directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Junqueras: 'Anem a Madrid a fer sentir la veu d'un poble que clama per la seva independència'

ERC i Reagrupament tanquen la campanya a Girona apel·lant a la unitat de l'independentisme i mostrant-se convençuts que han sembrat 'la llavor de la victòria'

Comentaris 82  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha tancat la campanya de la coalició independentista exclamant que a partir del proper 20 de novembre no aniran a Madrid 'a convèncer els espanyols de res'. Segons Junqueras, ERC anirà al Congrés 'a fer sentir la veu d'un poble que clama per la seva independència', sigui quin sigui el resultat electoral. 'Anem a Madrid a plantar la llavor de la nostra victòria', ha assegurat el president republicà davant del miler de persones que han omplert el Palau de Congressos de Girona. La coalició independentista ha destacat la importància de la unitat dels catalans i ha convidat les 800.000 persones que van votar sí en les consultes independentistes que els facin confiança.

Comparteix
   


Etiquetes
'El dia 20 traurem 2 o 3 diputats i farem una festa enorme. En traurem 4 i hauríem de fer una festa que no oblidarem', ha assegurat Junqueras, tot i que el més 'important' és que la coalició anirà a Madrid a fer servir Madrid com a altaveu per arribar a tots els catalans. 'Representarem la veu d'un poble que clama pel benestar econòmic, per la justícia social, per la llibertat d'oportunitats, per les seves escoles, pels seus hospitals, per les pensions i per les empreses', ha exclamat.
 
Junqueras ha recordat que ara fa un any, després de les eleccions al Parlament, el sentiment d'Esquerra no era tan positiu. 'Estàvem preocupats pel futur polític de l'independentisme', ha indicat. Un any després i tot i que encara no han parlat les urnes, les sensacions són ben diferents entre els representants de l'independentisme polític. La unitat entre ERC i Reagrupament és un dels punts favorables de la gestió de la nova direcció d'Esquerra però, segons Junqueras, no és suficient. Cal sumar també entre tots els sectors de la societat, tal com ha passat al llarg de la història de Catalunya. 'Moltes vegades hem sumat a gent d'orígens diferents i de llengües diferents. Si vam ser capaços de fer-ho al segle XIII a Girona també ho serem al segle XXI', ha destacat Junqueras en referència a la defensa musulmana de la capital gironina l'any 1285.
 
El president republicà ha explicat que cal una gran majoria del poble per aconseguir la independència del país i, per això, ERC, Reagrupament i Catalunya Sí, apel·len al conjunt de la ciutadania. 'Mai ho hem tingut tan fàcil com ara', ha destacat Junqueras, en referència al final de la violència armada al País Basc i al reconeixement del dret a l'autodeterminació per part dels tribunals internacionals. 'Per assolir la independència hem de voler, ho hem de voler prou i ho hem de voler durant prou temps', ha indicat el president republicà, que ha parlat de la constància i fermesa necessàries en les reclamacions dels catalans.
 
El cap de llista per Barcelona de la coalició, Alfred Bosch, no només ha demanat la unió dels independentistes, representats en els 800.000 que van votar 'sí' en les consultes per la independència, sinó que ha reclamat que la gent es mobilitzi i no es quedi a casa el proper 20 de novembre. 'Permeteu-me que demani llicència a aquells 800.000 somnis perquè els portem del carrer als hemicicles', ha recalcat.
 
L'opció republicana serà la més 'útil' ja que tindrà veu pròpia a Madrid i no serà 'invisible' com els diputats socialistes 'ni es rendirà al poder' com els diputats de CiU. Precisament el candidat de la federació nacionalista ha estat un dels objectius del discurs de Bosch, quan ha recreat una hipotètica reunió entre Josep Antoni Duran i Lleida i Mariano Rajoy a la Moncloa. 'Que carallo é um pacto fiscal? Ou um goberno de concentraçao nacional?', ha demanat Bosch imitant Rajoy, tot i que enlloc de gallec ho hagi expressat en portuguès. 
 
Durant l'últim míting de campanya també han participat el president de Reagrupament, Joan Carretero, el candidat de les JERC, Isaac Peraire i la cap de llista per Girona, Teresa Jordà. Aquesta última s'ha reafirmat amb la definició que va utilitzar ara fa deu dies sobre Girona. 'És la resistència catalana al feixisme que representa el PP', ha tornat a assegurar. Jordà, que vol reeditar l'escó que ara fa 4 anys va aconseguir Francesc Canet, ha criticat que durant la campanya Duran i Lleida es torni 'cada cop més independentista' i que Carme Chacón, 'cada vegada sigui més d'esquerres', quan, segons ella, cap dels dos ha demostrat aquestes afirmacions durant els darrers quatre anys. 'Hauríem d'estar en campanya permanent', ha ironitzat. Per últim, la cap de llista gironina ha cridat a l'escenari a l'alcalde de la Bisbal de l'Empordà, Albert Sais, que aquest divendres ha rebut una moció de censura presentada conjuntament per CiU i el PSC.
 
Amb el míting de Girona ERC, Rcat i Catalunya Sí han donat per finalitzada una campanya electoral en la qual la coalició independentista busca un canvi de tendència respecte a les darreres comtesses electorals en les quals la força de l' independentisme s'ha anat diluint malgrat el creixement sociològic del moviment. 'Els Segadors' ha estat, com sempre, l'últim que s'ha escoltat en la campanya republicana. Diumenge, Bosch i companyia miraran de ser els 'únics' representants de l'independentisme català a Madrid.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#82
mario fletxa bcn
21 de novembre de 2011, 14.30 h

M'adhereixo al comentari de magos i desitjo de tot cor que el partit de Junqueras sigui tant guerrer i respectuós com ha demostrat sempre.
Jo sempre amb ERC. Endavant companys, demostreu que no enganyeu mai, ens poden equivocar, però la nostra batalla és pal·lesa , per CATALUNYA i un ESTAT PROPI


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#81
atlasac fletxa Vila-real
21 de novembre de 2011, 11.53 h

Madrid, Madrid, Madrid.....ja arreglareu el món amb aquestes IDEES............
Ho sento per tots els LLCR 59 però l´únic que a guanyat soc jo, que tindré una mort tranquil-la vos la teniu asegurada? ........


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#80
magos fletxa Sant Andreu del Palomar (Barcelona)
21 de novembre de 2011, 11.17 h

#76 Molt bon dia! Primer de tot, felicito a ERC i a Reagrupament pel seus resultats. Molt bon dia als comentaristes tots i totes! Miri senyor que escriu en castellà: Tant al País Basc com a Catalunya ha quedat clar que volem se'ns reconegui la personalitat com a Països diferents al conjunt d'Espanya. Si, no ho volen veure encara vol dir que el pensament polític espanyol que vol dir el polítics, son obtusos i estan fora de la realitat. També voldria dir als catalans que creien i reivindica... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#79
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de novembre de 2011, 21.24 h

#76 El que escrigui un inmigrant espanyol en la seva llengua extrangera no te valor aquí.Ves a predicar a espanya si vols que algú et faci cas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#78
20 de novembre de 2011, 21.05 h

Y evidentemente a los catalanes, lo que vayan a pedir los vascos a España, ha de darnos igual. Ya que son también extranjeros, o mejor dicho segun algunos de otro país, entonces ni debemos hablar ni preocuparnos de ellos. O creemos en todo o dejamos de creer en todo. El haz lo que yo pienso pero no lo que tu piensas.....no me sirve. Evidentemente estoy en contra de la independencia de Cataluna, y quiero un país como el que tenemos. Sobrar sobran las diputaciones, el senado, y una gran canti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#77
20 de novembre de 2011, 20.48 h

#76 L'única força política que s'ha presentat amb una programa independentista a les eleccions espanyoles ha estat Amaiur, ja que ERC hi ha anat amb l'objectiu d'aconseguir la independència econòmica, que no política. Per tant, si ho pregunta a Amaiur, li diran que hi van a molestar els espanyols i a espantar el personal de cara a les eleccions basques del 2013.
Les forces polítiques independentistes catalanes, SI i CUP, no s'hi han presentat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#76
20 de novembre de 2011, 20.40 h

Jamás entendere. como un partido político "INDEPENDENTISTA" que no reconoce al gobierno de Madrid ni a España, se presente a salir elegido para se coparticipe del gobierno español. Si fuesen coherentes con lo que predican jamás de los jamases se presentarían a este tipo de elecciones, y se centrarión solamente en las municipales y las autonomicas correspondientes. O SEA QUE VENDEN HUMO, Y EL HUMO SE DISIPA MUY RAPIDAMENTE......Sres. o renunciais del todo a lo relativo a España o retira... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#75
20 de novembre de 2011, 20.26 h

-mai NO ho hem tingut tan fàcil
-Els Segadors ha estat, com sempre, l'última cosa que s'ha sentit a la campanya republicana. No 'l'últim escoltat'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#74
20 de novembre de 2011, 19.41 h

Tot i que la coalició ERC-Catalunya Sí no va a Madrid amb un programa secessionista, el fet de què Amaiur s'hi presenti fa que els espanyols vegin com la formació basca i la catalana com les més enverinades. Per tant, és un dia per anar a votar amb el nas tapat l'única formació que demana la independència fiscal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#73
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de novembre de 2011, 19.08 h

#67 Demà n'hi ha que treballem,parla amb els teus correligionaris al banc d'algun parc,entre cartrons de don simon,segurament us podreu interfel.lacionar a gust per la feina ben feta,fins i tot podrieu rebre alguna felicitació des de el Carrer Urgell,pels serveis prestat a la "Pàtria".


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.