directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Duran: 'Feu-nos confiança i no us decebrem'

El candidat de la federació conclou la campanya reclamant el vot útil per defensar Catalunya

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha convidat aquest divendres els catalans a 'fer història' convertint la federació en la guanyadora de les eleccions generals a Catalunya per primera vegada en la història. Duran ha conclòs la campanya electoral en un míting davant de 3.500 persones al pavelló d'Itàlia de la Fira de Barcelona, on ha reclamat el vot útil per defensar Catalunya. 'Votants de CiU de tota la vida, socialistes decebuts, joves, sobiranistes pragmàtics, votants populars que ja sabeu que guanyarà el PP. A tots vosaltres us demano que feu pinya amb CiU, us convido a fer història. Feu-nos confiança i no us decebrem', ha exclamat.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb espontani inclòs en defensa dels correbous, Duran ha donat per finalitzada la campanya electoral reclamant als catalans que permetin que, per primera vegada, CiU sigui la força més votada en unes eleccions generals a Catalunya. 'Us convido a compartir amb nosaltres la història de futur del nostre país', ha exclamat el candidat de CiU, que una vegada més ha demanat concentrar el vot en la federació i s'ha dirigit als votants de totes les altres formacions polítiques. 
 
Al seu parer, els socialistes desencantats, els votants populars que ja saben que el PP governarà per majoria absoluta, i els 'sobiranistes pragmàtics' que podrien optar per ERC han de prestar el vot aquesta vegada a CiU, perquè 'és un vot a favor de Catalunya, a favor d'un model de país'.
 
Fins i tot ha apel·lat als que puguin discrepar de CiU i d'ell mateix, i els ha reclamat que 'no pensin només en CiU i en Duran, sinó que pensin que l'única resposta a aquesta onada del PP, l'única resposta de resistència al que pugui venir de Madrid, l'única resposta de dignitat nacional' és confiar en el catalanisme polític que representa la federació.
 
Parafrasejant Kennedy, ha indicat que el diumenge no és hora de preguntar-se què pot fer Catalunya per un mateix, sinó que pot fer un mateix per Catalunya, i això passa perquè el catalanisme polític sigui força majoritària a Madrid per primera vegada. D'aquesta manera ha acabat Duran un míting que ha reunit unes 3.500 persones entregades a la causa i que ha tingut de tot: crits d'independència, un persona tocant el bombo i un espontani que ha saltat a l'escenari per demanar la prohibició dels correbous.
 
Al·lusió al debat suspès
 
Duran també ha aprofitat per comentar el debat de 8tv que finalment s'ha suspès, i ho ha fet per recriminar que la candidata del PSC, Carme Chacón, 'no s'hagi atrevit a participar'. 'La senyora Chacón ha faltat el respecte a la democràcia. S'ha amagat durant tota la campanya. De fet, durant quatre anys no l'hem vista per Catalunya', ha criticat el líder d'UDC, que ha constatat que ella no volia ser candidata per Catalunya, sinó per Madrid i pel PSOE.
 
Si l'excusa era haver d'assistir al consell de ministres, ha preguntat per què no ha aprofitat per pagar-li a Catalunya el fons de competitivitat. I la notícia positiva que hi ha hagut sobre la gestió de les beques se l'ha atribuït a ell mateix i al Govern de la Generalitat, que van posar aquesta qüestió sobre la taula en la primera comissió bilateral en la que van participar.
 
També ha carregat contra els socialistes per la seva campanya, que ha titllat com 'una de les més brutes de la història de la democràcia' a Espanya, ja no només pel vídeo sobre les retallades, sinó també perquè el PSC no ha parat 'd'adjudicar-li' morts al Govern, fins i tot assegurant que Artur Mas o que ell mateix havien tancat una planta de l'hospital de la Vall d'Hebron per fer-se una radiografia. En aquest sentit, ha tornat a insistir en què se sent orgullós de formar part d'un partit que anteposa els interessos de país, encara que això signifiqui perdre algun vot per les retallades.
 
Entre els 'teloners' de Duran, a més del president Mas, hi ha hagut també l'expresident Jordi Pujol, que ha demanat als simpatitzants congregats al pavelló d'Itàlia de la Fira de Barcelona que facin tot el que puguin perquè diumenge CiU tingui un bon resultat. 'I el podem tenir', ha assegurat Pujol, que ha deixat clar que l'objectiu de la federació no és evitar quedar tercers, sinó quedar primers.
 
Pujol s'ha dedicat a recordar des de la seva experiència episodis en què l'ofensiva contra Catalunya ha estat forta però el país, malgrat tot, se n'ha sortit. Ha citat la LOAPA, però també la voluntat de 'destruir' CiU que dominava durant la majoria absoluta del PSOE a mitjans dels anys 80.
 
A més de Pujol, també han intervingut els caps de llista per Tarragona, Lleida i Girona, Jordi Jané, Conxita Tarruella i Jordi Xuclà. Aquest últim s'ha arrencat fins i tot amb un 'Visca Catalunya lliure'. També han tingut temps a sobre de l'escenari el número dos per Barcelona, Pere Macias, la candidata al Senat per Barcelona, Montserrat Candini, i l'alcalde de la capital catalana, Xavier Trias.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
20 de novembre de 2011, 19.35 h

No n'hi ha prou en autoanomenar-se independentista. No obstant, ERC-Catalunya Sí és l'única formació catalana que es presenta a les eleccions espanyoles reclamant un 0% de dèficit fiscal amb Espanya.
Si es comparen els programes electorals de CiU i d'ICV-EUiA, és més sobiranista el dels ecosocialistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18 Jaume Cacuango
20 de novembre de 2011, 17.30 h

No voteu a traidors de la vostre patria .ciu.pp.psoe


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
20 de novembre de 2011, 13.36 h

#16 He anat a votar i ho he fet per ERC., el partit de l'esquerra nacional independentista. La lluita, continua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joan fletxa Palamós
20 de novembre de 2011, 11.46 h

Ja heu anat a votar ? Jo en passo, no són les eleccions del meu Estat, si bé faig propaganda dels dos ùnics partits que clamen pel "sobiranisme" (CiU), i "l'independentisme" (ERC) tot i que el primer és carn i ungla amb els franquistes del PP i el segón amb els jacobinistes del PSOE. Per desgràcia és lo que per ara tenim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
atlasac fletxa Vila-real
20 de novembre de 2011, 10.43 h


ENIGMÀTIQUS


Acabo de votar LLIBERTAT=INDEPENDENCIA

aixís obtinguessis per multiplicat el que has

VOTAT, ...MOLTES GRACIES ! ! I . . . . . .

milers i milers de respostes,-- els que han

VOTAT el contrari que jo..., o sigui una cadena

més forta...! ! ! , i si no soc LLIURE NO

COL-LABORARE, i tindreu el que haveu volgut ! !

i jo, a la MASMORRA o....col-laborant? ho vorem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa bcn
20 de novembre de 2011, 10.14 h

#9 Fins l'últim moment, així m'agraden els homes de compromís submisos a la vergonya de trair al seu PAÍS, encara QUE JO PENSO QUE DONARÀS EL TEU VOT PER CATALUNYA.
Aquesta vegada sense morrejada, però amb l'esperança que ens poguem veure aviat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
España fletxa Madrid
20 de novembre de 2011, 10.00 h

Catalanes separatistas, votad nulo o no voteis. No vayais a molestarnos ahora que vuelve el franquismo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pantinet fletxa Les Escaldes
20 de novembre de 2011, 09.41 h

Durante y Lérida dixit: Doneu-nos confiança i no us decebrem........... Ahahahahaahahah si des del 1976 o 1979 viu del quento.... Barrut, la confiança es guanya, no es dona pocasssolta del pebrots. Que has fet amb tants anys per CATALUNYA MANYO dels collons? Jo t'ho diré: Viure com un rei, 1.000 € al dia per l'habitació del H.Palace i gastar diners que avui no té Catalunya per culpa de la gent com tu. Has enganyat més tu als catalans que el Peperos ja que ells ja sabem quin peu calcen.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
CAT fletxa CAT
20 de novembre de 2011, 00.14 h

#10 I tu et fas el rappel i fots a Catalunya tot dient que tens la veritat absoluta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
19 de novembre de 2011, 23.55 h

El de Palamós es fa l´anti-convergent, però per nadal té una cistella a can Duran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.