directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 12:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Bosch: 'Sense dèficit fiscal Catalunya podria finançar el corredor mediterrani en un any'

El cap de llista republicà apunta que el 21-N s'haurà de començar a definir la proposta de concert econòmic al Parlament

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El cap de llista d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha tancat la campanya metropolitana apuntant que si Catalunya deixes de patir el dèficit fiscal actual podria finançar les obres del corredor mediterrani entre la Jonquera i Algesires en un any. Bosch ha presentat algunes de les inversions que el concert econòmic permetria fer al Principat. "En un segon podríem donar una beca menjador. En un minut, contractar un nou metge. En una hora,construir una nova escola bressol. En un dia, implantar la sisena hora. En una setmana, pagar la prestació de tots els aturats catalans. I, en un mes, aturar totes les retallades en sanitat", ha explicat. Precisament el concert econòmic guanyarà força a partir de la setmana que ve, quan els partits catalans hauran de començar a definir quina és la proposta catalana. Segons Bosch, el proper 21 de novembre haurà arribat el moment d'explicar clarament quina és l'aposta que fa cada grup parlamentari per defensar el nou model de finançament a Madrid.

Comparteix
   


Etiquetes
Precisament el concert econòmic, a més de l'impuls per un referèndum d'autodeterminació a Catalunya i l'aturada de les retallades en l'Estat del Benestar, són les condicions que ERC posa sobre la taula per arribar a un "acord ampli" amb el Govern de la Generalitat. D'altra banda, Bosch ha tornat a criticar l'opció del candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, de construir un govern de concentració a Madrid, ja que no té "cap sentit" anar a buscar l'acord amb un PP en majoria absoluta.

'Trinijove'

Bosh ha escollit el barri del Bon Pastor de Barcelona per acabar la campanya metropolitana -aquest divendres al vespre la tancarà definitivament a Girona. El barri "amb la renda per càpita i l'esperança de vida més baixes de Barcelona", segons ha apuntat el president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella. El cap de llista republicà ha recordat que la coalició va iniciar la campanya a Badalona i ha visitat el Bon Pastor en l'últim dia abans de la jornada de reflexió. "Aquesta també és la Catalunya que defensem",ha explicat.

Acompanyat per Jordi Portabella i pel diputat d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, Alfred Bosch ha visitat el centre de reinserció 'Trinijove', que s'encarrega de formar i reinserir a joves de les capes més marginals de la societat. El cap de llista d'ERC ha relacionat directament la consecució del concert econòmic amb la millora de la cohesió social de barris com el del Bon Pastor i ha reivindicat que les retallades no afectin a centres com 'Trinijove'. "Algunes retallades són inevitables, però han d'anar per una altra banda, com la despesa militar, la supressió dels ministeris de Cultura, Educació i Sanitat o de l'Audiència Nacional i el Senat", ha apuntat Bosch.

'Trinijove' fa 25 anys que funciona i durant aquest temps ha format a més de 6.000 joves en àrees tan diverses com la bugaderia, la neteja, la deixalleria, la rehabilitació d'habitatges, l'alimentació o la soldadura. Un 60% dels joves han aconseguit després una feina relacionada amb la seva formació. Actualment acull unes 150 persones i comença a notar un canvi de tendència pel que fa a l'origen d'aquests joves, ja que la majoria són d'origen català o espanyol, a diferència del que succeïa abans de la crisi econòmica.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
20 de novembre de 2011, 12.21 h

#31 "Joan de Palamós", quantes molesties que et prens, et passes el dia enganxat a l'ordenador per tal de difondre el catecisme dels teus amos, eing? Tanta por et fa pensar que un dia ERC serà majoritària i NI DÉU pararà la independència de Catalunya? Tanta por et fa? Sisplau, respon la meva pregunta amb sinceritat: t'has embrutit els calçotets, quan has llegit això de independència per a Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
L.Mental fletxa PPCC !!*!!
20 de novembre de 2011, 12.16 h

#28Caram, Guillem de Barcelona,quanta feina que t'has molestat a fer per tal de NO demostrar RES DE RES. El dia que el poble català no tingui gent com vosaltres, ploramiques derrotistes, i tingui el bon seny de donar el seu vot a Esquerra Republicana, però no pas com a tercera o quarta força política que només pot entrar al govern com soci minoritari, el dia que ERC pugui governar en majoria, aleshores dedica't a fer les teves llistes, el teu "memorial de greuges", però mentre ERC no hag... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Joan fletxa Palamós
20 de novembre de 2011, 11.57 h

Ja heu anat a votar ? Jo en passo, no són les eleccions del meu Estat, si bé faig propaganda dels dos ùnics partits que clamen pel "sobiranisme" (CiU), i "l'independentisme" (ERC) tot i que el primer és carn i ungla amb els franquistes del PP i el segón amb els jacobinistes del PSOE. Per desgràcia és lo que per ara tenim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
20 de novembre de 2011, 09.45 h

Que, Juan de Palamós, ahir els teus amos et van pagar per fer hores extres contra ERC i l´independentisme, eh, maco ? Intentant convencer algun indepe innocent perque no voti, i Espanya dormi tranquila. Ets un crack, juanito, HERRIAK EZ DU BARKATUKO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Joan fletxa Palamós
19 de novembre de 2011, 18.22 h

Més "perles" d'ERC. "L'ùnic partit independentista"

1. Votar a favor d'un finançament (que ja no li dic ni pacte fiscal) de merda conjuntament amb CiU, el 25 d'Octubre, no dir-li res a ningú.
2. Mantenir-se callats com putes pel que fa al tema dels sobresous a la Diputació.

3. Trencar i rebaixar una possible coalició independentista perquè el programa era massa agosarat i digne.

4. Tot el seu programa per les generals.

5. Manipular i enganyar al 90% de l'electorat que els votarà. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
19 de novembre de 2011, 13.07 h

Ha arribat la jornada de reflexió i sento dir que ho tinc tan clar com fa un mes. No hi ha cap partit independentista que pugui arribar a fer que Catalunya arribi a ser una nació amb tots els drets i igual a la resta de nacions amb estat del món. Els botiflers del psc ja saben votar sistemàticament contra Catalunya, ells (només ells) volen el federalisme. Els peperos ja sabem com les gasten. Els d'Icv no saben ni el que volen, això sí d'independència no els parlis. I CiU només vol esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Joan fletxa Palamós
19 de novembre de 2011, 11.51 h

CiU - ERC i cia. la mateixa botifleria. Ja no parlen ni de "sobirana" "Dret a Decidir" ni "independència" Ara..........................................

NO SIGUEM CÒMPLICES DEL FRACÀS DEL PACTE FISCAL DE CIU I ERC, NO AMB EL NOSTRE VOT, NO EN EL NOSTRE NOM: EL 20N VOTA ESTELADA O NO VOTIS

Quan el PP ja ha anunciat que MAI acceptarà el pacte fiscal/concert econòmic per a Catalunya...

...CiU i ERC insisteixen en voler pactar amb el PP el pacte fiscal/concert econòmic i tornar a fer fra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
JosepS2R fletxa Granollers
19 de novembre de 2011, 11.49 h

Reflexió:avui no us demanaré el vot. Voteu la que considereu que sigui la millor candidatura independentista de totes les que es presenten!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
mario fletxa bcn
19 de novembre de 2011, 10.27 h

#7 MUAAAAAAAAAAAAAAA suc de cadaver!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi fletxa CATALUNYA
19 de novembre de 2011, 10.20 h

#23 Passeu d'aquest pobre inmigrant espanyol,prou desgràcia que te de ser així...l'únic porc de Vic que no serveix ni per fer fuets,hahaha...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.