directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Laia Ortiz lamenta l'augment de la dreta a l'Estat però celebra que Catalunya voti una 'esquerra més plural'

La número 2 de la llista ecosocialista valora el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio i qualifica de 'mala notícia' les baixes xifres de participació

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La número 2 d'ICV-EUiA a llista ecosocialista i portaveu de la formació, Laia Ortiz, ha celebrat que a Catalunya la dreta no s'imposi a les eleccions generals, segons el sondeig a peu d'urna de TV3 i Catalunya Ràdio. 'Amb tota la prudència, semblaria que a Catalunya la nostra coalició tindria bons resultats', ha assegurat Ortiz, que s'ha encarregat de fer la primera valoració un cop s'han tancat els col·legis electorals. 'Som molt prudents perquè l'experiència ens n'ha ensenyat', ha apuntat la diputada en referència als comicis del 2008, però ha volgut subratllar que a Catalunya 'la dreta no ha guanyat' i que a més el sondeig confirmaria 'una esquerra més plural i una coalició més forta'.

Comparteix
   


Etiquetes
Per Ortiz també és una 'mala notícia' la baixa participació que es perfila en aquests comicis. Per la 'transcendència del moment històric' no és bon senyal que la gent 's'hagi quedat a casa' perquè 'ens hi jugàvem molt com a ciutadans i com a Catalunya'.
 
Ortiz ha celebrat 'la normalitat' de la jornada electoral i ha valorat positivament que no hi hagi incidències al llarg del dia. La diputada ha subratllat que és rellevant la normalitat de la jornada al País Basc, que celebra per primer cop comicis després de l'abandonament de la lluita armada. 
 
La diputada ha lamentat les incidències i les complicacions que han tingut milers de ciutadans per votar per correu i ha assegurat que 'caldrà veure què ha passat'. 
 
En comparació amb els resultats d'ara fa quatre anys, Ortiz ha lamentat les xifres de baixa participació que dibuixa el sondeig a peu d'urna, també a Catalunya. Per la número dos l'abstenció expressa un 'malestar' dels catalans. 
 
Històric de resultats
 
Ara fa quatre anys, la formació ecosocialista es va quedar a les portes del segon diputat, que va caure en la recta final del recompte electoral, i es va haver de conformar amb només un escó. Per això Ortiz ha recalcat aquest diumenge que el sondeig per a ells no és més que una enquesta, malgrat els bons resultats. 
 
El 2004 i el 1996, Iniciativa va obtenir dos diputats i el 2000 (l'únic cop des del 1989 que es va enfrontar als comicis com a ICV, sense EUiA) i el 1993 en va esgarrapar només un. El 1989, la primera vegada que es presentava com a ICV-EUiA, en van ser tres. 
 
El 1986, Unió de l'Esquerra Catalana obtindria només un escó, el mateix resultat assolit pel PSUC quatre anys abans. La del 1982 va ser una gran davallada per al PSUC, que el 1977 i el 1979 tenien vuit diputats al Congrés dels Diputats. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
atlasac fletxa Vila-real
21 de novembre de 2011, 11.20 h

Ho sento per tots els LLCR 59 però l´únic que a guanyat soc jo, que tindré una mort tranquil-la vos la teniu asegurada? ........


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDI fletxa GRANOLLERS
21 de novembre de 2011, 08.40 h

No t'extranyi la poca participació, entre la mala feina feta pel PSOE (PSC) i la falta de una opció independentista molta gent s'ha quedat a casa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.