposició. 'Si fossin una oposició responsable no hauríem arribat aquí, diuen que el pacte és a favor de la ciutat però és només un repartiment de cadires', ha lamentat.
 
ERC va governar la passada legislatura amb el suport de CiU, partit que ara li presenta la moció de la mà dels sis regidors socialistes. PSC i ERC sumen nou edils i, per tant, obtindran la majoria en la votació de la moció, ja que el ple està format per disset regidors. A més, l'alcalde ha explicat que el regidor del PPC, malgrat que no signa la moció, ha manifestat que també hi votarà a favor. El ple es farà el dia 30 de novembre a les dotze del migdia. El portaveu del PSC, Oscar Aparicio, i la cap de llista de CiU, Núria Anglada, no han volgut fer declaracions. Està previst que els dos partits exposin els motius de la moció en una roda de premsa dimarts vinent.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
PereelDigne fletxa Granollers
19 de novembre de 2011, 19.48 h

A la Bisbal es veu que ja no val la teoria defensada per CiU que s'hauria de votar la llista més votada com a Badalona i Castelldefels, o Barcelona, oi? Mireu si n'arriben a ser de mentiders quan els convé. Si aquesta moció oportunista i demagògica tira endevant, espero que el poble de la Bisbal castigui durament aquests dos partit i atorgui la majoria absoluta a ERC a les properes eleccions municipals. Companys de la Bisbal, estem amb vosaltres contra la infàmia, l'enganyifa i no respect... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
19 de novembre de 2011, 12.20 h

Abundant amb el comentari 6, per a corrupCiU sí que hi ha una raó per a insistir en això del concert econòmic o de concert de flautes dolces. Tots coneixem corrupCiU i tots sabem com se baixa sempre els pantalons i amb els pantalons avall, s'ajup a collir quatre llenties, mentre ecs-pana està al darrere seu observant. La idea d'ells, dels de corrupCiU, és demanar 10, però com que els ecs-panols li diran 5, ells per tal de mantenir calentes les poltrones de la generalitat diran que d'acor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
19 de novembre de 2011, 10.48 h

Espero que no es faci la moció i que els bisbalencs donin suport al seu alcalde


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pantinet fletxa Les Escaldes
19 de novembre de 2011, 09.37 h

#5 JOAN BESORA: De totes maneres sabem que el Pacte Fiscal es fer volar coloms, creus de veritat que els polítics catalans no ho saben? A les hores a que bé enganyar a la gent? Si tot arribes anar be, dels que ens tocaria ens donaran un 3 % i tots contents i enganyats, però els gossos continuaran a les POLTRONES. Tot això del Pacte Fiscal es una manera de enganyar al personal. a veura las properes eleccions...... que ens prometeran, (Que tampoc cumpliran)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan Besora fletxa Lloret de Mar
19 de novembre de 2011, 01.19 h

Joan de Palamos, què hi té a veure el teu comentari amb la notícia de l'ajuntamen de la Bisbal? I què cony t'empatolles de que ERC ja no parla d'independència? Si anessis a algún dels seus mítings t' assabantaries del que realment parlen i adhuc, opinar sense fotra el ridícul. Jo tampoc en fot cap gràcia el mes que improbable concert econòmic, però per molt que ens pesi: sense Convergencia veig imposible l'independencia. Per tant cal cercar la seva complicitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Palamós
18 de novembre de 2011, 18.20 h

CiU - ERC i cia. la mateixa botifleria. Ja no parlen ni de "sobirana" "Dret a Decidir" ni "independència" Ara..........................................

NO SIGUEM CÒMPLICES DEL FRACÀS DEL PACTE FISCAL DE CIU I ERC, NO AMB EL NOSTRE VOT, NO EN EL NOSTRE NOM: EL 20N VOTA ESTELADA O NO VOTIS

Quan el PP ja ha anunciat que MAI acceptarà el pacte fiscal/concert econòmic per a Catalunya...

...CiU i ERC insisteixen en voler pactar amb el PP el pacte fiscal/concert econòmic i tornar a fer fr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
18 de novembre de 2011, 17.59 h

L'ex-votant de l'Estartit deia que el tripartit s'havia creat per guanyar als despatxos el que no s'havia guanyat a les urnes. On és ara?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QuimX fletxa BArcelona
18 de novembre de 2011, 17.34 h

Aquests de la moció de censura són els que diuen allò de la llista més votada, no??? Deu ser només on guanyen ells!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ivan fletxa Avinyó
18 de novembre de 2011, 16.42 h

Cop d'estat sociovergent. Tot per la cadira.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.